Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
mam desetimesicni holcicku a trapi nas nejaka oskliva viroza, kterou asi chytla od starsiho brasky. Trapi nas ryma, kasel, uz to ma na pruduskach tak dostava mucosolvan, spiropent a inhalator s ventolinem. Co me trapi je ze nechce pit a minimalne jednou denne zvraci, uz nevim co s tim, trva to necele tri dny. Je na nutrilonu, ale vypije max dve lahvicky, ne cele ale spis tak po pulkach ale dohromady to da ty dve. Caj nechce vubec, stavicky taky ne, snazim se ji davat ten caj strikackou, trochu ho do ni dostanu, ale vzteka se u toho. Nechapu proc protoze pokud ji boli v krku tak bych si myslela ze bude pit spis ten caj nez mliko. Hlavne kdyz se poblinka tak strati hodne vody a ja ji to chci trochu doplnit aby se me nedehydrovala a to mliko ji zase zahleni… takze pak kasle vic. Precetla jsem si tu ten recept na olejove zabaly a hodne ji to pomaha ale stoprocentni to neni. Nemate nejakou radu nebo zkusenost jak na to?
Jeste jsem zapomela ze teplotu ma max. 37,5 ale ne porad.
Moc dekuju
Ahoj, já ti neporadím se vším, ale pokusim se. Mléko v žádném případě nedávej pokud blinká!!! Zkus černý čaj studený a slazený cukrem a dávat po lžičkách. Nějak ji obelsti, jistě máš pár tipů jak na to. Potřebuje mít alespon cukr v krvi. Pokud nemá průjem, tak tekutin tolik neztrácí. Pokud má i průjem, tak zkus kulíšek forte. Mám odskoušeno a stolice se upraví do 2 dní. Používej výhradně kojeneckou vodu převařenou. No a když už to trvá takhle dýl, tak se porad s Dr. Třeba ji jen zavolej a ona ti poradí víc at něco nezanedbáš.
Já si taky říkám, že to vyřeším sama at nechodím s každou virozou za mudr, ale někdy je lepší se poradit. Tak přeji brzké uzdravení a snad jsem ti malinko pomohla
Jo a ještě nedávej ji nic co obsahuje mléko. Když jí není dobře od žaludku, tak mléko nesmí. Chce to dietu. Rýžě, brambor, dušená mrkev, vývar (hlavně ne kaši). Nebo to může mít i z těch léku jako vedlejší učinky. Porad se s Dr.
Pokud bere Mucosolvana a Spiropent, tak je evidentni, ze nic s zaludkem nema, ale zaludek ji trapi z tech leku a hlavne z hlenu, ktere neumi vykaslat a polyka je - telo se tomu brani a proto zvraci. Cim vic zvraci, tim ma podrazdenejsi zaludek a je jedno co bude jist, bude zvracet i ryzi s bananem. Jedina rada je zbavit se hlenu a zklidnit zaludek. Caj slazeny cukrem nedoporucuji, cukr zahlenuje. Na zklidneni podrazdeneho zaludku je nejlepsi ledova voda (coz je pri viroze asi rada na prd) nebo alespon studena a po lzickach, proste ne teple. Bohuzel mam stejnou zkusenost
, pred nekolika lety jsme to resili porad… Akorat, ze dcera zvracela porad a nepila vubec nic. Olejove zabaly jsou dobre a kdyz nechce pit, tak s tim asi nic neudelas, ona to urcite zvladne a pak to dohoni. Co jeste muzes zkusit je masaz chodidel nejlepe olivovym olejem. Masiruj jak umis, technikou se netrap, royproudi to trochu obeh a to pomaha na odhleneni.
Hodne stesti.
Ahoj
diky moc za rady, noc jsme prezili jak se dalo, mliko jsem ji uz nedavala, cpala jsem do ni jenom fenyklovy caj a dneska jsme sli zase k doktorce. Trochu se to zase rozsirilo, takze dostala antibiotika a doufam ze to nespadne na plice. Asi ji vazne nebylo dobre po tech vsech sirupech a vubec z toho vseho, dneska zatim zadny zvraceni a dokonce sama pila trochu caje.