Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Krasny vecer vsem
v obci, kde bydlime, je tragicka zakladni skola, bohuzel je to stale horsi a horsi. Z toho duvodu se uz ted divam, kam pujdeme za dva roky k zapisu. Okolni skoly jsou preplnene, sance dostat tam prespolnaka je miziva. Dneska jsem objevila Veselou skolu v Soukenicke a docela me zaujala, mimo jine to mam od kanclu pet minut
mate s tou skolou nekdo zkusenosti? podle ceho vybiraji prvnaky? plati se nejake skolne? jaky maji pristup k nekatolikum? diky moc
@Eveelin píše:
@anivbl měli jsme tam rok děti. Je super. U nás postavili novou výbornou školu, jinak bychom ve Veselé škole zůstali. Už jsi se tam byla podívat?
jeste ne, narazila jsem na ni ted. doted mam favorita ZS elijas na brumlovce, tohle by bylo lip dostupny (u brumlovky zas pracuje manzel). Na zaklade ceho tam vybiraji deti do prvni tridy? a plati se nejake skolne? Libi se mi to propojeni se ZUSkou ![]()
@anivbl píše:
Krasny vecer vsemv obci, kde bydlime, je tragicka zakladni skola, bohuzel je to stale horsi a horsi. Z toho duvodu se uz ted divam, kam pujdeme za dva roky k zapisu. Okolni skoly jsou preplnene, sance dostat tam prespolnaka je miziva. Dneska jsem objevila Veselou skolu v Soukenicke a docela me zaujala, mimo jine to mam od kanclu pet minut
mate s tou skolou nekdo zkusenosti? podle ceho vybiraji prvnaky? plati se nejake skolne? jaky maji pristup k nekatolikum? diky moc
Mohu jen doporucit.Muj syn tam chodi uz dva roky a je spokojeny. Skolne se neplati.Do skoly chodi deti vsech vyznani i ateiste, napr. muj syn. Deti maji hodinu nabozenstvi tydne a dejepis vyucuje velmi prisna, ale oblibena reholnice
Pani reditelka velmi dba na to, aby se detem ve skole libilo. Skola velice dobre zvlada inkluzi ruznych deti, vede je k toletanci a soucitu. Nebojte se tam sve dite zapsat. Ja velmo lituji, ze jsem o existenci teto skoly nevedela drive.Me deti nemusely projit sikanou a jinyni negativnimi zazitky.
Příspěvek upraven 14.08.17 v 17:46
@almazka píše:
Mohu jen doporucit.Muj syn tam chodi uz dva roky a je spokojeny. Skolne se neplati.Do skoly chodi deti vsech vxznani i ateiste, napr. muj syn. Deti maji hodinu nabozenstvi tydne a dejepis vycuje velmi prisna, ale oblibena reholnicePani reditelka velmi dba na to.aby se detem ve skole libilo. Skola velice dobre zvlada inkluzi ruznych deti, vede je k toletanci a soucitu. Nebojte se tam sve dite zapsat. Ja veli lituji, ze jsem o existeciteto skoly nevedela drive.Me deti bemuseky projit sikanouva jinyni negativnimi zazitky.
diky za reakci
a na zaklade ceho prijimaji deti? bojim se, aby to nebylo zas podle spadovosti, to bych deti musela snad prihlasit k sobe do kanclu
(vtip)
@Eveelin píše:
@anivbl tím, že je škola v centru Prahy, je hůře dostupná. Takže se obvykle dostanou všechny děti, které mají zájem. Napiš mail paní ředitelce a domluv se s ní na setkání.
uz jsem ji napsala
jak jsem psala, mame jeste relativne cas, ale chci mit dopredu jasno, protoze nase spadova obr skola (nejvetsi v Praze a snad druha v republice) je fakt priserna instituce, chci aby holky mely skolu, do ktere se budou tesit ![]()
@almazka chtěla jsem se zeptat - kdo učí letošní 5. třídu a měl by mít budoucí 1. třídu ve Veselé škole?
Dobry den, mam taky zajem o skole, mela jsem i schuzku s reditelkou. Mate tuseni jak probiha samotny zapis? Reditelka rekla ze prijdem v den zapisu a zapisem se do poradniku a pak prijdem v urcenem case i s dcerou. V podstate prijimaji „kdo driv prijde ten driv mele“. Ma smysl prijit driv na 8h rano, protoze tam uz bude fronta, nebo staci proste na tu 8? Reditelka toho moc neprozradila, pouze to ze poslednich par let je zvyseni zajem o skole… Predem dekuji za radu.
@bjelah píše:
Dobry den, mam taky zajem o skole, mela jsem i schuzku s reditelkou. Mate tuseni jak probiha samotny zapis? Reditelka rekla ze prijdem v den zapisu a zapisem se do poradniku a pak prijdem v urcenem case i s dcerou. V podstate prijimaji „kdo driv prijde ten driv mele“. Ma smysl prijit driv na 8h rano, protoze tam uz bude fronta, nebo staci proste na tu 8? Reditelka toho moc neprozradila, pouze to ze poslednich par let je zvyseni zajem o skole… Predem dekuji za radu.
Tak jak probíhal zápis? A kolik dětí se nakonec přihlásilo (kolik berou/nevezmou)? Tyhle informace mě docela zajímají a nikde je nemůžu dohledat…díky ![]()
Dobrý den, máte prosím někdo nějaké aktuální informace stran této základní školy? Moc děkuji ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.