Uvádí se do životopisu MD respektive RD?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Uvádí se do životopisu MD respektive RD?
Ahoj všem, 30.8. mi končí rodičák a já bych ráda sehnala nějakou práci (do staré se vracet nemuzu, pac jsme se prestehovali na opacny konec republiky).Začala jsem si včera psát životopis a nějak nemůžu nikde dohledat, jetsli se tam uvádí i čas strávený na MD respetkive na RD, u mě 3 roky. Je mi divné napsat tam poslední zaměstnání do 2006 a pak nic. Nechci, aby to vypadalo, že jsem se někde poflakovala.
Holky u nas v diskuzi na to maji ruzne nazory, tak jsem radeji zalozila tuto diskuzi. Diky moc za rady!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Capinko, já jsem to vyřešila šalamounsky - do životopisu jsem uvedla, že jsem doposud v posledním zaměstnání. Fakticky to tak bylo. Když se mě ptali, proč odcházím, řekla jsem, že jsem od roku xx na MD a není pro mě místo zpět. Každý personalista to bral po svém, ale radili mi, ať to do životopisu nepíšu, tak jsem nepsala. Prý do toho nikomu nic není …
Když to nenapíšeš, stejně na to řeč dojde, nicméně by se mohlo stát, že někdo ženskou z MD a priori nechce a a ni tě nepozve k pohovoru. Takhle se k tomu pohovoru dostaneš a už se k tomu můžeš vyjádřit.
Ale bojím se, že co člověk, to názor …
Jiřina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, byla jsem ve stejné situaci a MD(RD) tam rozhodně neuvádím. Do toho nikomu nic není. Vzhledem k tomu, že se ti RD započítává do praxe, tak je to stejné, jako kdybys celou tu dobu pracovala. Píšu rok počátku posledního zaměstnání a k tomu +. Takže třeba 2006 +. V podstatě jsem pořád zaměstncem (výpověď jsem zatím nedala), takže na dotazy odpovídám - ano, stále jsem zaměstnancem…
Navíc, když si dáš do životopisu MD (RD), tak tě pravděpodobně ani nepozvou na pohovor a ty nebudeš mít možnost ukázat, jak jsi úžasná:-)))
Přeji hodně štěstí!!
Gábina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diky, napisu tedy 2004 - doposud.
Je fakt, ze co jsem si cetla ruzne na netu, tak zajem o matky po MD je minimalni, takze apson to nebudu okazale psat do CV. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych napsala poslední zaměstnání - dosud. Matka na MD je pro zaměstnavatele spíš strašák, školka pravděpodobně bude znamenat zvýšené absence a OČR.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
řesila jsem to jako holky - napsala jsem posledního zaměstnavatele a dopsala slůvko DOPOSUD. A vpodstatě to nebyla lež, byla jsem tam po nějakou dobu ve výpovědi z důvodu nadbytečnosti.
- Citovat
- Upravit
Myslím, že do praxe se započítává jen MD, podobně jako nemocenská. RD nikoliv, je to neplacené volno v práci.
Takže by tam podle mě mělo být:
do konce MD - tam, kde jsi pracovala,
od počátku RD - neplacené volno.
Myslím, že hodně záleží, komu ten životopis posíláš, někdy je lepší tajit a jindy jít s pravdou ven - když na to přijdou až na pohovoru a předem ví, že matku s malými dětmi nechcou, dosti se naštvou, protože je to ztracený čas pro obě strany. Pravděpodobnost, že kdovíjak oslníš, a jinak by Tě ani nepozvali, je podle mě mizivá.
Ale také můžeš zatloukat … dneska už se někdy v životopise neuvádí ani datum narození ani děti. Takže důvod, proč jsi měla neplacené volno uvádět vůbec nemusíš… nebo si můžeš vymyslet cokoliv a až dojde na děti při vyplňování dokumentů potřebných k přijetí - ohánět se diskriminací matek. To Tě tam pak budou milovat.
Pokud je to seriózní zaměstnavatel, uvedla bych vše - včetně RD, MD a dětí.
- Citovat
- Upravit
Co se praxe týká přímou návaznost na platy má ve veřejných službách a státní správě (školství, zdravotnictví, kultura (muzea, knihovny), úřady …)
a tam se započítává do praxe mateřská i rodičovská, nejvýše však celkem 6 let. Viz:
NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 564/2006 Sb.
o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě
§ 4
Zařazení zaměstnance do platového stupně
(5) V plném rozsahu, nejvýše však celkovém rozsahu 6 let, započte zaměstnavatel
zaměstnanci dobu
a) skutečného čerpání mateřské dovolené, další mateřské dovolené nebo rodičovské dovolené nebo trvalé péče o dítě nebo děti nejvýše v rozsahu odpovídajícím délce mateřské dovolené a další mateřské dovolené nebo rodičovské dovolené platné v době této péče podle zvláštního právního předpisu12),
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajímalo by mě, jestli Anonymní, která by psala vše, už po MD+RD hledala práci…
Pokud jsi stále zaměstnanec (=nedala jsi výpověď), napsala bych jako holky 2004 - dosud. Na dotaz, proč odcházíš, je odpověď jasná - stěhování. Když přijde řeč na děti, je to už na tobě.
Ptá se někdo mužů, kolik mají dětí? Jestli nehrozí, že budou na OČR? Měli by na to stejný nárok jako ženy.
Vycházím z toho, že do práce nastupuješ, protože chceš pracovat.
Popravdě řečeno, kdybych byla já zaměstnavatel - sebevíc seriózní - a dostala životopisy dvou žen - jinak celkem podobné - ale jedna by výslovně napsala, že je 3 roky na RD, budu ji podezřeleji zkoumat, i když si pozvu na pohovor obě. A přitom ta druhá mohla být na RD třeba 6 let (2 děti). To není zaujatost, ale spíš podvědomí.
Neznevýhodňuj se dopředu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já mám mateřskou i rodičovskou dovolenou v životopisu. Nedovedu si představit, že bych zapřela děti, zvlášť, když jsem na ně teď sama.
Pokud se někdo rozhodne, že na základě informace o dětech mě nevezme ani k pohovoru, tak by to pro nás byla stejně jen ztráta času. Mám tu výhodu, že jsem si při rodičovské zvyšovala vzdělání, takže při čtení mého životopisu se sice někdo asi naježí při informaci o skoro 4 letech doma s dětmi, ale když vydrží a dočte to až na konec, tak zjistí, že si zvyšuju kvalifikaci. Dělám si certifikaci účetních, zkoušky jsou obtížné, ale aspoň něco pro následující praxi dělám. Schválně jsem se do toho pustila, i když mi to jde jako psovi pastva, právě proto, až se potencionální zaměstnavatel zeptá: co jste dělala ty poslední 4 roky, tak abych mohla říct, byla jsem doma s dětmi a studovala statistiku, ekonomii, účetnictví, daně.....
Jinak souhlasím s názorem, že záleží na tom, ke komu se životopis dostane. A i s tím, že to jako mámy od dětí nebudeme mít jednoduché. Jsem zatím pořád doma, dětem je teprve tři a 1/4 roku, ale po práci se už poohlížím.
Jana
- Citovat
- Upravit
já to do životopisu uvedla, že jsem na mateřské. Naoapk na to upozorňuju, protože potřebuju práci, kde nebudou lpět na každé půlhodině a půjde jim o vykonanou práci a ne o odseděných 8 hodin. Ale třeba se spálím:-) Doufám, že ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak ted nevim, co clovek, to nazor. Je fakt, ze u nas je prace malo a asi si nebudu moct vybirat, takze by to spis hralo proto, abych to tam neuvadela. Ale zase nechci pusobit jako clovek jednajici nefer…jeste se poradim.
Deti tam psat nebudu, zatim jsem ani neslysela, ze by se to psalo, kdyz jsem nasla navody, jak psat CV, tak tam vsude bylo ze ani stav se tam psat nemusi, ze je to ciste dobrovolny udaj. Jen prave o tom MD tam nikde nebyla ani zminka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Capinko,
jak se máš? To to utíká, co? Tvým holčičkám už budou tři roky.
Já jsem se teď dívala na svůj životopis a rovnou jsem si tam opravila některé údaje, které už neplatily.
Také tam nemám zmínku o dětech, jen to, že od roku 2005 dosud jsem na mateřské a rodičovské dovolené. Úplně na konci jsem do kolonky další vzdělávání napsala že jsem adept certifikace účetních v ČR.
Do motivačního dopisu pak napíšu to, jaké zkoušky jsem už složila a na které se právě připavuji. Předpokládám, že nejdřív budou číst ten motivační dopis a až pak si teprve otevřou můj životopis, kde bude jako moje poslední zaměstnání mateřská.
Nebudeme si nic nalhávat, jako mámy s dětmi to prostě budeme mít těžší. Pro mě osobně je lepší, když mě kontaktuje firma, která už bude dopředu vědět, že mám děti a jsem na ně sama, než firma, která mě sice vyslechne, ale pak se mi už neozve, protože pro ně budu s dětmi nezajímavá.
Tak hodně zdaru
Jana
- Citovat
- Upravit
Holky, tak jsem absolvovala v jedné firmě pohovor a vybrali mě. Přestože mám necelé dvouleté dítě. O mateřské věděli. Takže doporučuju nelhat. Nepřihlášená Majdina
- Citovat
- Upravit
Pokud vám MD končí, nemusíte uvádět
Pokud vám MD do plánovaného začátku práce skončí, nemusít MD v životopise uvádět.
http://www.myopi.cz/…is-vzor.html
- Citovat
- Upravit