Jak prestat s alkoholem

9
10.10.23 10:42

jak prestat s alkoholem

Caute, nevedeli byste o nejakych tipech ktere by mi pomohly prestat pit alkohol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MartinL45
10.10.23 10:43

Normálně nepít. Tzn. odstranit všechen alkohol z dosahu a mít pevnou vůli.

• Citovat
  • Upravit
22061
10.10.23 11:12
@Ludmilka2 píše:
Caute, nevedeli byste o nejakych tipech ktere by mi pomohly prestat pit alkohol?

Vzhledem k tomu, že se snažíš zhubnout, tak by to mohla být dost silná motivace (s alkoholem to nepůjde) ;)

A jinak úplně všeobecně - je potřeba se zaměřit sama na sebe a uvědomit si, v jakých konkrétních situacích po tom alkoholu sáhneš (jestli třeba když jsi unavená, když tě někdo naštve, když se nudíš, když jsi třeba sama doma a bojíš se)… a pak, až ta situace nastane, vědomě udělat něco jiného. A samozřejmě, nemít doma alkohol po ruce, to je první věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
10.10.23 11:14

Bude to pro někoho sice dost zvláštní, ale já jsem jistou dobou pila toho alkoholu až moc, a člověk se musí zavčasu zarazit. Tak jsem si nějakou dobu kupovala ovocné džusy, a normálně jsem si je nalejvala do sklenky od vína a měla jsem to jako že si dávám sklenku červeného :palec: Ano, někomu to absolutně nepomůže, někomu by chyběla ta vůně.. :nevim: :nevim: Jinak bez pevné vůle, motivace to vše nemá cenu… Jo a pomohlo mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
10.10.23 11:47

Když manžel měl zdravotní problémy, tak začal pít místo piva Birell - chuť prý stejná a alkohol žádný a na oslavách jsme začali pít Bohemku nealkoholickou - je výborná a mohli si připít i děti a řidiči. Jinak jsou na trhu i nealko vína, ale chuťově je to rybízový mošt.
Já omezila alkohol, když jsem chtěla zhubnout, je to bohužel jen o pevné vůli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12634
10.10.23 12:07
@BohunkaP píše:
Vzhledem k tomu, že se snažíš zhubnout, tak by to mohla být dost silná motivace (s alkoholem to nepůjde) ;)A jinak úplně všeobecně - je potřeba se zaměřit sama na sebe a uvědomit si, v jakých konkrétních situacích po tom alkoholu sáhneš (jestli třeba když jsi unavená, když tě někdo naštve, když se nudíš, když jsi třeba sama doma a bojíš se)… a pak, až ta situace nastane, vědomě udělat něco jiného. A samozřejmě, nemít doma alkohol po ruce, to je první věc.

No tak uplne neplati..alkaci jsou vetsinou vyzabli..ale fakt je ze ty uz maji asi vetsinou cirhozu. Takze stav pred rozpadem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
10.10.23 12:10
@lilith1 píše:
No tak uplne neplati..alkaci jsou vetsinou vyzabli..ale fakt je ze ty uz maji asi vetsinou cirhozu. Takze stav pred rozpadem.

To máš pravdu… ale to jsem si tak nějak nedovolila předpokládat, že by takový konečný extrém byl případ zakladatelky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
10.10.23 13:21
@Jancka_K píše:
Když manžel měl zdravotní problémy, tak začal pít místo piva Birell - chuť prý stejná a alkohol žádný a na oslavách jsme začali pít Bohemku nealkoholickou - je výborná a mohli si připít i děti a řidiči. Jinak jsou na trhu i nealko vína, ale chuťově je to rybízový mošt.
Já omezila alkohol, když jsem chtěla zhubnout, je to bohužel jen o pevné vůli…

To je právě to, že ten birell fakt chuť stejnou nemá :,( A nealko víno má dojezdovou pachuť jako takový ty cucací mentolový bonbony, který nesnáším :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.23 13:28
@Ludmilka2 píše:

Já piju víno… a taky chci i zbubnout.
Kolik toho alkoholu pijješ? Hodně? Denně?
Já si dávám tak 5× za týden někdy i každý den… ale je to tak max. tři deci vína.. ředěné vodou. Pochutnávám, pocucávám.. ale byli doby kdy jsem o víkendu stáhla sedmičku i více… a taky přestávám a omezuji kvůli hubnutí… u mě to byl takový rituál večerní.. ne z depky, ze smutnu… tak nějak večer, telka…víno

