Hematom 7tt bolesti

23
17.2.23 19:11

Hematom 7tt bolesti

Ahoj holky, mela bych být v 7tt tehotenstvi. V utery jsem byla na kontrole, embryo 4mm s pravidelnou srdeční akci se a hematom pod dolním polem plodového vejce 20×15mm, doktorka rikala ze je to v poradku, ze bud se vstřebá a nebo odejde lehce krev. Zavadim si na noc utrogestan. Ale ty bolesti mam šílené, rikala ze to muze byt z toho, ale nekdy to jsou fakt silne křeče ze nemuzu nic delat..
Nerikala mi, ze mam mit klidový rezim a moje prace je docela aktivni, zvedání veci 5kg nahoru dolu jak kdy, nekdy v kancelari, snazim se setrit.

Myslite ze důvodem muze byt ten pohyb? Vsude ctu ze silný odpočinkový rezim, ale to mi rikala ze nemusim..

A mel nekdo z vas taky takove bolesti? Nekdy to vystreluje do levého boku, nekdy do pravého.

Moc Dekuju za veškerou pomoc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
168
17.2.23 20:36

S hematomem jsem takovéhle bolesti neměla. Nicméně jsem měla nakázaný klidový režim. Zejména v prvním trimestru, kdy je dítě hodně malinké a hematom je proti němu obrovský, to není dobré podceňovat. Mně se vstřebával několik týdnů, občas se objevilo špinění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3403
17.2.23 21:15

Měla jsem hematom 2×. Poprvé hned od začátku, přísný klidový režim, hlavně když je hematom větší, břicho mě bolelo. Po měsíci jsem šla jednou pro dceru do školky, přišly křeče a masivní krvácení. Jela jsem na pohotovost s tím, že je konec. Nebyl, dobře to dopadlo. Proležela jsem celý první trimestr, střídavě krvácela a špinila. V dalším těhotenství si mě chtěli nechat s hematonem v nemocnici, když dr. slyšela, že mám doma 1,5 lete batole a starší dceru. Klidový režim moc nešel, ale hematom byl až od 9. týdne, menší a rychle se vstřebal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
17.2.23 23:20

Bolesti jsem neměla u hematomu. Nechápu, proč ti nenaridila klidový režim, zvedání těžkých věcí bys fakt dělat nemela. Tvoji doktorku vážně nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11800
18.2.23 04:14

No a lékařce si řekla co děláš v práci? Že by ti napsala neschopenku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
18.2.23 15:18

@Vladusxx

Já jsem se dozvedela ze mám hematom kvuli silenym bolestem v podbrisku, takze jsem jela na pohotovost a rikala ze klidový rezim jo, ale ze z praxe to nikdy moc velky rozdíl neudělalo.. ale ve stredu jdu ke svoji gyn na potrvzeni srdíčka, tak se zeptam.

V praci to šéf vi, takze me setri..

Ale cetla jsem nekde ze ty bolesti muzou být i z toho utrogestanu, tak nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11800
18.2.23 16:27

@Laura234 oni bolesti a křeče můžou být i z roztahování dělohy. já jsem u prvního těhotenství měla velký křeče cca mezi 6 a 10tt že sem se třeba musela skulit do klubíčka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
21.2.23 08:59

Poslední těhotenství jsem doslova proležela s přísným klidovým režimem. V 9.týdnu se mi vytvořil hematom, který se vždycky vylil a znova vytvořil. Brala jsem Gynprodyl (jiný druh Utrogestanu), ale nikdy jsem neměla bolesti. Při každé návštěvě pohotovosti to byla první otázka, zda při krvácení nemám bolesti. Mluvili ale vždy o menstruačních bolestech, to co popisuješ ty bude spíš z roztahování dělohy, to je taky hodně nepříjemná bolest. Nicméně s tím klidovým režimem je to s názorem lékař od lékaře. Dokonce i jeden z nejlepších porodníků tvrdí, že je to buď a nebo a i kdyby člověk ležel s nohama nahoře, nejde ovlivnit, jak to dopadne. Já ležela a stejně se několikrát rozkrvácel a nakonec vydržel pod miminkem až do porodu. Nicméně posílám pozitivní zkušenost, teď mi po tom všem spinká v postýlce naprosto zdravá 4.měsíční holčička :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
21.2.23 10:53

Děkuju holky za všechny příspěvky, je mi teda furt děsně.. břicho bolí dost, hlavně u pohybu, ale zítra jdeme na kontrolu tak uvidime, krvácení žádné, jen bolest.. @Mamina 86 děkuju za zkusenost, oni ty bolesti jsou jako silné menstruační to říkali ze je způsobené hematomem?

Snad to bude dobré, po práci ležím a nic nedělám a to je vždy lepší, pohyb to zhoršuje, ale tak to je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
24.3.23 15:40

@Laura234 věřím, že vše vypadá dobře a bříško roste☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie