Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den ,
jsem tu naprosto nová a jen sem se chtěla zeptat na vaše názory. Slyšela jsem ,že se někdy stane ,že i po provedené interupci těhotenství přetrvává. Myslela jsem si ,že se to stávalo jen dřív. Zhruba před týdnem jsem podstoupila miniinterupci a nejsem na tom psychicky zrovna nejlíp a tyto informace mě dost matou
. Začínám mít ten pocit - co když zrovna mě provedli miniinterupci špatně a jsem ještě těhotná ? Myslíte ,že je to možné ? Slyšeli jste o tom někdo ? Omlouvám se za hloupý dotaz ,ale budu vděčná za každou informaci a odpověď.
JO moje „kamarádka“ byla na miniinterupci asi ve 3-4tt no hned jak to zjistila, ale po třech měsících jí bylo divné, že nemá menstruaci a teď má syna nechtěného a bohužel se o něj starají její rodiče. Nemocnici zažalovala ani nevím, co po ní chce, ale moc štastná z toho všeho není a nebyla…
Jednou mi to moje dr.říkala, že je možné aby se to stalo. Kyretou z děložní stěny vezmou jen část sliznice, kde zrovna není uchycené embryo a to se pak dále může vyvíjet. J to hodně málo pravděpodobné, ale to znamená, že ne nemožné.
Já jsem maminkou sedmiměsíční holčičky a předtím x pokusů, mimoděložní. Trápila jsem se, ale interupci neodsuzuji, je to svobodná volba ženy.
Lepší než najít dítě v igelitce v parku, či popelnici… Zakladatelka měla určitě pořádný důvod na int. jít. A klobouk dolů, že to zde nevložila anonymně.
Zakladatelko, máš pochybnosti, zajdi si ke gynekologovi na utz. A kontrolu po zákroku nemáš? Třikrát mi čistili dělohu po zamlklém těhu (dost podobný zákrok, ne-li stejný) a vždy jsem byla minimlně jednou na kontrole včetně utz.
Stát se to muže kamarádka pak taky byla dál těhotná a má zdravé krásné dítě ,když si nejsi jistá dojdi si k dr .
Tak si zakladatelko dojdi k lékaři, po takovém zákroku se snad chodí, na kontrolu, ne? Nechápu, co chceš vyřešit tady po netu, nikdo ti do dělohy přes net nevidí. ![]()
Stačilo by jít k Dr., ne? Naše příspěvky ti asi nebudou moc platné. Já nikoho taky neodsuzuji, ať má důvody, jaké chce. Jen prostě nechápu, proč někdo takovéto téma řeší na Internetu přes maminkovské stránky a raději si nezajde k doktorce, ta by měla nejlíp vědět, co a jak.
A když jsou tyto diskuze sem tak vhodné, proč před cca 3 dny tomu podobnou admini smazali?! ![]()
Je to snad její život né?Jsem proti potratum ale tohle mě teda už nerozhodí ![]()
Taky jsem slyšela že už se to stalo,ale myslím si že dobrej lékař tohle nemuže přehlídnout.Po interupci žena podstoupí ultrazvuk zda je vše o.k a další po 6nedělí.To by ten doktor musel bejt uplnej idiot aby to nepoznal ![]()
Já mám za sebou mimoděložní a potrat dvojčat a nyní mám krásného chlapečka,kterého jsem si děsně přála a nikdy nikoho neodsuzuji,že jde na potrat!!
A už vůbec,že vkládá dotaz někam kam se to někomu nelíbí!!
Pro zakladatelku: Stát se to může. Zkus zajít k dr popřípadě i do nemocnice na ultarzvuk. Nikdo ti to tady přesně neřekne a hlavně tě nikdo nevidí. Držím palce,ať je to podle tvého přání
.
AdelQa píše:
Stačilo by jít k Dr., ne? Naše příspěvky ti asi nebudou moc platné. Já nikoho taky neodsuzuji, ať má důvody, jaké chce. Jen prostě nechápu, proč někdo takovéto téma řeší na Internetu přes maminkovské stránky a raději si nezajde k doktorce, ta by měla nejlíp vědět, co a jak.
A když jsou tyto diskuze sem tak vhodné, proč před cca 3 dny tomu podobnou admini smazali?!
Ona se tu ptá na názory a na této stránce se snad může zeptat ne? Však jsou tu diskuze typu „jak probíhá vyčištění dělohy atd“ I když to bylo těhu se špatným koncem.
AdelQa píše:
A když jsou tyto diskuze sem tak vhodné, proč před cca 3 dny tomu podobnou admini smazali?!
Proč byla smazána?Nejspíš proto že i admini ví že se zde někdo nedokáže ovládat .Co je lepší?Jít na potrat (v životě bych nešla ) a nebo kdyby dítě matka hodila buh ví kam?Už vidim jak by zde byla za 9měsícu diskuze o tom jak mladá matka nemá peníze a jak bude celej život na pracáku když už jí někdo oplodnil a zase by se sem stáhlo tisíce lidí a nadávalo by ženě že je to příživník a flákač a proč si dítě dělala když se neumí postarat.Pořád je to tady do kolečka to samé
![]()
Hlavně si myslím, že zakladatelka se potřebuje hlavně ujistit, že to vše proběhlo tak jak mělo, tj. děloha je vyčištěná a ona těhotná už není. Je pravda, že nejlépe ji to řekne jen doktorka na základě UTZ, ale ona má strach teď a teď se chce taky ujistit, že je vše „v pořádku“.
Tak se do ní nenavážejte. Když máte z nečeho z strach, taky chcete vědět odpověď co nejdříve.
AdelQa píše:
Ty se sem nechodíš na nic ptát???Hm..to asi ne,viď? ![]()
Evka- stát se může všechno, ale jednak, jak říkají holky, měla bys mít kontrolní UZ, dvak bych řekla, že by přetrvával pozitivní těhu test.
To by se dalo jako provokace brát skoro všechno, témata, která se týkají kouření v těhotenství- vždyť je to taak nezodpovědné, ohrožuje to plod a kolik maminek by dalo nevímco za to, být těhu a natož aby kouřily- jasná provokace, že? Témata týkající se antikoncepce- to můžou zase snažilky brát jako provokaci, jak jako někdo může řešit, jestli brát cilest nebo stodette? Nebo když někdo píše, jak má chytré dítě ve všem dopředu? to je podpásovka pro maminky, co mají děti pomalé…Vždyť je to směšné!
adel v tom případě co tisíce diskuzí malej spadl na hlavu myslíte že krvácí do hlavy?Malej uklouzl a bouchl se do čela,myslíte že má otřes mozku atd..
Taky nikdo neví a přesto uklidní a nebo dá radu a nebo napíše jdi k dr,ale nikdo nenapíše to sem nepatří jdi k doktoru ![]()