Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, včera ráno jsem podstoupila mininterupci v 7tt. Ten den jsem krvácela opravdu jen slabě takovou růžovou tekutinu. Dnes už nekrvácím vůbec. Sestřička mi říkala, že mohu krvácet i týden. Tak se chci zeptat zda někdo nemá zkušenost a zda je to normální. Jinak jsem zcela bez bolestí. Někde jsem četla, že takto ženy museli třeba revizi opakovat znovu, protože se rychle uzavřely a zbytky zůstaly v těle. Myslíte, že by to mohl být i můj případ nebo straším. Děkuji
První revizi jsem krvácela skoro 10 dní v kuse, druhou revizi prakticky vůbec. asi hodně záleží, jak moc škrábnou sliznici…
@zuzanka54 po spontánním potratu jsem krvácela 4 hodiny a jakmile odešlo vejce tak jen 2-3 dny lehce spineni spis na utreni jako na konci ms. Po revizi jsem trochu zaspinila první den, ale jinak nic. Já teda ani po porodu nějak extra netekla. Ocistky jo, ale vylozene krev tak 2 -4 dny a pak už jen spineni a žádná hruza
Měla jsem strach z toho samého, protože po revizi po ZT jsem jen špinila den po zákroku, ale všechno bylo v pořádku. Prý záleží, jak moc tu sliznici vezmou a kolik jí zůstane
Buď ráda, že jsi tu nepříjemnost úspěšně zvládla, máš ji za sebou a nemáš žádné potíže. Není nutné, abys krvácela. Nemusíš mít strach, že se to nepodařilo odsát, něco v Tobě zůstalo a těhotenství pokračuje. To by se mohlo stát hned na začátku, ale ne v 7. týdnu. Pamatuj ale na to, že po interrupci se plodnost velmi rychle obnovuje a další potrat je u nás povolený až po půl roce. Teď tedy musíš být velmi opatrná a nesmíš dovolit, aby v Tobě byl přítel bez kondomu.