Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mám dotaz, zda vaše školní jídelna /školková/ umožnuje platbu za obědy předem třeba na půl roku/ rok? U nás to posledních 5 let šlo, ale od příštího školního roku již toto nebude umožnovat. Prý se změnil nějaký předpis, ale nová vedoucí neumí říct co. Spíš mi přijde, že se jí do toho nechce… Což nechápu, musí mít jednodušší mít na účtu peníze na celý rok, než každý měsíc sledovat, zda přišly. Jak jste na to vy?
U nás se sráží inkasem zpětně podle skutečně odebraných obědů. Pokud někdo nemá zůstatek na účtu, slouží k pokrytí záloha, která se na začátku roku skládá.
Nemyslím si, že mít peníze na účtu celý rok je pro jídelnu jednodušší, podle mě je pro účetnictví jednodušší každý měsíc mít uzavřené „má dáti-dal“, ale nejsem účetní.
U nás mi minulý rok dovolili zaplatit školkovné a stravné září-prosinec. V lednu jsem pak mohla zaplatit leden-červen.
Tak u nás ve školní jídelně to jde, a dělám běžně. Naopak ve školce se platilo opravdu z měsíce na měsíc.
Dcera bude do školky teprve nastupovat a školka si stravné a školkovné bude strhávat měsíčně inkasem sama. O platbách dopředu nepadlo ani slovo, takže si myslím, že to možné není, navíc když si pak strhávají skutečné náklady.
Syn ve škole - převedeme peněz kolik chceme a oni si to strhávají. Forma kreditů. Vždy tam ale musí být peníze na ten aktuální měsíc
Dcera ve školce - platíme měsíčně máme trvalý příkaz a jednou za půl roku nám vrátí přeplatky.
@zuz1 ve školce si strhávají inkasem zpětně podle odchozených dní. Ve jedné škole platíme předem na konci měsíce vždy na následujíci podle počtu pracovních dní snížené o odhlášené obědy předchozího měsíce. Ve druhé škole platím přesně stanovenou částku a 1× za čtvrt roku přijde přeplatek.
U nas ve skole si to taky mesicne strahavali, zas ja si myslim, ze je snazsi to posilat vsichni mesicne, nez nekdo kazdej mesic, nekdo pulrocne, nekdo na cely rok a tem co to maj na delsi dobu by pak museli este penize vracet, kdyby si dite obed odhlasilo ![]()
U nás ve školce platíme měsíčně a další měsíc se odečítají odhlášené dny z minulého měsíce.
Ve škole v jídelně vložíme peníze na účet (kolik chceme, klidně na celý rok nebo jen na měsíc) a pak už jen objednáváme obědy.
U nás ve školce také platíme předem měsíčně a každý půlrok nám vrátí přeplatky.
U nár se to platí vždy měsíčně spolu se školkovným. V září a březnu je vyúčtování.
Jinak se u nás platí na měsíc dopředu a v pololetí a na konci roku je vyúčtování. Díky.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.