Prosím o radu mzdovou účetní

Anonymni
4.2.09 18:16

Prosím o radu mzdovou účetní

Dobrý den, jsem začínající mzdová účetní a prosím o radu. Zaměstnanec si chce v ročním zúčtování uplatnit úroky z úvěru, ale smlouva a potvrzení je na jméno dcery. Dcera není plnoletá, úvěr je ze stavebního spoření. Může si tento úvěr uplatnit???
Děkuji Bára

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4190
4.2.09 20:57

Odpověď najdete v zákoně o dani z příjmu v §15 odst. 3 a 4.
Zítra se na to kouknu a dám vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.2.09 06:19

Ne. Šlo, by to jedině v případě, že by otec byl spoluúčastníkem smlouvy, a potvrzení bylo psané na jeho jméno, čili úroky by platil on.

• Citovat
  • Upravit
583
5.2.09 08:13

podmínka, že je spoluúčastníkem musí platit..
ale nemusí být potvrzení na jeho jméno, stačí když ten na koho to je, napíše čestné prohl, že on sám si úroky ve svém daň. přizn. uplatňovat nebude

takto to děláme i my a poradili mi to na finančáku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
6.2.09 21:20

Spoludlužník otec asi je. Nevím, která stavební spořitelna by neplnoleté=právně nezpůsobilé osobě dala úvěr. My máme úvěr ze stavebka na manžela, potvrzení je na jeho jméno, ale ve smlouvě i na tom potvrzení jsem uvedená jako spoludlužící a protože je manžel na rodičovské uplatňuju všechny odpočty já, v účtárně s tím nemají problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.12 13:12

Dobry den, prosim o radu mzdovou ucetni. Kamaradovi odestla mzdova ucetni na materskou, jinou zatim nesehnal a tak mu od cervna zpracovavam mzdy za tri zamestnance. Vse v pohode az do dneska. Jeden zamestnanec onemocnel. Muzete mi prosim poradit, co musime udelat? Ja jsem vycetla toto:
Rozhodnuti o docasne neschopnosti, ktere dostane zamestnanec od lekare - zamestnavatel dostane z toho dva papiry ( rozhodnuti o zacatu a konci neschopnosti). Protoze nepredpokladam nemoc delsi nez tyden (ma anginu), nic z toho zamestnavatel na socialku odevzdavat nemusi a necha si to jen u sebe ve slozce zamestnance. Je to tak?
Mzda - za prvni tri dny, tj. od dneska do stredy nedostane zamestnanec nic. Od ctvrtka pak nahradu mzdy. To bude asi orisek spocitat, ale spadne to do dalsiho mesice, tak mi to ted tolik netrapi :)
A mesicni vyuctovani pojistneho, co se posila na socialku - chapu dobre, ze v nem vycislim nahradu mzdy a polovinu nahrady mohu odecist od splatneho pojistneho? Taky spadne do pristiho mesice, ael jen pro zajimavost.
Nic jineho me nenapada. mame jeste nejakou povinnost? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
samurajka
13.10.14 11:44

.

Příspěvek upraven 09.01.18 v 15:47

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.15 20:39

Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale je to kvůli práci.

Šéfová mi odjela na dovolenou a já mám za úkol připravit podklady zaměstnancům pro mzdy a roční zúčtování. Bohužel mi nic pořádně nevysvětlila, takže v tom tápu.
Prosím o radu, co vše potřebuji od zaměstnanců k ročnímu zúčtování? Vím, že různá potvrzení od pojišťoven za zaplacená připojištění, úroky z úvěrů, odběry krve, dary atd., ale nevím jak je to ohledně zaměstnanců s dětmi.
U zaměstnanců – mužů, co mají pracující manželku a děti..?
U zaměstnanců – mužů, co mají manželku na MD?
U zaměstnanců, co žijí v partnerství – je tam něco jinak než u manželů?
U zaměstnankyň, které mají dítě v péči?
Moc se omlouvám, ale fakt jsem z toho mimo.

Dostala jsem od šéfové jen formulář Potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků a nevím, zda ho mám dát všem s dětmi nebo právě jen někomu určitému? Pak mi taky říkala o nějakém čestném prohlášení a uplatnění nebo neuplatnění daňového zvýhodnění, ale mluvila o tom pro rok 2015, takže jsem z toho zmatená ještě víc. Bohužel patří mezi ty nadřízené, které chtějí výsledky, ale pořádně nic nevysvětlí, tak to zkouším zde :(

Za všechny rady moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
6879
2.2.15 21:14
@samurajka píše:
Dobrý den,
píšu diplomovou práci a potřebovala bych znát alespoň přibližně plat mzdové účetní, která pracuje ve státním podniku v Praze. Děkuji

To se odviji od vice faktoru, napr. vzdelani, prace, pracovni napln apod. Nekde si mzdovka dela i personalistiku, jinde jen mzdy, jinde ji podklady pripravuje asistentka, jina si to i zauctuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nellyssa
2.2.15 21:20

Ahoj, ti co maji deti a uplatnuji danove zvyhodneni na dite, tak musi dolozit od jejich partneru/partnerek, ze neuplatnuji toto danove zvyhodneni. Dolozi to prave bud cestnym prohlasenim (tyka se zen na MD, nezaměstnaných nebo OSVC nebo jim das formular k potvrzeni od jejich zaměstnavatelů, ze slevu neuplatnuji (tyka se zamestnanych partneru). To same by meli dolozit na rok 2015.

Dotaz k rocnimu zúčtování mi klidne posli do zpráv.

• Citovat
  • Upravit
5702
3.2.15 08:20

No měla by jsi mit i potvrzeni ze školy pokud je nekteré ditko již plnoleté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
4.2.15 07:00

Dala jsi zaměstnancům k podpisu Prohlášení k dani? Pokud někdo uplatňuje poprvé úroky z úvěru, pak je potřeba ještě kopie smlouvy o úvěru + nějaký další doklad podle toho, na co mají úvěr. Ten formulář, který Ti dala, dej těm zaměstnancům, kteří uplatňují děti. To je pro druhého z rodičů, kde jim zaměstnavatel potvrdí že oni neuplatňují, př. které děto uplatňují a v jakém pořadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
24.1.17 22:54

Ahoj,
je zde nějaká mzdová účetní, která by byla moc hodná a poradila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
24.1.17 23:03

S čím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie