Dávka mimořádné okamžité pomoci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Davka mimoradne okamzite pomoci
Mam narok na davku mimoradne okamzite pomoci kdyz jsem byla vyrazena z uradu prace a zustala jsem se dvemi detmi uplne bez prijmu? Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Upřímnně moc nechápu, proč se ptáte tady. Jak to tady může někdo vědět? Zavolejte si na ÚP a tam dostanete odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janicola píše:
Mam narok na davku mimoradne okamzite pomoci kdyz jsem byla vyrazena z uradu prace a zustala jsem se dvemi detmi uplne bez prijmu? Dekuji
Teoreticky ti jí dát mohou. Je ale nenároková a záleží, jestli tě uznají jako potřebnou osobu. Pokud budou chtít ti pomoci, mohou ti jí dát. Záleží na úřednici.
Příspěvek upraven 24.03.20 v 10:04
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janicola No, záleží na tom proč si byla vyřazena, pokud z důvodu, žes neplnila svoje povinnosti, tak to nevidím moc nadějně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pravděpodobně ne, tato dávka je určena spíš pro mimořádné situace, živelné katastrofy. A i u ní se bere v úvahu příjem za poslední tři měsíce.
Spíš bych to viděla na příspěvek na živobytí, pokud se rapidně sníží příjem, počítá se jen poslední měsíc. Záleží ale, jestli jsi byla/nebyla vyřazena sankcne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě, davky státní sociální podpory mají přednost před hmotnou nouzi. Pobiras pridavky na děti? Co příspěvek na bydlení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 píše:jj, stejně tak alimenty, stejně tak opakovaný dávky hmotný nouze (oprávněný by byly jen děti)…
davky státní sociální podpory mají přednost před hmotnou nouzi.
Jinak to že člověk vyřazenej z evidence uchazečů neprobírá dávky je určitá sankce za neplnění povinností, nedává mi smysl mu pak dávat mop, ale jak už tu někdo psal, je to (bohužel
) individuální…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Nepřišla na stanovenou schůzku. Už tady psala.
Já si myslím, ze pokud je samoziviteka, tak by v době karanteny mohla žádat o zmírnění tvrdosti zákona, taky bych nechtela tahat zbytečně děti na úřad, toto se ale dá řešit v predstihu, u nás jsou zkracene úřední hodiny vsude, venku schránky a hodně věcí se řeší online.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 No, pokud už je vyřazená, tak je to nedodržení z doby před konoravirem, takže bych na něj zas všechno neházela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit