Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Kolicek95 píše:
Vidíš, já jsem právě četla v recenzích na ten double, že když tam dáš dvě různě těžké děti, že to není moc stabilní, tak jsem do toho radši nešla.Koukám, že názory na stabilitu kočárků jsou různé
.
To já zatím neumím moc posoudit, protože dvouletá dcera má 12 kg, čtyřměsíční má cca 6,5, ale je v korbě a ta váží taky cca 5 kg, takže jsou víceméně na stejno. Když starší dcera nesedí v kočárku, je to stabilní, ale třeba když chci vyjet obrubník, tak se to trochu převrací. Je to o zvyku, ale nedám na kočár dopustit ![]()
@Kolicek95 my máme tiež tfk a neprevratitelne a bez problémov do terénu, úplne na nás hľadeli, kde všade s tým kocarom ideme. ![]()
@Thomassss píše:
Joo to věřím, já mám zkušenost jen s Thule a tam právě stačí, abych měla těžší nákup v přebalovací tašce a už se mi převrací dozadu![]()
To jsem měla o tuhle lepší mínění.
Jsou i jiné
Sam o sobe je Thule stabilni dost. Ale nekde jsem cetla (uz fakt nevim kde), ze kvuli stabilite nema mit klasicke prebalovaci tasky na madle.
@Maggdallena píše:
Sam o sobe je Thule stabilni dost. Ale nekde jsem cetla (uz fakt nevim kde), ze kvuli stabilite nema mit klasicke prebalovaci tasky na madle.
Taska na madle byt nesmi, kocar je vyvazeny bez ni.
Mam Baby Jogger Summit a ma to taky tak.
ALE tu tasku jsem tam samozrejme vozila, ze jo
. Zaklad je ji posunout az uplne ke kocaru a fakt tezke veci dat pod kocar.
Za me tahle trojkolka je k nezaplaceni.
Jako jo, kdyby se ji nekdo pokusil prevratit smerem sikmo do boku, jakoby smerem mezi zadnim a prednim kolem, a stala by tim smerem z kopce, tak to prevratis. Ale musel by to clovek udelat takto schvalne.
Plus jedina situace, kdy to neni tolik stabilni - cesta po vrstevnici, ktera neni rovna, ale naklopena z kopce. Tam se jede fakt blbe, chce to zaaretovat predni kolo a nemit kocar oveseny vecmi. Ale takove situace bych se tremi detmi napocitala na prstech jedne ruky.
Myslím, že půjdu spíš do 4kolky, připadá mi to jistější, byť teda já prý jako dítě sama převrátila kočárek na bok a byla to klasická čtyřkolka. Takže zjevně jediný zcela nepřevrátitelný kočárek je ten, co má dole naložený alespoň balík vody ![]()
Doporučíte někdo konkrétní model? Našla jsem třeba toto, Inglesina Magnum, ale vypadá to už dost vintage ![]()
@Anonymní píše:
Myslím, že půjdu spíš do 4kolky, připadá mi to jistější, byť teda já prý jako dítě sama převrátila kočárek na bok a byla to klasická čtyřkolka. Takže zjevně jediný zcela nepřevrátitelný kočárek je ten, co má dole naložený alespoň balík vodyDoporučíte někdo konkrétní model? Našla jsem třeba toto, Inglesina Magnum, ale vypadá to už dost vintage
Na naklopene ceste po vrstevnici se da prevratit na bok vsechno
.
Kocar co pises je urcite skvely, ale ma ctyri velke nevyhody, kvuli kterym jsem ho ja osobne hned zavrhla: ma vysokou hmotnost (takze se s nim furt tahas), do auta se sklada podvozek a sedak zvlast a zaberou strasne mista, nema rucni brzdu na cesty z kopce a nezataci, takze ho v kazdicke zatacce musis nadzvednout.
@Maggdallena píše:
V návodu ke kočáru píší, že na madle může být taška, ale o maximální hmotnosti 1,5 kg, jinak hrozí převrácení. Určitě to snese víc, ale ne o moc.
@Thomassss Což podle mě bohatě stačí. Já mám na madle jen malý organizér na drobnosti a něco málo v síťce. A když je něco potřeba tak třeba ten nákup dám do košíku.
@Maggdallena píše:
@Thomassss Což podle mě bohatě stačí. Já mám na madle jen malý organizér na drobnosti a něco málo v síťce. A když je něco potřeba tak třeba ten nákup dám do košíku.
Jasně, že stačí
u mě je to spíš o lenosti se ohýbat dolů do košíku, proto dávám do tašky i menší nákup nebo třeba lahvičku a termosku s vodou na přípravu UM. Ale mám teď double, ten je v tomto ohledu stabilnější ![]()
@Anonymní píše:
Myslím, že půjdu spíš do 4kolky, připadá mi to jistější, byť teda já prý jako dítě sama převrátila kočárek na bok a byla to klasická čtyřkolka. Takže zjevně jediný zcela nepřevrátitelný kočárek je ten, co má dole naložený alespoň balík vodyDoporučíte někdo konkrétní model? Našla jsem třeba toto, Inglesina Magnum, ale vypadá to už dost vintage
Mě se tenhle zda dost vysoký a úzký, možná jenom zdání podle té fotky, ale tím pádem bych se bala, že ho zvrhnu taky, asi bych hledala něco, co má níž těžiště
jinak jestli s tím jezdíš i ve městě, MHD, skládá do auta, tak tenhle typ bude k vzteku, něco podobného sem měla před lety na prvního syna, sice fajn do do terenu, ale ve městě se s tím člověk strašně nadřel
já mám teda kombinaci- bebetto, to projede i terén, zvrhnout se mi ho nepovedlo a to v něm vozím druhé dítě a kolikrát i šíleným terénem, ale zas se nedá dát třeba těžká taška na madlo, pak ho to převrací pod tíhou té tašky, takže nákupy kdyžtak jen pod kočár a na madlo jen něco lehkého
jo a blbě se skládá do auta, ale ja kočár nikam nevozim, max podvozek k vajíčku ![]()
Vidíš, já jsem právě četla v recenzích na ten double, že když tam dáš dvě různě těžké děti, že to není moc stabilní, tak jsem do toho radši nešla.
Koukám, že názory na stabilitu kočárků jsou různé
.