Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky jsem dnes 11tt mam doma uz 6letaka který chodi do školky jsem co tyden nemocna ale ze (zelená ryma bolest v krku ) věž teplot co muzu co by jste doporucily?
Muzes treba zazvorovy caj v rozumnem mnozstvi. Na pripadne bolesti Paralen. A jinak bych dite nechala cca do dubna doma. Chodte ven, at se nenudi. Mas vyhodu, ze neni skolak, ale teprve predskolak.
Jeste dodam, ze nemas chripku. To bys nemela zelenou rymu a mela bys horecku nad 39 a problem vylezt z postele a jit treba na zachod.
@Janča6 dekuji a co teda mam za šmejda co se me drží mam rymu kasel bolest v krku bez teplot a teda normalne uvarim uklidim pak uz lezim ![]()
Proc nejdes k lekari? Zrovna v tehotenstvi se tady spolehnes na „jedna pani povidala“ z epipi… ![]()
Bud se porad s gynekolozkou, nebo praktickym lekarem, co je pro tebe vhodne a jak posilit tvou imunitu.
Mně zabírají tyto věci - všechny mají přírodní složení, takže v těhotenství je můžeš užívat bez obav. Když cítím, že na mě něco leze, beru sirup Stopvirus (ten může i malej jako prevenci). Dělám si čaj z různých bylinek - střídám heřmánek, meduňku, lipový květ. Super je taky rakytník, ten si dávám ve formě sirupu do vody. Na bolest v krku jsou fajn pastilky Herbalmed medical antivirus. Na rýmu užívám hypertonickou mořskou vodu.
@Jenny-black píše:
@Janča6 dekuji a co teda mam za šmejda co se me drží mam rymu kasel bolest v krku bez teplot a teda normalne uvarim uklidim pak uz lezim
Máš normální virózu, klidně i covid. Ale nemáš chřipku. Chřipka je viróza, ale ne každá viróza je chřipka. Chřipka se projevuje několikadenními vysokými horečkami s náhlým vznikem, bolestmi kloubů a svalů, hlavy, obvykle bez rýmy a kašle.
Bohužel lidé často nazývají jakékoli nachlazení a virózu chřipkou, ale není to tak - pravá chřipka tě upoutá do postele, ani nemrkneš…
To jen k terminologii.
Zvyš přísun céčka, odpočívej. S jarem a sluníčkem bude lépe ![]()
@Jenny-black píše:
Ahojky holky jsem dnes 11tt mam doma uz 6letaka který chodi do školky jsem co tyden nemocna ale ze (zelená ryma bolest v krku ) věž teplot co muzu co by jste doporucily?
Mně pomohl Paralen horký nápoj (ten se smí úplně v pohodě, ale pozor, jen tento, Paralen GRIP už ne). Dávala jsem si ho 2× denně (po obědě a vecer), abych se pořádně vyspala a to mi pomohlo nejvíce.
Co se týče imunity…stačí těhotenské vitamíny, jsou dobré namichane, že prospívají nejen mimču ale u tobě. K tomu klidně i probiotika (určené k dlouhodobému uzivani).
Jinak teda v jednom tehotenstvi jsem byla nemocna od 14. tt. Mela jsem hrozny kasel, hodne me z nej bolelo bricho. Teploty jsem nemela, pozdeji se pridala ryma. Kdyz jsem pak v 17. tt zacala krvacet (o kdyz to asi nebylo tim kaslem), zasla jsem na gynekologii. Doktorka nenasla zadny gynekologicky problem a poslala me k praktikovi. Ten hlavne podle zelene rymy diagnostikoval bakterialni zanet hornich cest dychacich. Za par dni s ATB byl od kasle a rymy pokoj. Krvaceni teda neprestalo, ale to je jina kapitola.
U tebe by ten doktor taky urcite stal za zvazeni. Kdybys mela chripku (ale nemas ji), tak by ti s ni nepomohl. Ale pokud to mas bakterialni, tak ti pomuze.
Jinak ten Paralen hot drink (ne Grip) je fajn, vyspis se po nem, vypotis se. Nemusis mit horecku, aby sis ho brala.
@Janča6 moc dekuji ja byla samozdrejme u dr v patek ta mi rekla at zkusím pastílky stop kasel jsou i na bolest v krku a koktat vimcentku ale teda nic moc v pondeli začnu řešit znova moc dekuji vam vsem jinak vitaminy i probiotika beru klasiku tehu mam slabou imunitu od nepaměti ![]()
@Zvonielka byla jsem v patek u dr poradila mi pastilky a koktat Vincentku zatim teda nic moc ![]()