Prodej na MMB

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
27.1.09 22:24

prodej na MMB

ahoj, prosím o radu, Vás které prodáváte na mimibazaru. Prodávám tam taky nějaké věci po dětech. Uvažuju, že bych prodávala i nové zboží. Jako takový přivýdělek k mateřské. prostě něco levně koupit a s nějakým malým ziskem prodat. Chápu, že bych si musela zaplatit na MMB nějaké komerční členství, jejich podmínky jsou mi jasné…

Ovšem v tom ostatním jsem úplný analfabet.

*Musela bych mít nějaký živnosták? Nebo nemusela????
*Na co konkrétně, kde a jak ho vyřídím, a pak bych musela mít nějaké účetnictví a platit daně…?
*Jako „opravdový podnikatel“? Nevíte kde bych našla nějaký jasný postup jak s tímto druhem podnikání začít?
*Musela bych nakupovat v nějakých velkoobchodech, nebo bych třeba mohla nakoupit např. něco v ikea a prodat to o něco dráž, někomu, kdo nemá možnost tam jet nakoupit…Jak bych to pak dokládala?

Předpokládám, že bych si vydělala málo, tak max. do 3000 měsíčně. Víc bych určitě nezvládla… Tak uvažuju jestli mi to za to stojí, nemám představu o tom kolik bych toho měla dělat kolem. ( kromě vystavit - prodat - poslat…to je mi jasný :oops: ) Nemám páru jestli by se to s tak malým obratem vůbec dalo dělat…

Poradte prosím vy co tam nové zboží prodáváte, pokud se tu někdo najde.
A nezlobte se že sem píšu možná úplně stupidní dotaz, ale fakt nevím koho se zeptat. Díky moc. Lucka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
27.1.09 22:52

a ještě by mně zajímalo jak se vykazuje taková ta služba „nakoupím vám next …:o)“

• Citovat
  • Upravit
6149
27.1.09 23:00

Na příležitostné příjmy do výše 20 000,– ročně nemusíš mít živnostňák, ani z nich odvádět daně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.1.09 23:21

Jsi moc hodná, žes mi odpověděla. Díky a prosím tě, je jedno z čeho ty příjmy mám? jestli někomu uklidím a on mi dá dvě stovky, nebo jestli něco koupím a prodám, nebo prodám, něco co vyrobím???? To by bylo super! A jak bych dokázala, že jsem nevydělala příležitostně třeba více? Zjištuje se to vůbec nějak??? Díky moc Lucka

• Citovat
  • Upravit
5618
27.1.09 23:54

Ahoj,

s Nextem neporadim, ale pokud chces kupovat a prodavat dal, potrebujes zivnostak - kazda firma ho po Tobe na nakup za velkoobchodni ceny chce, predpokladam, ze nechces kupovat v krame a pak prodavat draz na netu.
No a na zivnostak musis obehat vsechno - zazdat o zivnostak, nahlasit se na socialce, zdrav pojistovne, podavat danove priznani, k tomu vest danovou evidenci a na zaklade toho, jak ti dane dopadnou pak ev.platit zalohu na zrav a socialni pojisteni.

tak hodne stesti v podnikani!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
28.1.09 09:15

No tak záleží, zda se jedná o dealerský prodej kdy živnostňák mít vždycky nemusíš, nebo koupě zboží za účelem jeho dalšího prodeje a prodej, kdy ale musíš mít živnostňák. Pokud něco vyrobíš - rozuměj třeba upleteš, občas něco prodáš a příjmy budou do té hranice 20 000,– tak živnostňák mít nemusíš.
Dala bych si na to pozor, protože dnes už platí minimální daň, když si k tomu připočteš zdravotní a sociální pojištění, což jsou nemalé položky, tak abys nebyla v mínusu…
Nehledě na to , že by sis musela platit aspoň občasnou účetní, která by ti počítala daně a dělala přiznání, případně i vedla evidenci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
28.1.09 13:07

Ahoj, ŽL mít musíš, pokud budeš prodávat nové zboží na MMB, může ho po Tobě administrátor MMB vyžadovat. Stejně tak doklady o koupi prodávaných věcí a faktury.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
28.1.09 17:18

Upřesnění:

Příležitostné příjmy do 20000,– - opravdu jsou osvobozené od daně, ale pozor!:

1. musí jít opravdu o příjmy náhodné - tj. třeba přivezu něco sousedce autem, manža jí poladí počítač… a ona mi za to něco zaplatí. Obávám se, že průběžný internetový prodej by tuto podmínku nesplnil.

2)jedná se opravdu o příjmy - tj. bez výdajů - tj. součet prodejních cen prodaného zboží, 3)počítá se to třeba do příjmů manželky, pokud si chce manžel na ni uplatňovat odpočet

Minimální daň už od loňska neexistuje, sociální je při RP nutno platit od cca 50000,– zisku (příjmy - výdaje), zdravotko ze zisku.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
2.2.15 09:05

Ahoj holky, mám asi trochu pitomý dotaz, ale asi dělám něco špatně. Chtěla jsem prodat nějaké nové oblečení, inzerci jsem dala na Aukro a MMB - na MMB jsem si i koupila to členství. Ale vůbec se mi nedaří to prodat. Tak buď mám nepotřebné kousky, nebo vysoké ceny, vážně nevím. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Nebo je lepší soustřeďovat se na zboží pro miminka a ne pro větší dětičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
2.2.15 09:19

@PetraMako Hele podle mě je to o náhodě. Já taky ráda koupím dítěti i většímu, ale podle potřeby - řadu věcí dědím, ale když třeba zjistím, že v některé velikosti chybí pyžamka, tak hledám, kdo je prodává, a při té příležitosti třeba ještě něco přikoupím. Problém je v tom, že je zboží nadbytek.

A navíc teda nové, tam je to kór složité. Chce to opravdu práci, ne jen vyvěsit a čekat. Kamarádka třeba docela úspěšně prodává, ale začínala na fóru, kde byla na rodičovské hodně aktivní v diskusích, nadělala si tam kontakty, a nabídla jim - a pak už se to tak jako nabalilo, na doporučení, někdo si ji najde atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.2.15 10:09

No já na to kašlu a rozdávám. Hadry fakt nemají cenu, visí to tam věčnost. Boty těch dobrý značek - Superfit, Ecco i obyčejnější ve větším balíků dávám kolem dvou, tří stovek a ty jdou teda na dračku rychle. Tady i na MMB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
2.2.15 10:12

@PetraMako jestli zrovna začínáš, tak je to fakt o náhodě. Koukni třeba na ceny za jaké prodávají podobné zboží ostatní. Hodně dělá taky hezká, zřetelná fotka. A pak pořád aktualizovat a aktualizovat a aktualizovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
2.2.15 10:13

Nadělat si kontakty je asi dobrý nápad. Ale upřímně řečeno, já tedy na rodičovské nemám zas tolik času, abych celé dny diskutovala :) Ten prodej jsem ani nechtěla kvůli nějakým extra výdělkům…stačilo by mi pár korun. Asi jsem si to představovala moc jednoduše. Hledala jsem právě nejdřív na netu a tam všude psali, jak je jednoduchý přes MMB prodávat, že se tam prodá všechno a podobně…kvůli novému jsem musela zaplatit členství a ono nic :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
2.2.15 22:02

@PetraMako
Pošli mi odkaz do zprávy at se kouknu co prodáváš a za kolik a já ti řeknu svůj názor, taky jsem prodejce, tak už o tom trošku vím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
2.2.15 22:03

Musíš si dát inzeráty do více servrů, bazoš, mimibazar, modrý koník, emimino, hyperinzerce atd.
Dej si jeden co se platí a třeba aukro si už nedávej, nevyplatí se to…
Denně tam musíš přidat pár nových věcí a aktualizovat…

Dále rada až podle toho co prodáváš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat