Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Objednala jsem si tři knihy v hodnotě 786 korun (cena bez poštovného). Druhý den mi přišel email, že jednu knihu nepřibalili (důvodem bylo, že nemají dost bezvadných kusů), jako kompenzaci přikládají zdarma dvě DVD a poštovné bude zdarma). Uvažovala jsem, že balík nevyzvednu, neboť jsem to objednávala především právě kvůli té knize, kterou neposlali.
Bez té knihy by ale knihy stály 453 korun. Teď mi přivezl doručovatel balík za 770 korun, což je prostě nesmysl. Balík jsem nepřevzala. Pán že ho pošle zpátky, ať mu to podepíšu a napíšu, že nepřebírám.
Za prvé se mi nelíbilo jednání toho obchodu - měli se se mnou spojit telefonem, který je vyžadován, jestli to takto vůbec chci posílat.
Ta druhé neseděla ta cena. Asi bych balík převzala, kdyby cena odpovídala těm dvěma zbylým knihám.
Moje otázka ale zní, jestli nebudou po mě chtít nějaké peníze jako kompenzaci za nepřevzetí balíku? Máte s tím někdo nějakou zkušenost?
Nebudou, už jsem nepřevzala několik balíků a nikdy po mě nikdo nic nechtěl.
Napsala bych jim sama od sebe uz ted, ze vzhledem k tomu, z e cena baliku neodpovidala objednavce, tak jsi zasilku proste neprevzala. tecka.
udelej ten krok jako prvni, necekej, ejstli se oni ozvou nebo ne.
Ne, chtit nebudou. Neposlali co meli, jejich chyba. Napis jim, ze odstupujes od smlouvy, tim se cela akce rusi.
Já jsem se tam dokonce snažila dovolat, což se mi nepodařilo. Pak mi v mailu ještě přišlo, jestli jsem spokojená s odpovědí, byla tam možnost ano - ne, když jsem klikla na ne, tak to přeskočilo na stránku, která neexistuje.
Chtít to nebudou. Nicméně napsala bych reakci na to, kde ti nabízí tu kompenzaci. Napiš, co po tobě pošta chtěla, ať to prověří. Případně rovnou udstup od smlouvy.
Co to je za eshop? To je teda servis zákazníkům.
Měli se tě hlavně nejdřív zeptat, jestli mají objednávku odeslat, i když jednu knihu nemohou dodat. Udělala jsi dobře, že jsi balík nepřevzala. Peněz zpátky by jsi se jistě nedočkala.
Ne, mají smůlu. Ze zákona máš stejně právo zboží bez udání důvodu do 14 dnů vrátit, takže jako by se stalo
A kdyby náhodou ses chtěla cítit blbě, tak je to jejich chyba. Maj pořádně komunikovat, maj ti zavolat nebo napsat email s konečnou cenou. Holt za blbost se platí, tak ať platěj ![]()
Já jsem objednala mobil, který dceři byl údajně ukraden. Nahlásila ho jako kradený i na policii a pak ho našla.
Ten nový mobil byl už na cestě. No, hanba mě fackovala, volala jsem do obchodu, že to nevezmu, a proč. Radost ze mě neměli, ale tím to asi skončilo. Peníze nechtěli.
Taky řešim něco podobného a jestli to i tak pošlou
. 2.12. jsem udělala objednávku a prostě nevim jak, ale jedno zboží tam naskočilo 2×
. Hned jsme psala přes jejich web at pošlou jen 1ks a do druhého nic. Tak sjme nasala mail, volala tam to nikdo nezvedal, max to jen přepojili takže jsme provolala hodně penz. Volala jsem hodně krát a nic, v týdnu jsem už napsala naštvaný mail že at stornují celou objednávku a zase nic. když kouknu do objednávek tak je tam že se stále vyřizuje. Dodání tam mají 7-10 dní což už je od objednání 17 dní a stále nic?? Tak jen doufam že nic nepošlou, tohle jednání prostě nesnášim
![]()
1. podívala bych se do podmínek prodeje.
2. schovala bych si veškerou e-mailovou korenspondenci.
3. Už jen tím přístupem a odesláním balíku s pochybnou cenou > možná bych varovala ostatní. Chyba se může stát, ale spíše bych očekávala chybu, že tam nechali cenu původní, ale ne jinou.
Já osobně také měla problém s jedním velkým knihkupectví, kde bylo spokojeno cca 70% kupujících (zjistila jsem pozdě), 3 týdny mi tvrdili že čekají na dodávku knihy od dodavatele, přitom kniha je vyprodaná přímo u zdroje a pak jsem čekala o týden déle než je ze zákona (a 2 urgence) než mi vrátili peníze. Jo, někdy se prostě „podaří“. Mimochodem, celou dobu měli knihu skladem.
Ahoj, tak já mám také problém s jedním balíkem. Dceři mi měla prijít Baby Annabell Přenosná postýlka a místo toho mi dnes přišla Baby Annabell Postýlka „ovečka“. Volala jsem tam, ale nikdo to tedy nebral, fajn je víkend. Ale ted nevím jak to mám nejlépe vyřešit, aby dcerka měla pod stromečkem to co si přála. Měl to být jeden z hlavnějších dárku.