Nepravidelná a častá menstruace

3
10.10.23 14:33

nepravidelná a častá menstruace

Dobrý den, jsem zde poprvé a hledám názory a rady na téma menstruace. Je mi čerstvě 45 let, děti nemám. Co se týče menstruace, doposud byla pravidelná a bez potíží. Avšak teď poprvé jsem ji dostala již po 14 dnech. Jiné potíže nejsou, menstruace bývá slabá. Jaká je Vaše zkušenost s tímto. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3720
10.10.23 15:00

@nick881 nemusí to byt menstruace, může to být špinění. Ja mam málo progesteronu a beru na to prášky, jinak bych celý měsíc prospinila. Když jsem to řešila poprvé před x lety u doktora, říkala jsem, že mam zase menstruaci, ale nebyl a není to menses jako takový. Možná by to stalo se nad tim takhle zamyslet a případně poprosit gyndarku, at ti udělá hormonální profil. Pokud se ti to však stalo jen jednou, asi bych to ještě nehrotila, tělo není stroj, občas blbne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15176
10.10.23 15:10

Přechod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.10.23 15:16
@karkarka píše:
Přechod?

vzhledem k věku je to možné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.10.23 15:16
@suzka1 píše:
@nick881 nemusí to byt menstruace, může to být špinění. Ja mam málo progesteronu a beru na to prášky, jinak bych celý měsíc prospinila. Když jsem to řešila poprvé před x lety u doktora, říkala jsem, že mam zase menstruaci, ale nebyl a není to menses jako takový. Možná by to stalo se nad tim takhle zamyslet a případně poprosit gyndarku, at ti udělá hormonální profil. Pokud se ti to však stalo jen jednou, asi bych to ještě nehrotila, tělo není stroj, občas blbne :)

moc děkuji za odpověď. teď to bylo úplně poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.25 13:48

Je mi jasné, že jde o perimenopuazu, už 2 roky se mi zkracuje cyklus z 32-34 na 21-28. Ale poslední půlrok se stává, že mám MS za 45 dnů, pak 28, pak 19, pak 38 a teď jsme ji dostala za 14 dnů :cert: ¨Vzhledem k tomu, že mám přítele, se kterým nemáme moc příležitostí být spolu, tak je to docela problém, protože už asi potřetí jsem to dostala ten den nebo den před tím než konečně můžeme být spolu :-(. S ex manželem nám sex při MS (samozřejmě ne první den…) nevadil, přítel ale spíš nechce, chtěla jsem zkusit menstruační tampony (houbu), ale tam je zase dost problém s vyndaváním a také jsme to ještě neprobrali, jestli jo nebo ne… Řešil jsem někdo antikoncepcí nebo jinými hormony nebo nějakými doplňky. Děkuji za zkušenosti, omlouvám se, ale pokud jde raději volím anonym, je to pro mě dost intimní…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.25 15:17
@Anonymní píše: Více

Antikoncepce to jistí. Beru jednosložkovou, taky beru třeba tři plata za sebou, pak vynechám pro ms.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.25 15:39

A jakou berete a nemá to vliv ma libido? Mě nabídli nějakou, kde ale zase všichni (většina) řeší i půl roku neustálé špinění…což je z bláta do louže.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.25 16:26

Lindynette

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.25 17:07

Ale ta je jak kombinovaná
https://pribalove-letaky.cz/lindynette-20 ne jednosložková a to se už v tomhle věku nemá:-(.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.25 17:09

V jakém věku?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.25 17:13

Zakladatelka píše o 45 a víc, já píšu o perimenopauze, takže 45-55 atd:-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.25 17:15

Jj, je to kombinovaná. Blbě jsem to předtím napsala. Má nízký obsah estrogenu. Dle mé gynekoložky je vhodná.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex