Nepochopila jsem platbu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nepochopila jsem platbu
Ahoj maminky, mám takový dotaz. Jsem těhotná po druhé, pracuju v Kauflandu. Od 01.01.2020 do 25.02.2020 měla neschopenku. Od 29.02 šla na mateřskou.
17.03 dorazila platba 7.000 Kč jako za neschopenku. Dneska dostala platbu ve výši 390 Kč od mateřské, mám tam napsáno že zaplatily za jeden den… Jak to mám pochopit?
Kdy přijde za tento měsíc?
Manželů tak i nedorazila rodičovská na první dítě, ale za ten únor měla bych… Mám tam dojít nebo napsat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@linda melton no materska tech 290kc ti prisla za toho 29.2., za dalsi mesic ti pride v dubnu. Co se tyce rodicaku, tak muzete pobirat jenom jednu dávku, nemuzou vam poslat rodicak a zaroven mateřskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tech 7 tisic je od zamestnavatele, nebo od socialky?
Na materskou jsi sla 29.2, ta se vyplaci podle poctu dni. V unoru jsi byla jen 1den, takze museli zaplati 1den.
Musi ti prijit neschopenka za prvních 14dni od zamestnavatele, pak za zbytek neschopenky od socialky a materska za 1 den. Takze ti chybi jeste jedna platba.
Za unor neprijde cela castka rodicaku, musi se od RP odečíst ta PPM. Ale to se asi musi zazadat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně jak píše Kriss Tina, mateřská až v dubnu a tím, že jsi přešla na další mateřskou ti zaniká nárok na rodicak na starší dítko, nejde to osulit, že si to nechá napsat na sebe manzel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1mila2 to já vím že řidičák odečte, ale nevím jestli mám tam zajít na úřad práce, nebo jak. Teď kvůli nouzovému stavu ani ne vím jak oni pracují…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@linda melton Ty už jsi ten manželův rodičák jednou tady v diskuzi řešila, že? A už jste na úřadu práce nahlásili, žes nastoupila v únoru na mateřskou (PPM)? Aby dopočítali rodičovský příspěvek za únor - nepřijde celý, ta částka co pobíráte bude snížená o těch 390 Kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1mila2 od zamestnavatele tezko, kdyz je na neschopence od 1.1. Tohle uz je od socialky za unor, a jedrn den materske, takze zadna platba nechybi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
@1mila2 od zamestnavatele tezko, kdyz je na neschopence od 1.1. Tohle uz je od socialky za unor, a jedrn den materske, takze zadna platba nechybi.
To jse blbka…vubec mi nedoslo, ze ji to muselo prijit v unoru
hlavne mi 7000 prislo hrozne malo za vic jak mesic
a tak nejak jsem si rikala, ze ji od zacatku roku prislo jenom to co psala, proto to resi ![]()
Edit: porad jsem deb.lni
vzdyt on to nekdo resi ke konci kazdeho mesice, takže tech 7tisic je vlastne jen za unor.
Boha jeho, nejak mi z toho vseho nejak nefunguje mozek ![]()
Příspěvek upraven 26.03.20 v 15:50
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina od zaměstnavatele mám dávno… 2 platby měla už od sociální
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1mila2 ne… Od speciálky mám ud dvě nebo tři platby… Já ne pochopila 390 Kč, jak s tím je) možná blbě napsala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@linda melton píše:
@Kriss Tina od zaměstnavatele mám dávno… 2 platby měla už od sociální
No takže mas nemocenskou ze socialky a materskou za jeden den v unoru. Dalsi ti pride v dubnu uz cela za brezen a co se tyce toho rodicaku, ten se bude krátit o tu materskou, pokud ste ho teda uz nevybrali a nejlepší by bylo tam zavolat jak to s nim vypada.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina už to několik krát vyskousela, není smysl, hodně lidí tam furt volá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@linda melton tak zkouset dal, nebo tam napsat email. Nejaky papir, ze by uz byl rodicak vycerpany vam neprisel?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit