Neposlušná 3letá dcera

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31
20.8.13 19:36

Neposlušná 3letá dcera

Dobrý den. Naší dcerce jsou 3 roky a už si s ní pomalu nevíme v rady. Přibližně do dubna letošního roku byla celkem hodná, sama si vyhrála i několik hodin, v tomto směru s ní nebyly větší problémy a najednou změna jako mávnutím proutku. Celý den kňourá a nudí se, hračky jí nezajímají, normálně si nehraje a vymýšlí samé lumpárny. Každou chvíli něco vysype, rozlije, něco někam zahodí nebo něco vykrámuje. Přitom já bych se jí ráda věnovala, četla jí a podobně, ale nemá o to zájem. Vůbec neposlechne a pokud jí něco zakážeme, vůbec na to nereaguje, dostane na zadeček a za chvíli to udělá zase. Přitom mezi dětmi je introvert, dětí se bojí a nehraje si s nimi, což je další problém a docela extrem. V září má nastoupit do školky, ale zvažujeme, že počkáme rok a zatím bude navštěvovat soukromou školku třeba jeden den v týdnu. V prosinci dostane sourozence a tak do školky není nucena nastoupit, i když by to určitě potřebovala. Na hřišti mezi děti nejde, bojí se jich a náš pobyt tam probíhá tak, že se peleší se mnou u lavičky, několikrát se např. vyzuje z bot, sype si na sebe písek a prach a nehraje si. Takže pokaždé odcházíme z hřiště s řevem - nemám už na to nervy. Pokud jdeme na procházku, to je to samé - nebaví jí to a řve, že chce domů. Přitom je chytrá, psychicky je na tom srovnatelně s ostatními dětmi, umí spoustu básniček, písniček. Někdy si říkáme, zda není nějak hyperaktivní nebo něco podobného a že 3leté děti už by se asi měly chovat jinak. Poradí někdo jak s takovým dítětem jednat a má někdo podobnou zkušenost? Julča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
518
20.8.13 19:44

Ahoj, to je presne jako kdybys mluvila o ty moji…Asi ma nejaky obdobi vzdoru, jinak si to nedokazu predstavit…Navic od starsiho brasky je akcnejsi-neni chvile aby se nekde nebouchla atd…takze jsem z ni taky pekne na nervy…Jsem zvedava co ti poradi ostatni maminky, kolikrat si taky nevim rady jak na ni-na mrsku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
20.8.13 19:45

Nezačala se tak chovat, když jste jí řekli že bude mít sourozence? Že by se bála že se o ni už tolik nebudete zajímat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.8.13 19:53

Vzdala bych se představ o klasickém hraní. Pro ni je přece hra i to, že si zouvá boty a sype na sebe písek :nevim: Školku bych zkusila, soukromá školka jedenkrát týdně mi nepřijde, že by něco zásadního změnila, je to hrozně málo, dítě za ten týden mezitím zapomene, jaké to tam je a vlastně každý týden začíná nanovo. Jestli jí má školka prospět po sociální stránce, tak každodenní docházka je ideální, jen bych ji tedy vyzvedávala po obědě a nechala ji tam na odpoledne, až by si sama řekla.
Zapojila bych ji co nejvíc do péče o domácnost, do nákupů, aby si připadala důležitá a zároveň se tím zabaví, tříleté dítě zvládne při troše trpělivosti obsloužit valnou část domácnosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674

Ahoj. Naše na tom byla podobně. Teď je jí o půl roku víc a je to mnohem lepší. Doporučuju obrnit se trpělivostí a snažit se jednat s ní jako s „velkou holkou“ (naše si na tom zakládá a fakt to funguje). Tj dát jí možnost sama rozhodnout, co budete dělat. Samozřejmě ne absolutně, ale u nás hodně pomáhá možnost volby - půjdeme na hřiště nebo na kolo? Půjdeme nakoupit teď nebo až cestou zpátky? atp. Musí to samozřejmě v první řadě vyhovovat tobě, ať už si vybere kteroukoliv možnost.

Nepochopila jsem, proč odcházíte z hřiště s řevem? Řveš ty nebo dítě? Pokud tě nebaví chodit na hřiště a dcera po tom vyloženě neprahne, tak bych tam nechodila. Taky jsme měli období, že jsme na hřiště nechodili (nebo jen kvůli starší dceři), teď si tam můžu i číst knížku - i mladší si krásně hraje (se ségrou, sama nebo s dětmi - ještě před půlrokem se dětí stranila, utíkala před nimi a rozhodně je nevyhledávala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780

Já myslím že 3 leté dítě ještě nepochopí, co to znamená, že dostane sourozence, dokud ho nemá. Takže s žárlivostí bych to moc nespojovala. Já mám 3 letého syna a ten je něco podobnýho. Hraje si jen chvilku, vymýšlí hovadiny, neposlouchá a taky mě tečou občas nervy. Říkám že to asi patří k věku a zatím to nějak neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
20.8.13 19:55

Batolecí puberta?:-) Moje holka je taky dost povětroň. Dětí se sice nebojí, ale do kolektivu ji to netáhne, mnohem víc ji berou atrakce na hřišti, furt mi zdrhá za něčím, ale přitom si moc taky nehraje, třeba písek vůbec, doma je mi furt za zadkem a vynahrazuje si klidný miminkovský období, kdy nekramařila.. taky čekáme přírůstek, ale to vypadá, že vůbec nevnímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.8.13 19:56

Co se týká školky, tak bych to zkusila. Naše mladší teď chodila půl roku jen na dopoledne a moc jí to prospělo. Pokud se mladší sourozenec má narodit až v prosinci, tak bych naopak raději dala starší do školky teď, aby to pak nebralo jako že doma musí uvolnit místo miminku. Po narození miminka bych zvážila, jestli do školky bude chodit dál nebo ne - podle toho, jak se jí tam bude líbit a taky podle toho, jak moc nemocná tam bude.

Chození do školky na pár dní v týdnu mi nepřijde vhodné, nebude mít čas si na školku zvyknout. Já sama bych dala buď na každý den (třeba jen dopoledne) nebo vůbec. Třeba i kvůli těm nemocem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
20.8.13 20:25

Nevím, ale nic tragického mi na tom nepřijde. Já mám 20 měsíčního a co ten vyvede během jednoho dne to je síla..neposlechne na nic..venku lítá jako blázen mě ignoruje, naráží do lidí, pokřikuje..dětí se teda nebojí spíše naopak, ale bere jim na písku všecko z rukou a čeká, kterému dojde trěplivost a něco mu udělá, pak řve..doma se naučil lézt na parapet..takže trnu každou chvíli co vyvede, do toho teď začal ignorovat nočník takže čůra desetkrát za den po celém bytě a můžu mu ukazovat a rozčilovat se nepomáhá nic…a to má teprve 20 měsíců :mrgreen:. A sám si nevyhraje ani 5 minut na všecko potřebuje mou asistenci. Do školky bych dala aspoň bude mít něco nového a kdyžtak začít na tom jednom dni a postupně více. Přijde mi že dcera nedělá nic extra hrozného, zkrátka klasika batolecí vzdor

Příspěvek upraven 20.08.13 v 20:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
20.8.13 20:25

@Orsej
Jojo mame to doma jak přes kopirak, z naprostého zlata, které všichni zboznovali, vse hned umela, nikoho by neuhodila, rodice by na rukách nosila totalni z dovolenim magor… tak jsem si načetla tu triletou pubertu a snazim se tolerovat a bohužel když to nejde tak ječím. Ikdyz u nas také pribil potomek takze to asi schytala dvoji ranou. Pry se nemá rvat, ma se vyčkávat a chapat. Něco jako proste puberta. Drzim palce, ja to občas zvladam, občas ne a s miminkem doma jsem nekdy zrala na odvoz do Bohnic :-)))
A to jsme ještě bez skolky a mala uz rok desne touzi mezi deti. Jak to prezijeme me celkem chvílema desi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
20.8.13 20:42

To je věkem. Přejde. První puberta. Objevila své „já“. Při výbuchu vzteku ignorovat a nechat vyměknout ve vlastní šťávě.

S děckem se nehádat. Někdo doma by se měl chovat, jako dospělý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
21.8.13 03:55

Mam to uplne stejne, stejny vek a vicemene to chovani jen s rozdilem ze mala je pro zmenu az prehnany extrovert..ale poradit ti nevim jak taky zkousim vse mozne a snad mi pomaha rikat ji ze uz je prece velka slecna… :nevim: ale jinak ten popis chovani opravdu jako bys mluvila o te nasi :)jeste mne napada jestli to neni tim ze jsou prazdniny a dete tak trochu vykoleji s toho jinak bezne nauceneho rezimu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí