Nepořádek od sousedů

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17.4.22 23:00

Nepořádek od sousedů

Dobrý den, potřebuji radu. Nastěhovali jsme se s přítelem do bytu. Nejdříve se bytovka opravovala, takže problém nebyl tak rozsáhlý. Po opravě bytovky sousedka začala dělat nepořádek na chodbě v podobě rozkopaných bot, kyblíčků a lahví s pitím či igelitek. Vždy zde nepořádek byl několik dní. Boty rozkopané neustále. Takže jsem je vždy jen odkopla ke kraji. Poté začala hromadit nehorázný nepořádek na balkoně, který lítá k nám. Perla byla, když v naší nově opravené bytovce pověsila na společnou chodbu obrovské staré obrazy (každý jiný a každý jinak vysoko, no hrůza) a hřbitovní umělé kytky v rozpadlých vázách. Ráda bych se zeptala, zda je vůbec povoleno, aby bez mého (a asi i jakéhokoliv jiného) dovolení takto zdobila nově opravenou bytovku? Chápu, že to zde třeba měla předtím, když byla bytovka ještě typicky komunistická, ale takhle zprznit nově opravenou chodbu? Už mě to opravdu otravuje. Měla jsem snahu - hřbitovní kytky jsem dala do nové vázy a upravila, aby aspoň trochu vypadaly, samozřejmě to nemohla nechat být a opět do toho nastrkala nějaký bordel. Správcová bytovky nedávno vynadala mně, že dělám nepořádek (pak se tedy omluvila) a nechtěla vůbec slyšet o tom, že mé to není… co s tím?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
74219
17.4.22 23:03

Asi bych chtěla vidět jejich byt. Když mají na chodbě chaos a binec. Jaké uspořádání bude v bytě?

• načítám...
17.4.22 23:07

Zde přikládám obrázek balkonu a co mi z něho lítá k nám.

• načítám...
10876
17.4.22 23:08

@renesmee S ohledem na to, ze máte správcovou, tak minimálně společné prostory musí řešit ona. Skrz požár a bezpečný únik nesmí na chodbách nic být. To je vymahatelné, těžko říct jak úspěšně.
Létající brajgl z balkónu nevyřešíš. Evidentně je to její styl života.
Ty vázy jsi měnit neměla.

• načítám...
17.4.22 23:08
@Kelsey píše:
Asi bych chtěla vidět jejich byt. Když mají na chodbě chaos a binec. Jaké uspořádání bude v bytě?

Přítel byt viděl a říkal, že to není úplně pěkný pohled… a to má paní manžela a děti (dospělé). :,(

• načítám...
10876
17.4.22 23:09
@Renesmee Reny píše:
Přítel byt viděl a říkal, že to není úplně pěkný pohled… a to má paní manžela a děti (dospělé). :,(

Bohužel životní styl určité etapy života starých i starších lidí. Hromadění.

• načítám...
17.4.22 23:10
@Trojlístek píše:
@renesmee S ohledem na to, ze máte správcovou, tak minimálně společné prostory musí řešit ona. Skrz požár a bezpečný únik nesmí na chodbách nic být. To je vymahatelné, těžko říct jak úspěšně.
Létající brajgl z balkónu nevyřešíš. Evidentně je to její styl života.
Ty vázy jsi měnit neměla.

Takže jsem zde ty roztřískané vázy měla nechat? Také jsem si říkala, jestli jí to spis nemám jen říct. Ale bydlíme zde přeci obě, tak proč by ona měla výzdobu dělat a já nemohla? :/

• načítám...
115666
17.4.22 23:12

Proč za ní nezajdeš?

• načítám...
74219
17.4.22 23:12

Tak krásný, prostorný balkón mají. By se dal jinak zařídit.
Udělej si hezký svůj balkón. Třeba se pozitivně inspirují :nevim:.

• načítám...
10876
17.4.22 23:13
@Renesmee Reny píše:
Takže jsem zde ty roztřískané vázy měla nechat? Také jsem si říkala, jestli jí to spis nemám jen říct. Ale bydlíme zde přeci obě, tak proč by ona měla výzdobu dělat a já nemohla? :/

Protože se to skrz požární ochranu a bezpečí ve společném prostoru nesmí. Čemu nerozumíš? Však jsem ti to napsala.

• načítám...
17.4.22 23:15
@Kelsey píše:
Tak krásný, prostorný balkón mají. By se dal jinak zařídit.
Udělej si hezký svůj balkón. Třeba se pozitivně inspirují :nevim:.

Já mám balkon zařízený s přítelem moc pěkně :) prave proto me štve po ni uklízet. :/

• načítám...
10876
17.4.22 23:15
@aiwwa píše:
Proč za ní nezajdeš?

Protože to bude úplně zbytečně. Je to klasická patologie starých lidí určitého věku. Pokud bude důsledná a správcová ji pomůže, tak chodbu můžou vyřešit. Ale balkón těžko…

• načítám...
74219
17.4.22 23:17

A mezi ty balkony by se nemohla dát nějaká pevná clona? To by asi musela ta správcová nebo někdo schválit, že? Prostě něco tam připevnit, aby přes to nic nelítalo a vůbec na ten jejich binec nevidět.

• načítám...
17.4.22 23:17
Protože se to skrz požární ochranu a bezpečí ve společném prostoru nesmí. Čemu nerozumíš? Však jsem ti to napsala.

Pardon, ale tak to je snad jedno, jestli tam bude mít hnusnou vázu, nebo koupím aspoň novou, ne? Nechápu moc váš komentář 😅 takže jsem ji to rovnou měla vyhodit, když to tam nesmi být? Já se ptám na jakékoliv řešení :) jen jsem napsala, jak jsem zatím postupovala.

• načítám...
17.4.22 23:19
@Trojlístek píše:
Protože to bude úplně zbytečně. Je to klasická patologie starých lidí určitého věku. Pokud bude důsledná a správcová ji pomůže, tak chodbu můžou vyřešit. Ale balkón těžko…

Snaha několikrát byla, jak bylo řečeno, bez výsledku :) správcová to všechno ví a nic nedělá. Proto prosím o rady, jestli případně mohu řešit alespoň tu chodbu třeba s majitelem bytovky, protože si myslím, ze společne prostory bez dovolení proste zdobit obrazy a tak nemůže… nevím to však jistě prave…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný