Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
To nekonzultuj tady, ale s lékařem, který zná tvůj zdravotní problém. My tady opravdu nevíme proč zrovna ty otěhotnět nemůžeš. Pokud třeba nemáš dělohu, pomůže ti jen náhradní matka.
@Anonymní píše:
Jaké jsou možnosti při neplodnosti otěhotnět. Po dopr. nehodě jsem prý neplodná, pomohlo by umělé oplodnění? Nebo nějaké jiné možnosti
Záleží na důvodu neplodnosti.. Já na to mám i papír a ejhle, teď čekám 3. Dítě.. Přirozeně.. To nejde pausalizovat.. Zeptej se svého dr na možnosti.
Hele těhle „prý neplodných“ je tu plný těhotenský fora
Víš o tom trochu něco víc?
Ahoj holky, omlouvám se předem za anonym.Ale chtěla bych se zeptat.Ty kteří mají už jedno dítě a šlo jim to téměř hned a pokouší se o druhé a je tam věkový rozdíl 3až 6let a mají stejného partnera a nejednou jim to nejde..co vám řekl gynekolog jaký je největší pravděpodobný problém? Mám stejný problém..a nechápu proč to nejde když první šlo hned a partnera mám stejného. Gynekolog mi řekl, že 6let je dlouhá doba. Chtěla bych znát příčinu nebo alespoň důvod jestli někdo ma stejný problém. Děkuji.
Pokud jsi 30+, tak na vině většinou bývá špatná kvalita vajíček nebo špatný spermiogram. Stejně tak se mohlo změnit cokoliv jiného, od srůstů na vejcovodech, imunita, štítná žláza… je k tomu potřeba přistoupit stejně, jako by to byl první pokus o těhotenství…
@Janli ne je mi 26
byla jsem na kontrole a vše mam v pořádku. Ale třeba je u chlapa problém uvidíme po spermiogramu. Děkuji ale za názor.
@Anonymní píše:
@Janli ne je mi 26byla jsem na kontrole a vše mam v pořádku. Ale třeba je u chlapa problém uvidíme po spermiogramu. Děkuji ale za názor.
Kontrola u běžnýho gynekologa ti o plodnosti neřekne vůbec nic. Lékař by ti měl zjistit zda ovuluješ, udělat hormonální profil, vyšetřit štítnou žlázu a zjistit jestli nemáš trombofilní mutaci. Pak se zjišťuje průchodnost vejcovodů, imunologie a genetika, ale to už je lepší nechat na odborné pracoviště.
@Anonymní píše:
@Janli ne je mi 26byla jsem na kontrole a vše mam v pořádku. Ale třeba je u chlapa problém uvidíme po spermiogramu. Děkuji ale za názor.
Ahoj, hlavně se nechytejte spermiogramu jako důkazu pro všechno, hezká věc ale hrozně to může kolísat. ![]()
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď
Jaké jsou možnosti při neplodnosti otěhotnět. Po dopr. nehodě jsem prý neplodná, pomohlo by umělé oplodnění? Nebo nějaké jiné možnosti