Nepříjemný kolega

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6
28.10.19 21:06
@solip píše:
@palma36 A on na tebe nemluvi ani pracovne? Neradi ti, co mas jak delat, nepomaha? Nebo s tebou nekomunikuje jen v mimopracovnich zalezitostech?

Mimopracovně nekomunikuje vůbec (kromě pondělního dne) a pracovně evidentně neochotně.

@Zwetta píše:
@palma36
A co chceš poradit jiného, když si sám zmínil, že už máš o všem sepsaný report a budeš ho předávat nadřízeným? ;)
Tak to udělej a uvidíš co dál.., asi ani není co jiného poradit v danou chvíli.. :think:
Jak dlouho tam kolega pracuje? ;)

Třeba radu od někoho kdo se s podobným problémem setkal…
Kolega tam pracuje asi měsíc a půl.

@Martha03 píše:
Jste v práci. Takže se nabízí pouze konstruktivní kritika nedostatečné kooperace v rámci zaškolení pro vaše vedení. Vaši prací je plnit pracovní povinnosti. Nemusí se s tebou bavit když nechce ani s tebou nemusí vycházet. Takže se zdrž jakýchkoliv neadekvátních komentářů jenž nesouvisejí s vaší prací nebo by se lehko mohlo stát, že uděláš blbce spíš sám ze sebe.

Ano jsme v práci, a je mi jasný, že mně třeba kazdej nemusí, ale chodit do práce, kde se potkáváme na malém prostoru a veškérá komunikace je AHOJ ráno a pak odpoledne je prostě naprd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
28.10.19 21:14
@palma36 píše:
Ano jsme v práci, a je mi jasný, že mně třeba kazdej nemusí, ale chodit do práce, kde se potkáváme na malém prostoru a veškérá komunikace je AHOJ ráno a pak odpoledne je prostě naprd.

Na prd to je. Ale… A to je důležité, ne každý je komunikativní, potřebuje mluvit a vytvářet nějakou atmosféru kolegialismu. Jsou prostě lidé co jsou rádi sami se svými myšlenkami. Ty jako zaměstnanec máš právo rozporovat pouze pracovní stránku věci nikoliv lidskou, to lidi z vedení zpravidla nezajímá. Upřímně být šéf a přijít za mnou Mařka, že Bláža je nudná a celý den neprohodi slovo a ona se tak nudí pošlu ji do háje, že má v práci hlavně makat a ne žvanit. Pak jsou opacne extrémy, kdy půlka oddělení kecá v kuchyňce zatímco práce stojí. Mince je tedy na tvé straně, buď jdi pryč nebo se smiř. Pokud však kolega neplní co má a nezaskolil tě dostatečně je tvým plným pravem to konzultovat výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.10.19 21:15

@Micaella22

Potkal jsem bývalého zaměstnance, když přišel v pondělí odevzdat klíče, na moji otázku proč skončil mi potichu odpověděl: „to poznáš“… tak jsem asi poznal…
Sdílíme společné prostory cca 200m2 a práci bysme si měli rovnoměrně rozdělovat, což se dělá blbě když se nemůžeme domluvit :)
Práci asi dělá jak má, jestli správně nevím, jeho práci nemám šanci kontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
28.10.19 21:19

Neni to ten typ gaye, co ma problem s zenskejma? Na me to tak pusobi… A prdon, reaguju na starej prisoevek

Příspěvek upraven 28.10.19 v 21:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
28.10.19 21:20
@KaroliS píše:
Neni to ten typ gaye, co ma problem s zenskejma? Na me to tak pusobi…

Já myslím, že zakladatel je muž. Takže v tom asi problém nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.10.19 21:24

@Martha03

Kritiku snesu poměrně dobře, pokud je konstruktivní, ale ne stylem, že týden se tváří jak kdybych mu přejel psa a když za ním osobně přijdu s čím má problém, tak mi začne řvát do xichtu a vyčte první poslední… a dodá že jestli v tom budu pokračovat, půjde dát výpověď a my se z toho po.erem … Škoda že byl pátek a nadřízení již byli pryč ;)

Nejsem konfliktní typ a nemám rád hádky, ale nenechám si s. át na hlavu.
Při přijímacím pohovoru mi bylo kladeno na srdce, abysme komunikovali, komunikovali a zase komunikovali… a to nejde a nejde a nejde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
28.10.19 21:42
@palma36 píše:
@Martha03

Kritiku snesu poměrně dobře, pokud je konstruktivní, ale ne stylem, že týden se tváří jak kdybych mu přejel psa a když za ním osobně přijdu s čím má problém, tak mi začne řvát do xichtu a vyčte první poslední… a dodá že jestli v tom budu pokračovat, půjde dát výpověď a my se z toho po.erem … Škoda že byl pátek a nadřízení již byli pryč ;)

Nejsem konfliktní typ a nemám rád hádky, ale nenechám si s. át na hlavu.
Při přijímacím pohovoru mi bylo kladeno na srdce, abysme komunikovali, komunikovali a zase komunikovali… a to nejde a nejde a nejde :)

Tak potom ti mohu říct jediné. Je to nevyrovnany jedinec, jenž si řeší své komplexy na tobě a má pocit vlastní jedinečnosti a výjimečnosti a v neposlední řadě také nenahraditelnosti. A víme jak tací dopadají, každý je nahraditelny i když má pocit, že tomu tak není. Pokud je to takto napíši ti jak bych danou situaci řešila já a já s konflikty problém opravdu nemám. Za prvé věc bych šla vyřešit s dotyčnou osobou, což jsi udělal a dostalo se ti reakce. Jako další krok by byla návštěva vedení, kde bych sdělila následující: Můj kolega jenž byl pověřen mým zaučením mne seznámil s prací, kterou mám vykonávat. Bohužel však musím konstatovat, že tak učinil pouze v té nejnutnější míře a jakékoliv mé snahy o lepší kooperaci a spolupráci vytrvale odmítá, což se převážně projevuje jeho nezájmem práci slovně konzultovat tak, aby docházelo k jejímu plynulému vykonávání. S kolegou jsem na toto téma již hovořil a snažil se vše vyřešit společnými silami, dostalo se mi však odpovědi ve formě nezájmu, vulgarismů, vyhruzek (doplň si co ti říkal, ale zbytečně to nerozvadej, aby sis nestěžoval jako ufnukanek). Touto cestou bych vás chtěl požádat o projednání věci s kolegou a snahou zajistit co nejlepší podmínky, která nám všem ušetří nadbytečné kroky pro vykonávání naší práce.
Musíš si ale stát za svým, vědět, že ty jsi v právu a že na něj nehazis špínu jen proto, že ti nesedí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.10.19 21:52

@Martha03

To zní celkem rozumně, budu se touto radou řídit. Jen se obávám, že po rozhovoru s nadřízeným (je to rodinná firma) bude samozrějmě následovat rozhovor kolega VS vedení a situace na pracovišti se rozhodně nezlepší. Snad nebude moc agresivní, kurzy sebeobrany mám až od prosince ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
28.10.19 22:02
@palma36 píše:
@Martha03To zní celkem rozumně, budu se touto radou řídit. Jen se obávám, že po rozhovoru s nadřízeným (je to rodinná firma) bude samozrějmě následovat rozhovor kolega VS vedení a situace na pracovišti se rozhodně nezlepší. Snad nebude moc agresivní, kurzy sebeobrany mám až od prosince ;)

Ano situace ve firmě je důležitá. Pokud tam někoho zná je tam na něčí popud apod zřejmě se situace nezlepší. Ty však musíš zachovat profesionalitu, nijak nikomu nesdělovat, že by bylo vhodné, aby vaše řady opustil apod, nejsi tam šéf a toto právo ti nepřísluší. Ten rozhovor samozřejmě bude, pokud jim to nastíníš a já mám zkušenosti i s trojstranným rozhovorem, tzn já jako stěžovatel, vedení plus ten na nějž si stěžuji. Tak aby tě to nepřekvapilo i to se může stát a člověk na to musí být připraven a držet se „scénáře“… Nicméně je možné, že mu to skutečně přítíží natolik, že s ním spolupráci ukončí. Ať je firma jaká je, každý hledí na zisky. Zaučovat opakovaně nováčky stojí čas i peníze, nehledě na omezené pracovní povinnosti, jelikož z logiky věci nováček udělá méně práce než již znalý pracant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.10.19 22:20

@Martha03
Děkuji za parádní odpovědi, na „křížový“ pohovor jsem připravil argumenty, které nemůže vyvrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
28.10.19 22:32
@palma36 píše:
@Martha03
Děkuji za parádní odpovědi, na „křížový“ pohovor jsem připravil argumenty, které nemůže vyvrátit.

Tak ať to vyjde k tvoji spokojenosti. Hezký večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
28.10.19 22:52

@palma36 tak po tydnu napsat nadrizenym report, jak je na tebe kolega zly, pricemz si ani nestezujes na jeho spolupraci, ale ze si s tebou nepovida ci co… No ty jsi teda tornado 8o tak hlavně, ze vis, co je to za debila :roll:

• Citovat
  • Upravit
867
29.10.19 08:35

@palma36 Plne souhlasim s nazorem @Martha03, ne kazdy je komunikativni a je mozne, ze jsi mu proste nesedl, tak se s tebou vybavovat nechce. Ja treba jsem svoji kolegyni v poslednim zamestnani mela velmi rada, zajimal (a dodnes zajima) me jeji zivot, rada si s ni popovidam…ale treba na obede nebo na kaficku, ne v kancelari. Tam mi jeji neustale povidani vadilo, chtela jsem dobre odvadet svou praci a ona me tim rusila. A naopak - ona, kdyz jsem zacinala, me mela zaucovat a protoze proste neni typ, ktery by dokazal neco nekoho naucit, vadily ji me vecne pracovni otazky a take mi pripadalo, ze mi odpovida velmi neochotne. Akorat me teda ani nenapadlo, ze bych o tom mela ihned psat report vedeni, ja jsem si s ni proste sedla a vyrikaly jsme si to. On se ten report muze obratit proti tobe - z pohledu zamestnavatele, mit takoveho zamestnance, ktery kvuli svemu spatnemu pocitu z kolegy pise report, nejspis bych radeji sehnala nahradu za tebe, protoze bys mi tim naznacil, ze pravdepodobne budes vecny trouble maker.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat