Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo jo počkej ještě tak týden a pak jdi pro jistotu ke svému doktorovi.Tady ti moc nepomůžeme.
monapupp píše:AdelQa píše:Ty se sem nechodíš na nic ptát???Hm..to asi ne,viď?
Stačilo by jít k Dr., ne? Naše příspěvky ti asi nebudou moc platné. Já nikoho taky neodsuzuji, ať má důvody, jaké chce. Jen prostě nechápu, proč někdo takovéto téma řeší na Internetu přes maminkovské stránky a raději si nezajde k doktorce, ta by měla nejlíp vědět, co a jak.
A když jsou tyto diskuze sem tak vhodné, proč před cca 3 dny tomu podobnou admini smazali?!
Abych řekla pravdu, většinou ne. A nejspíš bych tady taky neřešila svůj „zdravotní“ stav, konkrétně o tomhle tématu bych se poradila s Dr. Ale jak psala kolegyně přede mnou, asi se Zakl. potřebovala ujistit hned, ne čekat na Dr., budiž.
Já se do nikoho nenavážím, neřekla jsem nic, co by mělo někoho urazit, nebyla jsem zlá, jen jsem řekla, že se mi sem zdá toto téma nevhodné. Pokud byste chtěla některá napsat, že jsem neměla reagovat, nebo něco podobného, tak jsem chtěla Zakl. alespoň sdělit svůj názor, že nejlíp jí poradí Dr.
Dál už se vyjadřovat nebudu, já své dítě mám, mě diskuze o potratu nemusí nijak pohoršovat, jen mi bylo trošku líto těch maminek, které se snaží a nejde jim to a pak je tu někdo, kdo jde na potrat z vlastní vůle
Samozřejmě nevím důvody, takže to nebudu dál řešit, páč to bychom tu mohly být do nekonečna. Hezký večer všem!
Omlouvám se ,pokud jsem opravdu napsala příspěvěk nevhodně. Chtěla jsem se jenom zeptat, zda jste o tom někdo něco slyšel nebo s tím máte někdo zkušenosti a to je vše.
Zakladatelka se ptá jestli se to může stát a jestli jsme o tom slyšeli. Na tom nevidím nic špatného a jak už bylo napsáno z názvu je hned jasné o co jde, takže kdo je proti interupcím a nebo kdo se snaží o mimi tak to číst nemusí.
Kamča.dalmatinka píše:
adel v tom případě co tisíce diskuzí malej spadl na hlavu myslíte že krvácí do hlavy?Malej uklouzl a bouchl se do čela,myslíte že má otřes mozku atd..
Taky nikdo neví a přesto uklidní a nebo dá radu a nebo napíše jdi k dr,ale nikdo nenapíše to sem nepatří jdi k doktoru
Jasně, beru, i to, jak píše Zuza, např. diskuze kouření v těhu apod. Ale jak už jsem řekla, byla tu ještě předevčírem diskuze na podobné téma a ta byla pak smazána (nevím, co v ní bylo tak nevhodné). Tak se mi prostě toto zdálo obdobné, že se tu zase bude řešit potrat, co akorát mamky rozhodí. „Rozhodilo“ to asi jen mě, tak buďme rády, že je tu tolik ochotných duší, co poradí ![]()
No takových případů je tu víc, který se ptají: Jsem těhotná nebo jiné (pád dítěte a já nevim co ještě)? Tak odpovíte a nečetla jsem, že by si zakladatelka měla zajít k doktorovi. Mj pokud by moje dítě bylo postižené nebo s nějakou vadou - na potrat bych šla, jinak ne a i tak může mít zakladatelka jiný důvod a jak už tu padlo, je lepší jít takhle brzo na potrat než někde najít mrtvé dítě v tom nejhorším případě. Nedávno jsem viděla, že chlap zabil 7mi měsíční holčičku jen kvůli tomu, že plakala a další případy vraždy malýho nechtěnýho dítěte. Co si myslíte o tomhle? A to, že zakladatelka chce radu a uklidnit, to je špatný?
Ahoj Evko,
samozejmě stát se to můze a radím provést tt a šupajdit k doktorovi pokus si si nejsi jistá.
Já osobně jsem po potratu.....a zakladatelce odpovídám,nijak mi to nevadí,dotaz Evky je dotaz…chtěla poradit,uklidnit…na to má právo.Důvod podstoupení miniinterupce mohl být jakýkoliv.
Dotaz je trošičku jiného charakteru ne jsme tady zvyklé…ale je to prosba o radu pomoc a na ni má právo kazdý…tak holky zádné čertění,kazdý je jen člověk
Já myslím že se nemusíš bát a kdybys i tak byla neklidná, zajdi ke gyndr, na kontrolu. (Stejne po miniinterupci na gynekologii půjdeš ne?)
Tak jdi dřív ![]()
držím palce
Myslím si, že podobné diskuse sem patří, protože nikde není psáno, že je to tu jen o snažení a o těhotenstvích s DOBRÝM koncem. Takže zakladatelko, myslím, že se to stává opravdu minimálně a čekají tě kontroly, takže se neboj, při té by se na to přišlo. ![]()
ahoj,
nikdy jsem na tyto stránky nechodila, protože jsem neměla potřebu. ale! na miniinterupci jsem šla, protoře mi po druhém dítěti zůstala cukrovka. sice mi lékaři říkali, že miminko může být zdravé, ale taky ne. Doma dvě děti a třetí že by s cukrovkou a já na inzulínu. a o penězích se moc rači bavit nebudem. výčitky nemám a jediné co mám, je dobrý pocit, že se můžu kvalitně postarat o ty dvě ratolesti co už doma máme. myslím, že ten, kdo ještě dítě nemá má úplně jiný názor na tyto věci, jako ten, co už děti má a vidí to trochu reálněji. takže těm, co miminko chcou, ať se jim to podaří dříve čivpozději a ti, co nechtějí, ať si pořádně rozmyslí jestli půjdou na mini. a jestli mají sebemenší pochybnosti o tom, jestli nechat, nebo nenechat, tak ať radši přemýšlí nahlas. ![]()
jo a ještě. jestli tam pujdete a necháte si vzít mimčo a nemáte jasno v tom, jestli to chcete, a pak jste na dně, tak si myslím, že se není čemu divit. pokud ovšem se to musí stát třeba ze zdrav. důvodů, tak přeji hodně štěstíčka a snad to za čas bude dobrý.
Anonymní píše:
ahoj,
nikdy jsem na tyto stránky nechodila, protože jsem neměla potřebu. ale! na miniinterupci jsem šla, protoře mi po druhém dítěti zůstala cukrovka. sice mi lékaři říkali, že miminko může být zdravé, ale taky ne. Doma dvě děti a třetí že by s cukrovkou a já na inzulínu. a o penězích se moc rači bavit nebudem. výčitky nemám a jediné co mám, je dobrý pocit, že se můžu kvalitně postarat o ty dvě ratolesti co už doma máme. myslím, že ten, kdo ještě dítě nemá má úplně jiný názor na tyto věci, jako ten, co už děti má a vidí to trochu reálněji. takže těm, co miminko chcou, ať se jim to podaří dříve čivpozději a ti, co nechtějí, ať si pořádně rozmyslí jestli půjdou na mini. a jestli mají sebemenší pochybnosti o tom, jestli nechat, nebo nenechat, tak ať radši přemýšlí nahlas.
Dítě jedno mám, druhé mi okopává břišné stěnu zevnitř a na interupci bych nešla. Před porodem jsem byla zastáncem potratu do 13.tt, ještě pár měsíců po porodu. Jenže pak jsem viděla, jaká je můj syn osobnost, člověk. A že i on byl kdysi jen maličký shluk buněk, nepřipomínající nijak člověka. Ale jakmile se spojí vajíčko se spermií, je rozhodnuto, je rozhodnuto, jaké dítě bude, jakou bude mít genetickou výbavu a vzniká potenciál zatím neuskutečněného lidství, ale je to všechno tam. A jediné, co ho dělí od toho být člověkem je čas. A proto bych nemohla. Protože čas je relativní…
Gladys píše:Anonymní píše:Dítě jedno mám, druhé mi okopává břišné stěnu zevnitř a na interupci bych nešla. Před porodem jsem byla zastáncem potratu do 13.tt, ještě pár měsíců po porodu. Jenže pak jsem viděla, jaká je můj syn osobnost, člověk. A že i on byl kdysi jen maličký shluk buněk, nepřipomínající nijak člověka. Ale jakmile se spojí vajíčko se spermií, je rozhodnuto, je rozhodnuto, jaké dítě bude, jakou bude mít genetickou výbavu a vzniká potenciál zatím neuskutečněného lidství, ale je to všechno tam. A jediné, co ho dělí od toho být člověkem je čas. A proto bych nemohla. Protože čas je relativní…
ahoj,
nikdy jsem na tyto stránky nechodila, protože jsem neměla potřebu. ale! na miniinterupci jsem šla, protoře mi po druhém dítěti zůstala cukrovka. sice mi lékaři říkali, že miminko může být zdravé, ale taky ne. Doma dvě děti a třetí že by s cukrovkou a já na inzulínu. a o penězích se moc rači bavit nebudem. výčitky nemám a jediné co mám, je dobrý pocit, že se můžu kvalitně postarat o ty dvě ratolesti co už doma máme. myslím, že ten, kdo ještě dítě nemá má úplně jiný názor na tyto věci, jako ten, co už děti má a vidí to trochu reálněji. takže těm, co miminko chcou, ať se jim to podaří dříve čivpozději a ti, co nechtějí, ať si pořádně rozmyslí jestli půjdou na mini. a jestli mají sebemenší pochybnosti o tom, jestli nechat, nebo nenechat, tak ať radši přemýšlí nahlas.
Lépe bych to nenapsala.
Můžu se zeptat proč vytahujete starou diskuzi a teď to řešíte? ![]()
verenika píše:
Můžu se zeptat proč vytahujete starou diskuzi a teď to řešíte?
Já jsem ji viděla mezi novými, nezkoumala jsem, kdy byla založena…