Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chci se zeptat, jak se to teď řeší se skolkou dal. Akorát jsem si vyzvedla dopis o nepřijetí dcery do školky. Uteklo nám to o jedno místo.
Mám si zkusit zavolat v září do školky zda jim někdo nevypadl? Nebo ozvali by se sami? v lednu od 2 pololetí nabírají další děti nebo pouze když někdo během roku vypadne? Díky moc, v tomto se nějak ztrácím.
@Natalka123 Podej odvolani. Nespolehej na to, ze skolka sama se ti ozve, ze maji volne misto. Bud akcni.
@Natalka123 na nic nečekej a sepiš odvolání (zadej si do googlu a ono ti to vyplivne nějaký text, který si jen dle sebe upravíš)
S odvoláním běž k ředitelce školky. Máš na to 14 dní ze zákona
Já se taky odvolala, dcera byla 7má pod čarou a nakonec ji přijaly, takže máte velkou šanci se do mš dostat
Aha, super děkuji moc. No ona má 3 roky až v prosinci, myslíte, že i tak?
@Natalka123 je první pod čarou, takže i tak..A od letošního roku přijímají děti narozené do konce roku
Jako první pod čarou bych se určitě aktivně snažila. Podat odvolání, volat, tázat se. Pokud je první pod čarou, předpokládám, že splňuje kritéria přijetí (u nás by splňoval) a narození v prosinci by nemělo mít vliv. Maximálně v některé školce by mohl fyzicky nastoupit až v tom prosinci. Ale jako první pod čarou bych to viděla velmi nadějně, stačí, aby odřekl jeden člověk.
Pokud je první pod čarou, tak určitě dej odvolání. pokud to náhodou zamítnou, tak se průběžně ptej. na konci června a znovu na konci srpna.
@Natalka123 má 320 bodů za věk, jako můj syn, který bude mít 3 roky teď v červenci…
Předškolák – 6letý (do 31.8.2017) 500 bodů
Předškolák – 5letý (do 31.8.2017) 440 bodů
Dítě 4leté (do 31.8.2017) 380 bodů
Dítě 3leté (do 31.12.2017) 320 bodů
Odvolání je pouze způsob, jak ověřit, postup ředitele. K místu, jako takovému nepomůže.
Pokud jste první pod čarou, určitě zajít za ředitelkou a poptat se, jsme jsou vyhlídky.
Odvolání bych nedávala, nás v mš upozorňovali, ať to neděláme, protože by ho zamítli s tím, že místo nemají, a pak když by se uvolnilo místo později (třeba v tom září), tak bys měla smůlu.
Prostě tam průběžně telefonuj, případně zjisti, jaké jsou u vás s touto mš zkušenosti (jestli fakt zavolaj). U nás jsou mš 3 a všechny volají, když se místo uvolní.
My jsme druhý pod čarou. Říďa slíbila, že pokud nekdo vypadne, tak se ozve. Loni se dostala holka kámošky, a to byla čtvrtá pod čarou.
@Natalka123 píše:
Ahoj, chci se zeptat, jak se to teď řeší se skolkou dal. Akorát jsem si vyzvedla dopis o nepřijetí dcery do školky. Uteklo nám to o jedno místo.
Mám si zkusit zavolat v září do školky zda jim někdo nevypadl? Nebo ozvali by se sami? v lednu od 2 pololetí nabírají další děti nebo pouze když někdo během roku vypadne? Díky moc, v tomto se nějak ztrácím.
Myslím, že se dostanete. Ale podej to odvolání.
Ahoj, taky jsme skončili první pod čarou. Odvolání jsem podala, ale po konzultaci zase stáhla. Je to opravdu jen papírová formalita a pokud je volné místo, tak se stačí ptát a volat do školky, odvolání jen prověřuje postup ředitelky při výběru. A pokud podáš odvolání, už s tebou vedou řízení a pro novou přihlášku musíš počkat až s tebou to řízení ukončí. Včetně všech lhůt 30-ti dní od podání, atd… Takže by ses mohla třeba i připravit o volné místo v MŠ. Určitě bych zašla za ředitelkou MŠ a domluvila se, aby o Vás věděla a průběžně volat a ptát se na volná místa. Držím palce.
Moc všem děkuji za rady
zkusím si tam tedy nejdříve zavolat a domluvit se s paní ředitelkou, co a jak ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.