Nepřevrátitelný sporťák

Anonymní
14.3.22 15:23

Nepřevrátitelný sporťák

Kočárk/sporťák, který používám pravidelně už 3/4 roku, sice není žádný zázrak, ale vždy jsem si říkala " z bodu A do bodu B" dítě doveze, tak to stačí.

Před pár dny jsem bohužel zjistila, že nedoveze. Při jízdě z kopce se přední kolečka po vjetí do prohlubně (žádná veliká díra, jen fakt trochu pokleslý povrch a malá větvička) zasekla, nejspíš otočila jiným směrem a i když jsem madlo držela oběma rukama, vyškublo se mi a kočárek se převrátil dopředu.

Považuju za zázrak, že dítě přežilo s „jen“ prokouslým rtem a ještě se budu pár týdnů klepat, aby mu třeba neodumřely zoubky kvuli tomu nárazu. Ještě teď je mi zle, když na to myslím a když s kočárkem jedu, křecovitě ho držím a bedlivě „čtu“ povrch před sebou. Malý si to naštěstí nespojil, ale já teda z toho mám slušné trauma.

Bohužel žiju v oblasti, kde jsou příšerné chodníky plné děr a hupů, bez nájezdů na obrubníky a tak se tu jezdí složitě.

Takže je jasné, že musím koupit jiný sporťák.
Co byste mi prosím doporučili jako hodně stabilní, nejbezpečnější, nepřevrátitelný sporťák? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
14.3.22 15:32

Neporadím konkrétní asi, ale chce to větší kola vepředu a zaaretovana napevno, když jedeš někde, kde to není fakt rovný asfaltový povrch. Já mám na kočáru větší nafukovací kola a projede to všechno, ještě se mi nestalo, že by se to někde zaseklo, nedej bože převrátilo. Kolikrát to veze i syn, přejíždí obrubníky a kdesi cosi, nějaký s mini kolečkama už by je měl minimálně ulomené :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
14.3.22 15:32

My měli sportovní tříkolový Jané. Původně jsem tříkolku nechtěla, ale tenhle byl poděděný, vzala jsem ho na zkoušku a už s námi zůstal :). Absolutní spokojenost, rozbité chodníky, lesní cesty, přes kořeny, vše dal v pohodě… Jen jsme asi 2× píchli kolo, to se pak domu z lesa jelo hůř :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
14.3.22 15:45

Já si myslím, že hlavně větší kola a nejlíp, aby ty přední nebyli otočné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
14.3.22 16:24

Vetsi nafukovaci kolecka, my s tim jezdili i po lese. Pak jsem mela zdedeny bugaboo a malem se mi na malinke nerovnosti stalo to same, takze hned sel o dum dal.
Ja mela nejake Valco, ale myslim, ze v CR ten typ neni…proste hledej velka nafukovaci kola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
14.3.22 16:32

Ruční brzdy, trojkolka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
14.3.22 16:39

Trojkolku nee. Tu měla sestra a ta se zase překlápí na bok, pokud je cesta i jen malinko naklopená :lol:. A nevezmeš nic mezi koly. Čtyři pevná větší kola jsou sázka na jistotu.

• Citovat
  • Upravit
14425
14.3.22 16:42

@Kolicek95 čo mala za trojkolku, keď ju všetko preklopilo?

Väčšie kolesá, pevné vpredu a nie otáčavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
@g.sandova píše:
Ruční brzdy, trojkolka.

My mame trojkolku Thule a s kočárkem jsem hodně spokojená, ale teda ta stabilita je zrovna u trojkolky o dost horší než u čtyřkolky ne? :nevim: Už z fyzikálního hlediska. Ale nevím, třeba jiné trojkolky jsou vychytanější :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

Velký kola. Mám 3kolku a to neprevratis ani v lese přes kmeny.. protože má prostě vepředu velké kolo.. tyhle minikolecka jsou na houby. A mmchdm, Čím horší terén, tím spíš aretace předního nebo předních kol. Pak se ti nemůže stát, že uhnou do boku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.3.22 16:43

@Thomassss rozhodně ne.. tříkolku mu neprevrati ani nejmladší, co je dost kopýtko a sám si je schopný ublížit i na rovině.. jezdíme s tím po lese a vždycky bez problémů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
14.3.22 16:45
@martina.se píše:
@Thomassss rozhodně ne.. tříkolku mu neprevrati ani nejmladší, co je dost kopýtko a sám si je schopný ublížit i na rovině.. jezdíme s tím po lese a vždycky bez problémů :think:

Joo to věřím, já mám zkušenost jen s Thule a tam právě stačí, abych měla těžší nákup v přebalovací tašce a už se mi převrací dozadu :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.3.22 16:46
@Thomassss píše:
Joo to věřím, já mám zkušenost jen s Thule a tam právě stačí, abych měla těžší nákup v přebalovací tašce a už se mi převrací dozadu :nevim: :lol:

Ty brďo.. já na rukojeti vozím bagl a v pohodě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
14.3.22 16:47
@jjss píše:
@Kolicek95 čo mala za trojkolku, keď ju všetko preklopilo?Väčšie kolesá, pevné vpredu a nie otáčavé.

Tuším, že to bylo tfk tehdy. Údajně do terénu, v lese ale nepoužitelné.

• Citovat
  • Upravit
3958
14.3.22 16:47
@martina.se píše:
Ty brďo.. já na rukojeti vozím bagl a v pohodě :mrgreen:

:lol: Tak to se máš :palec: my teda teď máme thule dvojkočár, taky trojkolku, a to je takový kolos, že ten už nepřevrátí nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí