OCR v době koronavirusu

Anonymní
25.3.20 08:15

OCR v době koronavirusu

Dobrý den maminky… Mám jeden dotaz.. Nikde se to nedoctu a na sociálka se nemohu dovolat… Minulý týden od 16.3 do 23.3 jsem byla na nemocenské… Od 24.3 jsem na OCR z důvodu uzavření naší školky (mám děti dvě skolkou povinné)… Jde mi o to že dokud jsem byla na nemocenské tak zaměstnavatel měl právo mě v době kdy nemám vycházky zkontrolovat což chápu tak to je… Ale bylo včera napsáno že mě bude kontrolovat i na OCR což nechápu… Na osetrovacce s dětmi jsem byla a pokud vím nějaké vycházky či co tak nikde uvedeny nejsou… Nejsem v karanténe ani nic takového, s dětmi jsem chtěla aspoň na procházku do lesa prostě tam kde nejsou lidi… Ale přece nemohu být zavřená doma 24 hodin denně a čekat na kontrolu ze zaměstnání… Nebo je to jinak? Něco se změnilo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37270
25.3.20 08:19

A kde si to četla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.3.20 08:20
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky… Mám jeden dotaz.. Nikde se to nedoctu a na sociálka se nemohu dovolat… Minulý týden od 16.3 do 23.3 jsem byla na nemocenské… Od 24.3 jsem na OCR z důvodu uzavření naší školky (mám děti dvě skolkou povinné)… Jde mi o to že dokud jsem byla na nemocenské tak zaměstnavatel měl právo mě v době kdy nemám vycházky zkontrolovat což chápu tak to je… Ale bylo včera napsáno že mě bude kontrolovat i na OCR což nechápu… Na osetrovacce s dětmi jsem byla a pokud vím nějaké vycházky či co tak nikde uvedeny nejsou… Nejsem v karanténe ani nic takového, s dětmi jsem chtěla aspoň na procházku do lesa prostě tam kde nejsou lidi… Ale přece nemohu být zavřená doma 24 hodin denně a čekat na kontrolu ze zaměstnání… Nebo je to jinak? Něco se změnilo?

A o kontrole na očr ti řekl v práci kdo? Zavolala bych mu, ať ti řekne, z čeho vychází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15201
25.3.20 08:22

A co kdo bude kontrolovat? Cos vařila k obědu? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.20 08:23

Špatně jsem to napsala… Mě to bylo včera napsáno jako info od zaměstnavatele… Že mě bude kontrolovat i na % na ocr

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.20 08:24
@Kfětoslava píše:
A co kdo bude kontrolovat? Cos vařila k obědu? :)

Proto mi to je divný… Nikdy mě nikdo nekkntroloval tak nevím co chtějí kontrolovat… Jestli sedím s dětmi doma probírá u televize

• Citovat
  • Upravit
33279
25.3.20 08:26
@Anonymní píše: Špatně jsem to napsala… Mě to bylo včera napsáno jako info od zaměstnavatele… Že mě bude kontrolovat i na % na ocr

Na to nemá žádné zákonné právo. Nejsi povinna sedět po dobu OČR s dítětem mezi 4 stěnama.
I u nemocenské může zaměstnavatel kontrolovat pouze těch prvních 14 dní (= dobu, kdy nemocenskou vyplácí on), tak už je to na OSSZ.
Takže bych zaměstnavatele poslala slušně kamsy a dala mu kontak na právníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.20 08:30
@Svistice píše:
Na to nemá žádné zákonné právo. Nejsi povinna sedět po dobu OČR s dítětem mezi 4 stěnama.
I u nemocenské může zaměstnavatel kontrolovat pouze těch prvních 14 dní (= dobu, kdy nemocenskou vyplácí on), tak už je to na OSSZ.
Takže bych zaměstnavatele poslala slušně kamsy a dala mu kontak na právníka.

Mě to právě včera dost vyděsilo… Jsem s dětmi doma to ano ale abych byla věcné zavřená to jako by mi za chvíli hrablo.. Proto jsem chtěla vědět zda je to vůbec možný…

• Citovat
  • Upravit
33279
25.3.20 08:37
@Anonymní píše:
Mě to právě včera dost vyděsilo… Jsem s dětmi doma to ano ale abych byla věcné zavřená to jako by mi za chvíli hrablo.. Proto jsem chtěla vědět zda je to vůbec možný…

Tak ať si pitomeček nakrásně kontroly posílá. Nakoupit, k doktorovi i na procházku můžeš, nejsou žádné pracovně právní důsledky. Kdyby pak prudil, klidně bych takového báječného zaměstnavatele napráskala na inspektorát práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.3.20 08:48
@Anonymní píše: Špatně jsem to napsala… Mě to bylo včera napsáno jako info od zaměstnavatele… Že mě bude kontrolovat i na % na ocr

Tak se ho zeptej, jak to myslel. Nárok na to nemá. My i bez OČR dost dřepíme doma, ale na procházku musíme. Jinak syn špatně usíná. Doma se tolik neunaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
25.3.20 13:01
@Anonymní píše:

Blbost…očr na dítě z důvodu nemoci, tak Ok, to socialka zkontrolovat přijít může,ale.ocr vydané školským zařízením z důvodu karanteny apod, to je úplně něco jiného a zaměstnavatel může akorát prd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
25.3.20 22:44

Zaměstnavatel má pravomoc kontrolovat jen prvních 14 dnů nemoci, pak už kontroluje OSSZ (třeba i na podnět zaměstnavatele). Ten kdo čerpá OČR není nemocný, tudíž žádný léčebný režim dodržovat nemusí…není tedy co kontrolovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat