Nepříjemný kolega
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
To je divnák. Být tebou, tak se s ním nemazu. Normálně mu třeba v situaci s vanou řekni, že je dospělý a nejsi jeho služka. A že po sobě snad umí vypustit vanu. Když pořád sedí u pc, normalne si řekni, že se chceš vyměnit. Není to nadřízený. Očividně se tě snaží vystipat. Byl tam sám nebo jsi najatá za někoho? Jinak v dnešní době zoufalého hledání zaměstnanců bych si našla jinou práci a v této bych narovinu řekla, že odcházím kvůli nevhodnému chování kolegy. Beztak tam asi dlouho nebudeš, fakt si to nenech líbit a uzemni ho.
Příspěvek upraven 19.10.18 v 11:42
- Citovat
- Upravit
Na neoprávněné výtky reaguj tak, že odmítneš přijmout za to zodpovědnost. Jasně, zřetelně, a řekni mu, že vše má své meze a nikdy nebudeš po něm chodit vypouštět vanu. NIkdy.
Jsi oběť jeho komplexů. Ukázat lajnu, kterou nebude přelézat.
Napiš si, co vše máš udělat, abys nezapomínala. Po 7 měsících bys však zapomínat neměla.
Je to magor, záleží na Tobě, kolik mu dovolíš. Až uvidí, že taky koušeš, dá pokoj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
začala bych být taky nepříjemná. Na hrubý pytel hrubá záplata. Zcela na férovku bych se ho zeptala, jestli hodlá celý den sedět u počítače nebo jestli taky někdy pohne zadkem a udělá svůj díl práce, že já za dva pracovat nebudu. Někteří lidé, když zjistí, že ten druhý je poddajný a neagresivní, tak jednoduše zkouší, kam až toho slabšího můžou zatlačit. Bud to bude nesnesitelné a tu výpověd dáš nebo se zklidní a zjistí, že s tebou nemůže zametat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně bych si to nenechala líbit a bránila se. Klidně bych přešla do protiútoku. Dovolí si k tobě jen to, co mu ty dovolíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,
Nastoupila jsem do nove prave cca 4 mesice zpet. Kolega co tam semnou je se zdal byt v pohode, mladej kluk o rok starsi.. Preci by mel mit smysl pro humor a byt proste v pohode. Asi po mesici to zacalo.. Choval se divne, z komara delal strasne velkyho velblouda. Malokdy jsem na zacatku zapominala co vsechno udelat, taky toho bylo moc. Kdyz jsem neco zapomnela, hned z rana jak jsem prisla me vycital ze tohle delat nesmim, ze nemuzu zapominat nebo bude hrozny problem. Delame na recepci wellness. Vycitky zacali byt kazdodenni, napr. mel narozeniny, odesel z prace o 5 hodin driv. Ja mu druhy den rekla ze prisla kucharka a donesla mu dort, on se na me zase tak divne, vycitave koukl a div na me nerval, ze to neni kucharka ale cukrarka. Na mou odpoved „vzdyt to je jedno“ rekl ze neni a ze musim vedet ze je to cukrarka. Taky byl treba jednou ve vane, kdyz hosti neprisli (dava se do ni hermankova zelena esence), vodu po sobe nevypustil a rano prijdu a prvni co bylo, tak na me rval ze ta vana je cela zelena, ze jsem ji nevypustila.. Prece nebudu vypoustet a umyvat vanu po jeho koupani. Takove vycitky jsou furt, skoro denne. On neco zapomene ale ja nereknu ani slovo nebo nemam duvod resit ze tamhle zapomnel uklidit kelimek. Dusna atmosfera denne, furt musim byt nekde zalezla nebo neco delat a uklizet (nemuzeme byt oba na recepci kvuli kameram).. Furt ve strehu abych nahodou nezapomnela. On furt ale sedi na pocitaci. Kdyz treba jdu kolem se napit a on zrovna stoji, rychle sedne zpatky asi abych mu tam nesedla. Je to neprijemny.. Kazdy den jedu se spatnou naladou do prace, protoze vim ze mi zase neco vycte a ze bude den jako kazdej jinej, hroznej. Drzi me tu jen penize, uz jsem i hledala neco jineho. Nevim co s tim, strasne me to stve, pritom ja mu nic neudelala a nedelam. Se vsema se bavi normalne, posloucha je na slovo (starsi) jen ze me dela strasnou blbku. Delam praci kolikrat za nas oba.
odejde potom pryc ale to je tak 7 mesicu.
co by jste delali? Vydrzeli?
Blbec ..nenech si to libit.Chovej se k němu stejně jako on k tobě!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prave ze prace je v klidu, moc toho neni. Obedy i vecere jsou zcela zadarmo, mame masaze za 400,– z castky 1500,– i pro rodinu a zname. Penize taky dobre, nejlepsi ze vsech praci, kde jsem byla + mam provize z prodeje procedur, takze to taky neco hodi. Umim byt hodne zla kdyz chci, ale preci sem tu 3 mesice a tak mam trochu blok, furt nejak doufam ze se uklidni a necha me. Ma i zbytecny narazky.. Treba chodime na obed v pul 12, kdyz tam prijde clovek ve 12 nic tam neni, tak jdeme oba v pul. Jenze kdyz jdeme ve stejnou dobu musi byt jeden v jidelne a druhy na recepci (aby tam nekdo byl). Ja sem na recepci, nebo skoro nikoho neznam a ptat se u 3 stolu „dobry den, muzu si prisednout“ s oblicejema jako „jezis no jo, co mam delat“ nepotrebuju. No a minule se ho ptam kde je jeden kolega a on jen tak rekne „v jidelne, to je to misto kam ty nechodis“..
a ja si jen rikala proc ma potrebu mi tohle rict.. Divnej kluk co rika " buh je vsude"
ja kdyz na nej budu zla tak poradne, ale nechci prijit o misto a zase zacinat v jine praci, zkusebni doba, lidi.. No vzdyt to znate
- Citovat
- Upravit
Tady se opět potvrzuje pravidlo, že nejhorší je srážka s blbcem..
![]()
Já bych mu nastavila zrcadlo a chovala se k němu, tak jak on k tobě. Když to nepomůže, dala si bych rozhovor s nadřízeným, a klidně ho o tom informovala.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Starší nepříjemný kolega
Zdravím
mám problém z podobné kategorie:
Jsem v nové práci týden od minulého pondělí, na pracovišti jsme pouze dva. Pondělí probíhalo tak jak mělo, kolega mi ukázal co kde je, co se jak dělá (nechci být nijak konkrétní) a probíhala klasická komunikace. Na úterý jsem dostal pracovní auto a nějaké úkoly s tím spojené, od té doby na jakýkoli pokus o komunikaci zatvrzele mlčel a jen zíral do telefonu. To dělá několik hodin denně, jinak si plní svoje pracovní povinnosti.
Tak to probíhalo celý týden až do pátku, kdy jsem se ho zašel zeptat v čem je problém: Dost nevybíravým způsobem mi sdělil, že prakticky vše co dělám a jak to dělám je špatně, že na něj vůbec mluvím když si evidentně čte (neustále), skáču mu do řeči (nevím jak, když odmítá jakkoli běžně komunikovat) a nezapomněl přihodit pár malicherností vyplývajících z moji neznalosti konkrétního prostředí a postupů, do kterým mne měl on stejně zaškolit a asi největší problém, co jsem tak pochopil je ten, že jsem o cca 10 let mladší. Na moji otázku, proč mi to nesdělil již krajem týdne mi bylo odpovězeno: „nechovej se jako ženská“…
Zatím jsem sepsal podrobný týdenní report o stavu na pracovišti, který hodlám při nejbližší příležitosti předat nadřízeným, ale jaká asi bude jeho reakce až si ho „pozvou na kobereček“?
Nejsem žádný „mamánek“ ani ubrečenec, ale za 16 let v práci jsem se s něčím takovým opravdu nesetkal a netuším jak na zatvrzelého, zapšklého a evidentně zamindrákovaného člověka adekvátně reagovat. Vždy jsem pracoval v živém kolektivu, a nechci dělat někde, kde 9 hodin nesmím mluvit
Je to práce za pěkné peníze, dobrá pracovní doba, úžasná doprava (pod 20 min) ale jak tam můžu dál dělat, když je tam takovej k. k.t? ![]()
Zkuste prosím nahodit nějaké nápady, jediné co mne napadá je výpověď moje, nebo jeho. Oba jsme ve zkušební lhůtě, on už asi jen týden, proto to potřebuji řešit co nejrychleji, abych ho případně nemusel snášet další dva určitě příjemné měsíce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@palma36 A on na tebe nemluvi ani pracovne? Neradi ti, co mas jak delat, nepomaha? Nebo s tebou nekomunikuje jen v mimopracovnich zalezitostech?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@palma36
A co chceš poradit jiného, když si sám zmínil, že už máš o všem sepsaný report a budeš ho předávat nadřízeným? ![]()
Tak to udělej a uvidíš co dál.., asi ani není co jiného poradit v danou chvíli.. ![]()
Jak dlouho tam kolega pracuje? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jste v práci. Takže se nabízí pouze konstruktivní kritika nedostatečné kooperace v rámci zaškolení pro vaše vedení. Vaši prací je plnit pracovní povinnosti. Nemusí se s tebou bavit když nechce ani s tebou nemusí vycházet. Takže se zdrž jakýchkoliv neadekvátních komentářů jenž nesouvisejí s vaší prací nebo by se lehko mohlo stát, že uděláš blbce spíš sám ze sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S tímhle jsem se setkala ve svém zaměstnání. Upřímně vyžádej si přímou konfrontaci. Nic jiného na tyhle typy lidi nezabere. Otázka je zda jsi nedostal něco lepšího než on sám. Zkusila bych to s ním ještě jednou probrat, pokud odmítne cokoli nemá smysl se tím trápit, kazit si dny, týdny. Čím dříve do toho šlápneš tím lépe. Držím palce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsem tyden v nove. praci kdy se na mne zacala povysovat jedna starsi kolegyne. Zacala mi vycitat veci ktery mi radila at delam, vycitala mi ze spinim nadobi(je to jidelna, mycku ani neobsluhuje) nevydrzela jsem to, nenechala si to libit, hodila vecma a sla domu s tim at me klidne vyhodi. Dopadlo to dobre pro me, ale radim aby ses taky ozvala, prece to nebudes trpet nez odejde, to bych nevydrzela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rekla bych to nadrizenym co nejdriv. Evidentne jste si nepadli do oka. Nevim, jake ma v praci vysledky on, jak s nim jsou spokojeni. Nevim, jak moc se na,,place,, vidate a co spolu musite projednavat. Ja bych si sla praci asi hledat jinam, nez travit 9h po-pa s debile. m. Prelozeni na jine odd nejde? Zeptala bych se taky vedeni, po jake dobe v prumeru jehi kolegove odesli. Nebudes treba jedinej.
Ja delala v gastru. Byli jsme tam 15h. Museli jsme vychazet, museli jsme si sednout a tolerovat se. Jinak by to neslo. Proto tam, kde jsem si s lidmi nesedla, odesla jsem hned jinam. Proc mrhat casem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
. Taky byl treba jednou ve vane, kdyz hosti neprisli (dava se do ni hermankova zelena esence), vodu po sobe nevypustil a rano prijdu a prvni co bylo, tak na me rval ze ta vana je cela zelena, ze jsem ji nevypustila.. Prece nebudu vypoustet a umyvat vanu po jeho koupani. Takove vycitky jsou furt, skoro denne. On neco zapomene ale ja nereknu ani slovo nebo nemam duvod resit ze tamhle zapomnel uklidit kelimek. Dusna atmosfera denne, furt musim byt nekde zalezla nebo neco delat a uklizet (nemuzeme byt oba na recepci kvuli kameram).. Furt ve strehu abych nahodou nezapomnela. On furt ale sedi na pocitaci. Kdyz treba jdu kolem se napit a on zrovna stoji, rychle sedne zpatky asi abych mu tam nesedla. Je to neprijemny.. Kazdy den jedu se spatnou naladou do prace, protoze vim ze mi zase neco vycte a ze bude den jako kazdej jinej, hroznej. Drzi me tu jen penize, uz jsem i hledala neco jineho. Nevim co s tim, strasne me to stve, pritom ja mu nic neudelala a nedelam. Se vsema se bavi normalne, posloucha je na slovo (starsi) jen ze me dela strasnou blbku. Delam praci kolikrat za nas oba.
odejde potom pryc ale to je tak 7 mesicu.
co by jste delali? Vydrzeli?
Nastoupila jsem do nove prave cca 4 mesice zpet. Kolega co tam semnou je se zdal byt v pohode, mladej kluk o rok starsi.. Preci by mel mit smysl pro humor a byt proste v pohode. Asi po mesici to zacalo.. Choval se divne, z komara delal strasne velkyho velblouda. Malokdy jsem na zacatku zapominala co vsechno udelat, taky toho bylo moc. Kdyz jsem neco zapomnela, hned z rana jak jsem prisla me vycital ze tohle delat nesmim, ze nemuzu zapominat nebo bude hrozny problem. Delame na recepci wellness. Vycitky zacali byt kazdodenni, napr. mel narozeniny, odesel z prace o 5 hodin driv. Ja mu druhy den rekla ze prisla kucharka a donesla mu dort, on se na me zase tak divne, vycitave koukl a div na me nerval, ze to neni kucharka ale cukrarka. Na mou odpoved „vzdyt to je jedno“ rekl ze neni a ze musim vedet ze je to cukrarka