Neplacené volno nebo prodl.RD?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Neplacené volno nebo prodl.RD?
Dceri budou v pulce cervna tri roky a mne konci RD. Do skolky jde ale az od zari. Jak preklenout toto obdobi, kdyz babicky jeste pracujou a k cizi pani na hlidani ji davat nechci?
Na neplacene volno se muj zamestnavatel moc netvari /vicemene to vypada tak, ze moje misto ve firme jiz neni a tak by se me mozna i radi zbavili…/, tak nevim, jak to jinak udelat. Nekde jsem cetla, ze se prip. da prodlouzit MD /bez prispevku/, ale to bych asi zas prisla o to stavajici zamestnani, ze?
Je nejaka jina varianta?
A jeste dotaz - pokud bychom se nakonec na tom nepl.volnu domluvili - jak je to s platbou pojisteni? Platim si ho sama nebo zamestnavatel?
Diky za info!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Simčo, termín prodloužení mateřská zákon nezná. Existuje jen mateřská dovolená do 3 let věku dítěte a mezi 3. a 4. rokem neplacené volno. S důsledky z toho vycházejícími.
Pokud se na volnu domluvíte, plátce zdravotního za tebe bude stát - pečuješ řádně a nepřetržitě o jedno dítě do věku 7 let, sociální se neplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mám dotaz. Rodičák budu pobírat do 4 let věku dítěte, v práci jsem žádala o tříletou rodičovskou dovolenou. Má smysl žádat o neplacené volno do těch 4 let, nebo je jednodušší se domluvit na ukončení smlouvy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mirenka píše:
Ahoj, mám dotaz. Rodičák budu pobírat do 4 let věku dítěte, v práci jsem žádala o tříletou rodičovskou dovolenou. Má smysl žádat o neplacené volno do těch 4 let, nebo je jednodušší se domluvit na ukončení smlouvy?
No tak to prece zalezi na tom, zda se do firmy chces vracet, ne? Pokud ano, tak to zamestnavateli rekni, pozadej o NV s tim, ze zdravotni ti platit nemusi (plati ti ho stat z duvodu pobirani RP a zamestnavatele na to docela slysi). Pokud ne, klidne ukoncete smlouvu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mirenka zalezi na prioritach. Pokud chces pro zamestnavatele nadale pracovat, pozadej o nv. Neni zadne nv do 4 let veku ditete. Muze byt jakkoli dlouhe, ale zamestnavatel s nim musi souhlasit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná díky. S tím vracenim se je to složitější, nicméně to úplně nevylučuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mirenka píše:
@unuděná díky. S tím vracenim se je to složitější, nicméně to úplně nevylučuji.
Tak to zkus, zamestnavatel v podstate o nic neprichazu tim, ze ti NV dava, zvlast pokud nemusi platit to pojisteni. Ale bylo by celkem ferove si co nejdriv ujasnit, jestli se tam vrwcet chces, nebo ne. Mimochodem, tve dite je narozene v zari, nebo proc to mas roztazene do 4 let veku? Vetsinou se prodluzuje dokud dite nevezmou do skolky, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná dítě má tři koncem prosince, dálkově studuju, konec když to klapne bude prosinec 22. Navíc má malý oční vadu, školka bude větší oříšek, nicméně hlídání mám. Pokud z nějakého důvodu nevyjde škola, vrátila bych se do práce, v opačném případě bych pracovala úplně jinde, školu dělám v úplně jiném oboru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mirenka píše:
@unuděná dítě má tři koncem prosince, dálkově studuju, konec když to klapne bude prosinec 22. Navíc má malý oční vadu, školka bude větší oříšek, nicméně hlídání mám. Pokud z nějakého důvodu nevyjde škola, vrátila bych se do práce, v opačném případě bych pracovala úplně jinde, školu dělám v úplně jiném oboru.
No ale pokud chces dite dat do skolky, musi jit na jare po tretich narozeninach na zapis. V prosinci ho nevezmou, pokud nebyl na zapise. To jen na okraj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná školku já ale vůbec neřeším, jde mi o neplacené volno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mirenka píše:
@unuděná školku já ale vůbec neřeším, jde mi o neplacené volno.
Aha, takze pak mas od toho prosince hlidani na cely den 5 dni v tydnu? Vis co, me by jen prislo nefer chtit po zamestnavateli NV s tim, ze uz dopredu vim, ze mu na konci dam vypoved ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná Špatně jsem to napsala, školu bych ukončila v lednu, cca 2 týdny po synovych 4. narozeninách, to už by do školky chodil, do té doby hlídání mám.
Nevím, jestli se budu vracet, navíc pokud by z toho zaměstnavatel neměl žádnou finanční ztrátu, nepřijde mi to nefér i kdybych se nevrátila. Nedělala jsem v žádné malé firmičce, ale ve firmě, co má po republice 200 poboček, takže jim o jednoho člověka vážně nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná No, pokud o daneho pracovnika nema zajem, tak odmitnutim NV ma sanci, ze se dotycneho zbavi bez odstupneho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit