Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Dobrý den, maminky,
nemáte některá zkušenosti se setem do postýlky, který by obsahoval pevný mantinel a nepovlékací přikrývku? Je to kvalitní značka mamas and papas, zakoupená z Anglie (ale není nová, ale v perfektním stavu). Jen by mě zajímalo, zda jsem neudělala chybu. Zda to nebude příliš nepraktické z hlediska praní, žehlit myslím, že nepůjde nebo jen přejet zlehka. Přikrývka je velká, pěkná, pevná, po boku a vzadu má kanýrky. Až miminko bude větší, asi bychom pak vyměnili za klasické peřiny a povlečení. Miminko bude mít i spací pytle, deky, zavinovačky, tak nepředpokládám nějaké časté ušpinění..Jde o podzimní miminko..
Jaký máte na toto názor?
Děkuju
Tea.
Miminko určitě přikrývku moc neušpiní, takže asi v pohodě. Ale myslím, že nějaké speciální přikrývky jsou na mimi zbytečné, stejně je ze začátku hodně v zavinovačce, pak třeba ve spacím pytlíku, já jsem teda moc nepřikrývala, resp. měla jsem tam lehce přehozenou španělskou deku, když už jsem jí koupila a byla tak krásná
, ale funkce spíš nula nula nic. Samozřejmě pokud byste bydleli v nezatepleném, 100 let starém kamenném domě, tak by to asi dobré bylo
.
Díky
No hlavně, že jsem to spíš nepodcenila
Když budu mít něco navíc- jakože přehoz v případě nouze- to mi nevadí
My máme doma v zimě chladno. Jsme v baráku a sama spím v teplým pyžamu, pod dekou a peřinou, tak to asi beru podle sebe, ale já jsem zimomřivá
No ale myslím, že to bude nakonec OK, spousta maminek právě říká, že peřiny ze začátku vůbec nevyužijí, takže by to mělo teda být v pohodě. mě to moc nestálo a líbilo se mě to, tak jsem si to prostě koupila, jen jsem se pak divila, že jsem nikde nenašla odkaz na nepovlékací přikrývky, že se to asi moc nedělá..
Neboj, každý na dítě pořídí pár zbytečností, ale co je zbytečné a co ne, zjistíš až praxí, každý to má jinak.
@Tea.30 Mně to náhodou přijde fajn - dítě budeš mít v zavinovačce a když ti přijde chladnější, přehodíš přes to ještě tu deku. Jednou za čas vypereš a je to. Ta doba, než bude dítě potřebovat polštářek, bude z ahodně dlouhou dobu, takže to využiješ i jako peřinku od chvíle, co nebude v zavinovačce a pak i jako záložní a druhou přikrývací pro chladnější dny. Já má několik různých peřinek, které byly pořízeny díky tomu, že mám dvě děti rychle za sebou a i když už jedno dítě spí v normální posteli, pořád používáme všechny peřinky, protože to mladší se občas počůrá (spí už bez plíny) a není nic jednoduššího, než v noci rychle převléct prostěradlo (mám nepromokavou savou podložku) a dát čistou peřinku a tu počůranou hned hodit do pračky. Nemusím řešit, jestli bude den schnout. TAkže já myslím, že to i v budoucnu využiješ ![]()
@Tea.30 píše:
Jaký máte na toto názor?
Děkuju
Tea.
Že je to zbytečná pitominka - pro miminko, které bude mít „zavinovačky, deky, spací pytle“.
Ale však, když se Ti to líbí - nějakou tu strašně důležitou zbytečnost pro radost máme přece doma všechny ![]()
Co se týče deky bez povlečení, já ji využívala (u mladšího stále) a nemohu si ji vynachválit. Nechala jsem si ušít atypický čtvercový tvar u časké firmy Aesthetic a dítě nemusí válčit s povlečením, které by se shrnovalo. Peru ji stejně často, jako bych prala povlečení a je to aspoň komplet čisté. Mám 1 stranu bavlněnou, druhou Fleecovou. A miluji ji.
![]()