Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím,
můžu se prosim zeptat?
Dcerka dostala menstruaci cca za tři měsíce by ji bylo 12 takze v 11.
Tedka ji je 13 let.
A ma nepravidelný cyklus.
Nedavno dostala menstruaci, az za 3 měsíce
.
Jinak normalně měla cyklus 34-56 dní nejdéle.
Je to normální?
Děkuji moc. ![]()
Já já sama to tak v pubertě měla. Menstruaci jsem měla někdy pravidelně jindy pak třeba co dva i tři měsíce. Do nějakých 17 mi doktor řekl ať to neřeším. Srovnala se mi až díky ha a pootm i po vysazení byla pravidelná.
@Problemováholka píše:
Zdravím,
můžu se prosim zeptat?
Dcerka dostala menstruaci cca za tři měsíce by ji bylo 12 takze v 11.
Tedka ji je 13 let.
A ma nepravidelný cyklus.
Nedavno dostala menstruaci, az za 3 měsíce.
Jinak normalně měla cyklus 34-56 dní nejdéle.
Je to normální?
Děkuji moc.
Je to normální. Proč se na to nezeptáš jejího pediatra?
Me se to nesrovnalo nikdy. Cyklus 20-50 dnu az do 30, kdy jsem v pohode otehotnela. Pak 10 let pravidelna ms, plus minus par dnu. Nyni je mi 40 a nastupuje menopauza. Bohuzel je to tak. Gynekolog taky koukal, ze tak brzy.
Vím, že tady všichni píší, že je to normální, ale moje 12ti léta neteř měla také dost nepravidelnou MS, třeba po 3 měsících a zjistili ji rakovinu. Nevím no, řešila bych s lékařem spíš než na eMimino.
@alena1995 dobře děkuji Vám a budu si na to dávat pozor! Jinak chci dadat, že tahle 3 měsíční pauza byla vyjímečná…
@Problemováholka Tak to u neteře ne-e, ta měla během roka 2-3 MS a pak po roce se to začalo řešit a zjistili ji rakovinu. Ale i tak, člověk nikdy neví, že. ![]()
Nepřijde mi to neobvyklé, mě to začalo někdy ve 14 a půl a to stylem dvakrát do roka… ![]()
za což jsem byla ráda, bo neskutečný opruz…místo vložek cosi jako brikety který klouzaly sem a tam
…děs
já hubená, no, obrátím list, dvakrát ročně mi to vydrželo až do 18 pak se to vlivem stresu na nové škola ztratilo zcela a chodila jsem občas na vyvolávačky… ![]()
občas to mladý holky mají, když to trvá déle, není na škodu se zajít poradit, ale hned bych se nehnala, holka dozrává, může to ze začátku takto být
@Borrealis píše:
Nepřijde mi to neobvyklé, mě to začalo někdy ve 14 a půl a to stylem dvakrát do roka…![]()
za což jsem byla ráda, bo neskutečný opruz…místo vložek cosi jako brikety který klouzaly sem a tam
…děs
já hubená, no, obrátím list, dvakrát ročně mi to vydrželo až do 18 pak se to vlivem stresu na nové škola ztratilo zcela a chodila jsem občas na vyvolávačky…
občas to mladý holky mají, když to trvá déle, není na škodu se zajít poradit, ale hned bych se nehnala, holka dozrává, může to ze začátku takto být
Díky
![]()
Holky, nezkoušely jste nekdo pro dceru s nepravidelnou ms Gynex kapky? Pomohlo to? 17 let, u gyn. všecko v pořádku.