Nepřibírá, dát um?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
104
4.9.21 15:55

Nepřibírá, dát um?

Ahoj, obracim se sem a dotazem ohledně kojení. Malý je od začátku plně kojeny, přibíral až moc dobře. S porodnice jsme odcházeli s váhou 2980 a 49cm. Ve třech měsících měl váhu 5540. Teď jsme byli na 4. měsíční kontrole a zjistili jsme že přibral pouze 60g- 5590 a 64cm. Doktorka nám řekla ať dáváme UM a začneme s příkrmy, ale zároveň řekla že vlastně malý je spokojený a je krásný. Není nijak vyhublý má nadupany nožičky. zkusili jsme dát um na noc jak radila dr. a po kojení vypil 50ml a po druhé 80ml, ale stejně se v noci budí co dvě hodinky, delší interval v noci neznám. Mam ho dokrmovat po každém kojení a nebo počkat, doktorka sama říkala že by asi začala ale že nevypadá že by strádal, je veselý, hraje si, povídá. Momentálně kojim 10-12, plen má denně 7-9 a kaká každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
4.9.21 16:02

Na cely UM bych ze vybodla, deti nerostou furt stejnym tempem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
4.9.21 16:04

A co tedy rika doktorka? Ze mas dokrmovat um po kazdem kojeni? Muzes zacit s normalnimi prikrmy a do toho kojit a uvidos…jinak nocni kojeni nejspis vubec neni o hladu…ja si pamatuju, jak jsem to resila s doktorkou asi v 5ti mesicich, jestli dcera bude lip spat, kdyz ji dam pred spanim kasi a bylo mi receno, ze je to zbytecne, ze v noci se nebudi dite hladem a bude se akorat prejidat a zbytecne pribirat (dcera pribirala, rekla bych nadstandardne, asi do 10ti m) a proste opravdu prestala v noci vstavat, az kdyz jsem ji proste nedala :nevim: vecere nepomohly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
4.9.21 16:11

@Melodie91 doktorka mi řekla, ať zvážím podávání UM a ty příkrmy ale že si to mám rozhodnout sama že malý nevypadá ze by strádal tak že můžu zkusit ho dokrmovat a nebo ne. 😀 Takže rada nad zlato

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.9.21 16:13

Neee, zadny UM, zadny prikrmy, vzdyt ti prospiva krasne. Kojena miminka pribiraji skokove, tohle se stava.
Zacnes davat UM a taky ti muze zacit odmitat prso a s kojenim koncis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
4.9.21 16:14

@Dudyn no zvaž to dobře, UM můžeš ukončit brzy kojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.9.21 16:15
@Dudyn píše:
@Melodie91 doktorka mi řekla, ať zvážím podávání UM a ty příkrmy ale že si to mám rozhodnout sama že malý nevypadá ze by strádal tak že můžu zkusit ho dokrmovat a nebo ne. 😀 Takže rada nad zlato

Doktorky nejsou odbornici ani na vyzivu, ani na kojeni. Dost casto radi uplne kraviny.
Pro klid duse si muzes zavolat dobrou laktacni poradkyni, ale ja bych to fakt neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.9.21 16:17
@Melodie91 píše: …bylo mi receno, ze je to zbytecne, ze v noci se nebudi dite hladem a bude se akorat prejidat a zbytecne pribirat…

Tohle je teda taky rada nad zlato.
Jasne, ze miminka se budi hladem a potrebuji v noci jist. Jsou malinka, maji maly zaludek a rychlejsi metabolismus, kojeni v noci je normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
4.9.21 16:28
@Dudyn píše:
@Melodie91 doktorka mi řekla, ať zvážím podávání UM a ty příkrmy ale že si to mám rozhodnout sama že malý nevypadá ze by strádal tak že můžu zkusit ho dokrmovat a nebo ne. 😀 Takže rada nad zlato

Kdyby mi doktorka rekla, ze si to mam zvazit sama, tudiz to vyrazne nedoporucila, tudiz asi nevidi zadne zavazne riziko, tak bych um nedavala…uvidite na dalsi kontrole, kdyz to bude spatny, tak ho muzes zaradit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4121
4.9.21 16:39

Nedávala bych UM, předtím nabírala hodně tak teď to jen dorovnává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
4.9.21 16:47

@Nicole 1234 to jsem se říkala a odpověděla mi, této sice jo, ale 60g za měsíc je hodně málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
4.9.21 20:49
@Dudyn píše:
Ahoj, obracim se sem a dotazem ohledně kojení. Malý je od začátku plně kojeny, přibíral až moc dobře. S porodnice jsme odcházeli s váhou 2980 a 49cm. Ve třech měsících měl váhu 5540. Teď jsme byli na 4. měsíční kontrole a zjistili jsme že přibral pouze 60g- 5590 a 64cm. Doktorka nám řekla ať dáváme UM a začneme s příkrmy, ale zároveň řekla že vlastně malý je spokojený a je krásný. Není nijak vyhublý má nadupany nožičky. zkusili jsme dát um na noc jak radila dr. a po kojení vypil 50ml a po druhé 80ml, ale stejně se v noci budí co dvě hodinky, delší interval v noci neznám. Mam ho dokrmovat po každém kojení a nebo počkat, doktorka sama říkala že by asi začala ale že nevypadá že by strádal, je veselý, hraje si, povídá. Momentálně kojim 10-12, plen má denně 7-9 a kaká každý den.

Pokud je malý spokojený a veselý, asi bych s UM počkala..já dokrmovala asi měsíc UM, bo po každém kojení (i když jsem dvakrát vystřídala obě prsa) mi řval, měla jsem ho furt na prsu a stejně moc nepribral..takže na radu doktorky jsem nakojila, pak dala UM (někdy stačilo 30 ml, jindy klidně vyžahl 120 ml), ale najednou byl spokojený a po měsíci už nabral síly a kojení stačilo a UM jsme zrušili 🙂 takže zvažte, jaký máte pocit z vašeho prcka? 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
5.9.21 00:48

@Meggiska Prave že malý je veselý, směje se, povídá si, po kojení občas place, ale jak si brkne tak je klid. Smál se i na doktorku a ta právě říkala že je spokojený že nevypadá že Strada ale že nepribral no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
5.9.21 06:49
@Dudyn píše:
@Meggiska Prave že malý je veselý, směje se, povídá si, po kojení občas place, ale jak si brkne tak je klid. Smál se i na doktorku a ta právě říkala že je spokojený že nevypadá že Strada ale že nepribral no

V tom případě si nemyslím že je UM potřeba 🙂 uvidíte za 14 dní třeba, zkuste ho zvážit a pak se rozhodnete, zda mu nedat UM nebo začít s příkrmy 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4121
5.9.21 15:37
@Meggiska píše:
V tom případě si nemyslím že je UM potřeba 🙂 uvidíte za 14 dní třeba, zkuste ho zvážit a pak se rozhodnete, zda mu nedat UM nebo začít s příkrmy 🙂

Taky bych tomu dala ještě třeba 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna