Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Takže máš 4 a čekáš páté? A podmínky taktak na ty 4? Tady není o čem přemýšlet. Sama jistě víš, že je to pro vás neúnosné.
4 nebo 5. To už je jedno. Mela jsi byt opatrnejsi. Teď už je to s křížkem po funuse a cekas dite.
Když to nejde, tak to nejde, nevím, co na to víc napsat, určitě je to šok, velký šok, ale podle mě by se časem mohla objevit cesta, že to jde, ale samozřejmě nevím, jen u nás v to doufám, že to půjde - sama čekám neplánovaně 6., o páté jsme se snažili poměrně dlouho, předcházelo několik potratů..u tohoto stačila jedna chyba a ač jsem ještě opravdu dost kojila a 42let na spadnutí, tak stačilo jednou „za uherský rok“ a je to tam + těhotenství zatím nejvíc v pohodě, co jsem kdy zažila, to je pokaždé jiné a vliv věku tedy v tomto nevidím vůbec zásadní… Každopádně tak jako tak, není to lehké, chybovat je však lidské, tak posílám alespoň hodně sil ![]()
@karkarka píše:
Potrat a sterilizace.
Přesně tak. Nechápu proč tady fňuká.
Může si za to sama.
Potrat, adopce, dítě si nechat jié možnosti nejsou. Ve vašem případě bych šla být tebou do sterilizace budete mít jistotu. I s tělískem byt je to malá šance se dá otěhotnět a vzhledem k počtu dětí jste evidentně plodní nadprůměrně… byt 2 roky nic…
Lidé, kteří se dostanou do situace „neplánované těhotenství“, by neměli mít volební právo.
A máme tu další fiktivní diskusi ze seriálu „selhala antikoncepce“. Zdá se, že brzy vyjde v Babiš médiich článek na podobné téma.
@Mamhlucnehosouseda píše:
4 nebo 5. To už je jedno. Mela jsi byt opatrnejsi. Teď už je to s křížkem po funuse a cekas dite.
Tyhle rady miluju - ty to dite živit a šatit následujících minimalne dvacet let nebudeš… ![]()
Nevim co tady chces cist - jine varianty nez potrat, adopce nebo si dite nechat nejsou. Plus teda vyřešit sterilizaci nebo vasektomii…
@Hanka1 Nebudu. Ale já naštěstí ani nebudu zit s tím, že jsem zabila svy dite.
@Mamhlucnehosouseda píše:
@Hanka1 Nebudu. Ale já naštěstí ani nebudu zit s tím, že jsem zabila svy dite.
To už je na jejím svědomí a zodpovědnosti, ona bude nést následky svého rozhodnutí, ale mít 4 nebo 5 dětí je sakra rozdíl…
@Anonymní píše:
Ahoj všem, nepíšu pro radu, s tím se musím poprat sama, jen se asi potřebuji vypovídat 😔
V září se nám narodila holčička, už jsme s tím ani nepočítali, dva roky nic, ale nebylo to snažení, doma máme tři děti, jen jsme tomu nechali volný průběh. Vlastně jsem si už myslela, že už ani otěhotnět nemůžu,( časté záněty).. No a o Vánocích se podařilo 😊
Bylo to pro mě už náročnější těhotenství, než ve dvaceti, do toho covid a následně trombóza…
Ale vše dobře dopadlo, ale proč píši… Než jsem si stihla dát tělísko, protože kvůli té tromboze jinou antikoncepci nemůžu, jsme to nějak neuhlidali😔 a já zjistila, že jsem otěhotněla… Je mi strašně, protože další miminko, už si neumím představit. Chlap je čtyři dny v týdnu pracovně mimo a já bych tu byla sama na 5 dětí. Kdybych se rozmýšlela jen srdíčkem, tak si miminko nechám, ale já to musím brát i rozumem a vím, že bych to těžko zvladala.. Pomáhá mi teď mamka, protože prostřední syn, musí chodit do speciálky, proto teď nemůžu řešit stěhování, tam, kde muž pracuje, syn by ten přechod do jiné školy, asi nedal..
Je mi tak strašně úzko, ale teď to bohužel nejde…
Vím, že jsem neměla dopustit, aby se to vůbec stalo, ale teď už to nevrátím..
Prosím jen, kdo by mě chtěl odsoudit, ať nereaguje, už takhle je to pro mě těžké…
Jen jsem se asi potřebovala vypsat.
Nemyslíš ani srdcem, ani hlavou… dál taktně pomlčím.
Ahoj všem, nepíšu pro radu, s tím se musím poprat sama, jen se asi potřebuji vypovídat 😔
V září se nám narodila holčička, už jsme s tím ani nepočítali, dva roky nic, ale nebylo to snažení, doma máme tři děti, jen jsme tomu nechali volný průběh. Vlastně jsem si už myslela, že už ani otěhotnět nemůžu,( časté záněty).. No a o Vánocích se podařilo 😊
Bylo to pro mě už náročnější těhotenství, než ve dvaceti, do toho covid a následně trombóza…
Ale vše dobře dopadlo, ale proč píši… Než jsem si stihla dát tělísko, protože kvůli té tromboze jinou antikoncepci nemůžu, jsme to nějak neuhlidali😔 a já zjistila, že jsem otěhotněla… Je mi strašně, protože další miminko, už si neumím představit. Chlap je čtyři dny v týdnu pracovně mimo a já bych tu byla sama na 5 dětí. Kdybych se rozmýšlela jen srdíčkem, tak si miminko nechám, ale já to musím brát i rozumem a vím, že bych to těžko zvladala.. Pomáhá mi teď mamka, protože prostřední syn, musí chodit do speciálky, proto teď nemůžu řešit stěhování, tam, kde muž pracuje, syn by ten přechod do jiné školy, asi nedal..
Je mi tak strašně úzko, ale teď to bohužel nejde…
Vím, že jsem neměla dopustit, aby se to vůbec stalo, ale teď už to nevrátím..
Prosím jen, kdo by mě chtěl odsoudit, ať nereaguje, už takhle je to pro mě těžké…
Jen jsem se asi potřebovala vypsat.