• Citovat
  • Upravit
1103
10.10.23 14:04
@OpportunityNox píše:
To je právě to, že ten birell fakt chuť stejnou nemá :,( A nealko víno má dojezdovou pachuť jako takový ty cucací mentolový bonbony, který nesnáším :mrgreen:

Já moc pivo nemusím, tak nevím. Ale jsou i jiné značky nealko piva, tak můžeš vyzkoušet… a jinak zbavit se alkoholu doma, další nekupovat a nechodit na místa, kde se pije… Pak už jen štěstí a pevná vůle… nebo antabus.
A pokud chce někdo hubnout, tak si to dejte do kalorických tabulek a uvidíte, jak vám to s příjmem zahýbá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
10.10.23 14:20

Já omezila alkohol tak nějak s věkem. Ne že by mi přestalo chutnat, ale snesu čím dál méně. Navíc často řídím. Takže jsem tak nějak rovnoměrně omezovala, až v podstatě nepiju… aspoň ve srovnání s minulostí. Množství nahrazuji kvalitou - když už, tak piju kvalitní alkohol, ten je většinou drahý, takže i přirozené lakomství hraje roli.
A ano, má to vliv na hubnutí. Ve svém věku na sobě poznám každé pivečko :? Čili u mě jednoduchá rovnice NEPIJEŠ=NEPŘIBÍRÁŠ. Pokud ovšem bojuješ se závislostí, je ti moje zkušenost k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
10.10.23 14:26
@Jancka_K píše:
Já moc pivo nemusím, tak nevím. Ale jsou i jiné značky nealko piva, tak můžeš vyzkoušet… a jinak zbavit se alkoholu doma, další nekupovat a nechodit na místa, kde se pije… Pak už jen štěstí a pevná vůle… nebo antabus.
A pokud chce někdo hubnout,tak si to dejte do kalorických tabulek a uvidíte, jak vám to s příjmem zahýbá…

Jojo, vím to, vím to moc dobře. To pak vždycky zabolí jak po dvou pivech zelený kolečka hned zčervenají, au au :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
10.10.23 14:33

Já pila podle mě už docela hraničně. Neopíjela jsem se, ale víceméně každý den jsem měla malé množství alkoholu (sklenička vína, plechovka cideru) na relax. Podle průměrného Čecha to je je pohoda, já to už začala vnímat jako silný náběh na alkoholismus. A ze dne na den jsem s tím sekla a už si nenalila.
Předtím jsem párkrát zkoušela nějakou dobu nepít, ale nikdy jsem to nevydržela, protože vnitřně jsem to necítila, že to doopravdy chci. Ale pak přišel ten den, kdy jsem si uvědomila, že chci nepít a vlastně to pro mě bylo pak snadné. Jakmile se hlava správně nastaví, tak to šlo hned. Už to bude skoro půl roku, co jsem měla svou poslední kapku alkoholu a vůbec mi to nechybí. A jsem na sebe hrdá. :dance:

Plus mi pomáhají 2 faktory - manžel přestal pít už tak před 3 lety, tak mě k tomu ani doma nic neláká. A poslední měsíc beru AD, takže i kdybych náááhodou chtěla, tak vlastně ani nemůžu. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6246
10.10.23 14:39

.

Příspěvek upraven 10.10.23 v 14:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6246
10.10.23 14:46
@Lu66 píše:
Bude to pro někoho sice dost zvláštní, ale já jsem jistou dobou pila toho alkoholu až moc, a člověk se musí zavčasu zarazit. Tak jsem si nějakou dobu kupovala ovocné džusy, a normálně jsem si je nalejvala do sklenky od vína a měla jsem to jako že si dávám sklenku červeného :palec: Ano, někomu to absolutně nepomůže, někomu by chyběla ta vůně.. :nevim: :nevim: Jinak bez pevné vůle, motivace to vše nemá cenu… Jo a pomohlo mi to.
vymyslela si to super. :palec:
@OpportunityNox píše:
To je právě to, že ten birell fakt chuť stejnou nemá :,( A nealko víno má dojezdovou pachuť jako takový ty cucací mentolový bonbony, který nesnáším :mrgreen:

v tom pripade nezostava ine, len hladat pozitok inde, ako v chuti alkohol. napojov, pripadne ich nahrad. vedome sa toho vzdat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí