Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny…asi to potřebuju jen někomu sdělit a zeptat se vás, zda jsem sama.
Nemůžu přestat myslet na mou první lásku. Nebyly jsme spolu moc dlouho, za to jsme toho prožily dost. Byla to první puberťácká láska. Teď mám přítele, jsem s ním spokojená, máme mimi, ale stejně si na něj někdy vzpomenu.
Minulý rok jsme se potkali na svatbě kamaráda a všechno to znova odstartovalo. Sice jsme si nestihly moc popovídat, ale od té doby je to ještě horší. Čas od času se mi o něm zdá a pak jsem z toho celý den hotová a přemýšlím. Říká se, že člověk lituje věcí co neudělá, než které udělá. A já lituju, že sem toho s ním nezažila více a neřekla vždy co by jsem chtěla.
Jinak od našeho vztahu uteklo snad 8, ne-li víc, let. Takže čas to asi nezachrání…
@Misule057 píše:
Zdravím všechny…asi to potřebuju jen někomu sdělit a zeptat se vás, zda jsem sama.
Nemůžu přestat myslet na mou první lásku. Nebyly jsme spolu moc dlouho, za to jsme toho prožily dost. Byla to první puberťácká láska. Teď mám přítele, jsem s ním spokojená, máme mimi, ale stejně si na něj někdy vzpomenu.
Minulý rok jsme se potkali na svatbě kamaráda a všechno to znova odstartovalo. Sice jsme si nestihly moc popovídat, ale od té doby je to ještě horší. Čas od času se mi o něm zdá a pak jsem z toho celý den hotová a přemýšlím. Říká se, že člověk lituje věcí co neudělá, než které udělá. A já lituju, že sem toho s ním nezažila více a neřekla vždy co by jsem chtěla.
Jinak od našeho vztahu uteklo snad 8, ne-li víc, let. Takže čas to asi nezachrání…
A proč jste se rozešli?
@JancaS84 když se to tak vezme, tak jsme byly furt děti. Nedokázali jsme si některé věci vykomunikovat.
Mne sa už hádam 30 rokov sníva o mojom prvom, a to som iniciovala rozchod ja. On je šťastne ženatý, inak ako vo sne, si naňho nespomeniem. Mala som niekoľko desiatok rokov pocit, že som mu fakt ublížila. Ale nedávno som s ním mala sen, kde ostal so svojou ženou (inak v každom sne ju kvôli mne opustil). Tak snáď už mám pokoj ![]()
Mam neco podobneho…neji to teda prvni laska ale rekla bych, ze byl osudovej proste! Jen jsme byli dost mlady, on chtel vic pracovat na sobe a kapele a ja chtela uz nejaky jistoty do budoucna…Rozesla jsem se ja! Ted jsem vdana, mam dite, hodnyho chlapa a jsem vlastne spokojena☺️…Jen tam nekde vzadu je taky takovy co by kdyby…Moc tomu nepomaha to, ze mi loni napsal jak se mam a vymenili jsme si par nevinných zprav, ktere on zakoncil tim, ze lituje ze nejsem jeho…Nereagovala jsem, ted jen vim, ze snad jeho soucasna pritelkyne je s nim tehotna…U nas ale i po cca 8letech funguje neuveritelna pritazlivost, takze my se nestykame, nevidíme a je to tak lepsi.
@Misule057 píše:
@JancaS84 když se to tak vezme, tak jsme byly furt děti. Nedokázali jsme si některé věci vykomunikovat.
Chápu. Taky jsem asi po 8 letech narazila na fb na svou první lásku. Rozešli jsme se v 19. Mladí nezkušení. Nezapomněli jsme na sebe.
@Anonymní píše:
Mam neco podobneho…neji to teda prvni laska ale rekla bych, ze byl osudovej proste! Jen jsme byli dost mlady, on chtel vic pracovat na sobe a kapele a ja chtela uz nejaky jistoty do budoucna…Rozesla jsem se ja! Ted jsem vdana, mam dite, hodnyho chlapa a jsem vlastne spokojena☺️…Jen tam nekde vzadu je taky takovy co by kdyby…Moc tomu nepomaha to, ze mi loni napsal jak se mam a vymenili jsme si par nevinných zprav, ktere on zakoncil tim, ze lituje ze nejsem jeho…Nereagovala jsem, ted jen vim, ze snad jeho soucasna pritelkyne je s nim tehotna…U nas ale i po cca 8letech funguje neuveritelna pritazlivost, takze my se nestykame, nevidíme a je to tak lepsi.
Tak to by mně osobně pomohlo dostatečně. Pokud zadaný chlap něco podobného píše jiné… ![]()
Presto, ze to v tom milostnem zivote mam taky takove pohnute, tak tohle vzpominani a touzeni po byvalych laskach, me dikybohu minulo
Moc tomu nerozumim…ja kdyz se zamiluji, tak okamzite to minulé skonci…pokud to neskonci, pak nemiluji soucasneho zrejme dostatecne…
Nebo proc vzpominate…? A proc se tedy rozchazite s nekym, kdo je osudovy a koho milujete…?
A pak toho litujete a vzpominate
Podle me to muze byt bud z nudy, nebo proto, ze je tam jakasi absence citu k vasemu protejsku a vy si to kompenzujete tim dotycnym, ktereho si zaroven idealizujete.. Nezavidim. Mam to sice taky takove pofiderni, ale miluji vzdy naplno a jen toho jednoho
A na zadneho ex fakt nemyslim, ani v nejmensim
Ale ctu to tady casto, tak me to jen zajima…jak se tohle prihodi
Asi bych ani nedokazala nejak romanticky, ci touzebne myslet na nekoho, s kym nejsem x let v kontaktu a on se o me ani nezajima…vzdyt tam neni zadna zpetna vazba od dotycneho ![]()
@Misule057 píše:
Klasická ženská…
neměla jste ho opouštět:) kéž by si toto přečetl váš manžel, pro kterého jste tou první v hlavě vy:)
@Sonarka píše:
Presto, ze to v tom milostnem zivote mam taky takove pohnute, tak tohle vzpominani a touzeni po byvalych laskach, me dikybohu minulo![]()
Moc tomu nerozumim…ja kdyz se zamiluji, tak okamzite to minulé skonci…pokud to neskonci, pak nemiluji soucasneho zrejme dostatecne…
Nebo proc vzpominate…? A proc se tedy rozchazite s nekym, kdo je osudovy a koho milujete…?
A pak toho litujete a vzpominate
Podle me to muze byt bud z nudy, nebo proto, ze je tam jakasi absence citu k vasemu protejsku a vy si to kompenzujete tim dotycnym, ktereho si zaroven idealizujete.. Nezavidim. Mam to sice taky takove pofiderni, ale miluji vzdy naplno a jen toho jednoho
A na zadneho ex fakt nemyslim, ani v nejmensim
![]()
Ale ctu to tady casto, tak me to jen zajima…jak se tohle prihodi
Asi bych ani nedokazala nejak romanticky, ci touzebne myslet na nekoho, s kym nejsem x let v kontaktu a on se o me ani nezajima…vzdyt tam neni zadna zpetna vazba od dotycneho
Přesně, taky mi nad tím zůstává rozum stát. Vždy, když jsem milovala, byla ta láska „osudová a pravá“ (v podstatě vždy to byly letité vztahy).. Chápu, že ta první je něčím výjimečná, u srdíčka píchne, ale to je tak vše. Nevzpomínám, nesním, nefantazíruju. To podle mne dělá ten, kdo nemiluje dostatečně. Každopádně s takovou bramboračkou v hlavně bych si nenamotávala jiného, natož dítě.
Ja teda taky nefantaziruju! A do manžela jsem zamilovana, miluju ho jen proste to nebylo takovy to ja nevim “sepnuti na prvni dobrou”… jako s tim osudovym. Tak me se taky moc nelíbilo k cemu ta konverzace sklouzla proto jsem na jeho zpravu, ze lituje ze nejsem jeho uz nereagovala. Nehodlam nic menit, a nic delat…jen proste je ten vztah k němu jiny…Jak jsem psala byli jsme mladi a oba v dobu co jsme spolu byli chteli neco jineho.
@Anonymní píše:
Ja teda taky nefantaziruju! A do manžela jsem zamilovana, miluju ho jen proste to nebylo takovy to ja nevim “sepnuti na prvni dobrou”… jako s tim osudovym. Tak me se taky moc nelíbilo k cemu ta konverzace sklouzla proto jsem na jeho zpravu, ze lituje ze nejsem jeho uz nereagovala. Nehodlam nic menit, a nic delat…jen proste je ten vztah k němu jiny…Jak jsem psala byli jsme mladi a oba v dobu co jsme spolu byli chteli neco jineho.
Poměrně hodně žen rádo v milostné oblasti utíká do fantazií, podléhají iluzím, platonicky se zamilovávají do více než méně vysněných osob.
O něco méně žen je schopno si kvůli nereálným iluzím naprosto zničit život ![]()
@Lojzísek píše:
Přesně, taky mi nad tím zůstává rozum stát. Vždy, když jsem milovala, byla ta láska „osudová a pravá“ (v podstatě vždy to byly letité vztahy).. Chápu, že ta první je něčím výjimečná, u srdíčka píchne, ale to je tak vše. Nevzpomínám, nesním, nefantazíruju. To podle mne dělá ten, kdo nemiluje dostatečně. Každopádně s takovou bramboračkou v hlavně bych si nenamotávala jiného, natož dítě.
Me tedy ani u srdce nepichne
A presne, vzdy jsem milovala naplno a kdyz to skoncilo, tak bud, ze to vyprchalo a prisel nekdo jiny, nebo prisel nekdo jiny u dotycneho a tam jsem pak musela tu lasku v sobe doslova zabit, abych to zvladla a neumim si predstavit, ji znovu krisit…proc…?
Mimo jine, by to ani nefungovalo, ty city uz tam nejsou, je to jako vykopat mrtvolu a snazit se ji ozivit
Nikdy se mi to teda nestalo, ze bych znovu zatouzila po nekom z minulosti
Spis si casto rikam, co jsem na nich mela ![]()
@Sonarka píše:
Me tedy ani u srdce nepichneA presne, vzdy jsem milovala naplno a kdyz to skoncilo, tak bud, ze to vyprchalo a prisel nekdo jiny, nebo prisel nekdo jiny u dotycneho a tam jsem pak musela tu lasku v sobe doslova zabit, abych to zvladla a neumim si predstavit, ji znovu krisit…proc…?
![]()
Mimo jine, by to ani nefungovalo, ty city uz tam nejsou, je to jako vykopat mrtvolu a snazit se ji ozivit
Nikdy se mi to teda nestalo, ze bych znovu zatouzila po nekom z minulosti
Spis si casto rikam, co jsem na nich mela
Hele já doteď vzpomínám na svoji první de facto platonickou lásku, kde proběhla jen jedna pusa. Ale ty pocity, co se mnou cloumaly, ty si vybavím doteď po víc než 25ti letech. Dokonce jsem ho i vyhledala na soc. sítích, podle fotky je to sympaťák pořád. Nevím, jak bychom se v životě shodli, žádné opakování nehrozí. Tenkrát jsme byli mladí, stydliví, nezkušení, takže jsme bohužel nepokračovali. Ale ráda na to vzpomínám a budu asi do smrti ![]()
@jita22 píše:
Hele já doteď vzpomínám na svoji první de facto platonickou lásku, kde proběhla jen jedna pusa. Ale ty pocity, co se mnou cloumaly, ty si vybavím doteď po víc než 25ti letech. Dokonce jsem ho i vyhledala na soc. sítích, podle fotky je to sympaťák pořád. Nevím, jak bychom se v životě shodli, žádné opakování nehrozí. Tenkrát jsme byli mladí, stydliví, nezkušení, takže jsme bohužel nepokračovali. Ale ráda na to vzpomínám a budu asi do smrti
Mozna ta nenaplnenost, tomu dodava takovy ten smrnc a naboj
Ze se clovek pta, co by bylo dal
Ale zase z nejakeho duvodu nic dal nebylo…ja teda nikoho takoveho na vzpominani nemam…
Ale mozna je to i tim, ze tu nejvetsi lasku, prozivam teprve ted…
Ale doufam, ze pokud to jednou skonci, bude to jako u predeslych a nebudu na nej romanticky vzpominat, to bych se zblaznila
![]()