Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My jsme byli ve ST na pohotovosti - malý má v noci 39,6 atd., teď je to trošku lepší, ale i přes den máme kolem 38!
Dostali jsme ATB a Brufen na srážení teploty! Taky mi připadá, že se v tom plácáme už dost dlouho, na KO jdeme v UT a snad to bude už lepší, protože je mi malého strašně líto!
On nebývá nikdy nemocný, teď má ATB podruhé v životě a ty první měl jako 3 měs. miminko!
Uvidíš co ti řekne dr., ale co já jsem slyšela (mamka je sestřička) tak se dítka teď toho šíleného kašle nemůžou nějak zbavit a kašlou třeba 3 týdny
![]()
Přeji brzké uzdravení
![]()
My právě ATB nemáme vůbec tak nevím!!! Zase nechci at střílí od oka doktorka at jí vezme CRP a pak pozná jestli je potřebuje ne? Já už nevím mám pocit že se musím u doktora všeho doprošovat
Já mám naštěstí super dr., chodila jsem k ní ještě já jako malá a tak tam chodí i Kubča, ona je strašně pečlivá!
Ale máš pravdu, u některých dr. se musíš všeho doprošovat
![]()
Zkus se jí zeptat a uvidíš, třeba je malá vůbec nebude potřebovat! U nás je asi na:,–(ila, protože věděla, že zaberou hned (i když mě to tak nepřipadá), protože jsme měli ATB naposled v těch 3 měs.!
ATB jsou naprosty nesmysl davat pausalne pri teplote a kasli,pokud neni nalez na pruduskach nebo plicich a celkove stav ukazuje spise na virozu,tak ATB nic neresi,spis uskodi…rozhodi traveni a vubec…
JSem doktorka a ted cela rodina (vcetne obou babicek a dedu) bojujeme uz tyden s silenou chripkou. NAs malej (2roky) ma teploty taky od stredy od rana.....desne se to tahne,uz jsme uplne vyrizeni,ale i tak poznam,ze ATB by to neresila…nas deda s tim skoncil dokonce v nemocnici na kapackach a i tam naznali,ze ATB na to rozhodne nepatri…CRP negat., leu v norme…takze nedomahejte se zbytecne ATB,letosni chripka je fakt silena,horecky trvaji dlouho a kasel jeste mnohem dele.My kasleme uz pres tyden a zatim to nevypada,ze by to melo skoncit…a to vcetne rymy samozrejme.....tak se drzte!!
Ela
Souhlasim s Elou. Jsme na tom stejne. Zacala babicka, ta dostala ATB, ale nevidela jsem ji tak nevim, jestli opravnene ( pry na akutni bronchitis). Pak muj manzel, mel tri dny nad 39, taky dostal ATB, podle me zbytecne, nemyslim, ze ma bronchitis. Od nej to chytla dcera, bez ATB, ja se drzela nejdele, padla jsem az v patek a zcasti asi vycerpanim(pece o dceru, manzela, litani do prace a jsem v 5. mesici). Ja nastesti nemam horecky(asi mam z prace vytrenovanou imunitu), ale jinak vypadame vsichni stejne, strasne chrchlame, mame hnusnou rymu. Nekdy behem tydne padl i deda (vypada take uplne stejne). Takze jsem v nemoci kompletni. Myslim, ze je to viroza a ATB netreba. Horecky, jak sama vidim, mohou byt vysoke i delsi dobu. Jo, ve skolce bylo v patek 8 deti z 25 a nemocni jsou i jejich rodice.
Tak dnes jsme k tomu všemu začali v noci šíleně kašlat.teplota je teda 37.5. Dostala dithiaden, sinecod bez účinku..je o možné?
je to mozne,nam taky na kasel nic nepomaha,je to proste silena viroza,staci tlumit horecku,pit a lezet ahlavne to prezit!!!Ela
Naše Anežka měla asi něco podobného na podzim. Tenkrát nám doktorka říkala, že je toho plno a že ty horečky můžou být až týden. ATB nám naštěstí nedala (souhlasím s tím, že dávat je hned bez nějakých odběrů apod není dobře), jen nám poradila medový sirup na kašel, Vincentku do nosu i krku na zvlhčení a něco na snížení horečky. A hodně pít. Přešlo to za ten týden, pak ještě další týden kašlala, ale kašel prý může trvat i dva týdny, prý se tím vlastně čistí dýchací cesty.
Ahoj, od včera má dcera 22m. teplotu nejvýš 38,3, kašel, slabá rýma. Dnes již kašel lepší, dávám jitrocelový sirup. Chřipka?
mamky prosím od středy rána má dcerka 5 letteploty kolem 38 v noci 38.5 atd. Kašle, rýma. Ve středu jsem byli lékařky na plicích neslyšela nic prostě prý klasická chřipka. Včera již neměla teplotou tak vysokou ale stále je kolem 37.5 a to je 4 den. Připadá mi to už dost dlouho, v pondělí jdeme zase ale myslí že je to na antibiotika nebo ne?