Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím si, že sis v předposledním odstavci sama odpověděla. Našla sis skvělého kamaráda, ale u kamarádství to asi mělo skončit. Není to ničí vina. On je jen nezkušený a nepřitahuje tě tak, jak by sis představovala. Myslím si, že se spolu budete jen trápit. Ty se do něčeho musíš nutit, neužiješ si to a on si zaručeně chvílemi připadá jako trouba…
Přesně jsi to popsala. Máš skvělého kamaráda, ale není to muž, který by ti imponoval a vzrušoval tě. Z toho všeho pak vyplývají všechny potíže co popisuješ. Aby se žena otevřela, musí po tom muži toužit, musí ji imponovat. Pak ji to baví, chce ho, nebolí ji nic, naopak. S kamarády se kamarádí, nespí se s nimi. Bohužel, tohle je život, nebude to fungovat. Hledej toho svého 35+ nebo mladšího ale vyzrálého.
@Anonymní píše: Více
Rozejdi se s ním co nejdřív, abys ho neokrádala o čas, kterej může věnovat někomu, kdo ho bude mít skutečně rád a bude si ho vážit.
No, ono jde prave o to ze ikdyz me pritahuje co pritahuje, na coz jsem prisla az s pritelem, tak je to proste nerealne, jsem mlada a o starsiho jako na vztah zajem asi uplne nemam, tim co posloucham, jaci jsou starsi, nepotkala jsem snad nikdy zadneho atraktivniho, moje vize je pouze z filmu, proto si myslim ze je to dost nerealne.
S pritelem jaem na druhou stranu stastna opravdu hodne, mam ho rada vazim si ho, nejsme na sebe zli, mam jistotu ze by me nikdy nepodrazil a prave proto se to semnou hrozne bije
Nemyslím si, že je to nereálné. Záleží jestli hledáš ve stejném levelu jako jsi sama. Tedy jestli nabízíš adekvátně cca to, co hledáš. Inteligentní sexy muži 35+ určitě mohou mít zájem o inteligentní sexy ženy 20+. 15 let je docela rozdíl ale ne nereálný. A muži v tomto věku budou mít přirozený zájem o vážnější vztah než ve dvaceti.
Tak si nech mladýho a ve volným čase můžeš brousit kolem důchoďáků. Když napečeš řízky, tak se o tebe porvou. Jen dávej pozor, když bude mít někdo přehnaně ideální zuby, tak to budou klapačky a to by se při lízání třeba mohla stát blbá nehoda, kdyby se tam někde dole zakously.
To je typické pro mladší muže. Hele já v podstatě dospěl až po třicítce a když si vzpomenu jak jsem se choval, tak je mi z toho na blití. Je to daný špatnou výchovou. Každopádně je dobrý si uvědomit své negativa a pozitiva a jestli také umíš nabídnout to co dospělá žena, než se vrhneš do vztahu s dospělákem. Pár ženských tady na to dojelo. Hele jestli to nechceš zhoršovat, tak ho do ničeho nenuť a hlavně mu nedávej rozkazy. Svojí zodpovědnost musí nalézt sám.
Přestaň se nutit do sexu, jinak to bude ještě horší. Promluv si o tom s partnerem, jak se cítíš jaký postoj ke společnému milování máš a zkuste to společně nějak řešit. Jestli je to hodnej kluk a chlap do života, tak to zvládnete.
@Tayen Nezvládnou. Evidentně ji nepritahujr,( znám to ) a odtud je jediná rada ; rozchod.
Tvaris se, ze jako tvuj partner existuje bud tvuj aktualni pritel, nebo zarucene sexy chlapci 35+. Co se s nim proste rozejit a nechat tomu volny prubeh? Ja si ve tvem veku nasla o 12 let starsiho, ale idealni to nakonec nebylo, protoze za par let on zacal paprdovatet a o sex prestal stat, tak jsme se rozesli, od te doby jsem mela partnery stejne stare a mladsi a v pohode. Vypadat starsi, chovat se dospele a byt aktivni v posteli umi i mladsi rocniky. Mozna ti ten tvuj jakoze synator ve vztahu nevyhovuje, tak sis vysnila jeho opak. Jenomze vek automaticky neznamena to, co jsi psala. To je proste kus od kusu.
Taky bych byl pro, rict mu primo kde je problem a kdyz si uvedomi, ze by bylo dobry se trochu pochlapit taky by to pro tebe do budoucna mohl byt dobry partner. Znas jeho otce, jak na tebe pusobi? Takovy podobny muze byt az dospeje. ![]()
No… zrovna jeho otec
uspesny, hezky chlap co o sebe pecuje a je se svoji zenou (pritelovou mamkou) stastny. Sve rodine se snazi davat co nejvice, jelikoz on sel do byznysu az byl starsi, nikdo v nem neveril a vse si vybudoval sam. To se snazi naucit i pritele, jenze on ma na to jiny nazor, je trosku rozmazlenejsi.
A jinak, ja jsem strasne citliva osoba a vetsina kamaradek se odstehovala se svymi priteli, takze s nimi uz netravim cas. Proto mi zustal jenom pritel, coz znamena, ze bych se s nim nedokazala rozejit, neslo by mi to, protoze bych prisla o jedineho duleziteho cloveka v zivote. Rodinu jsem taky bohuzel nedostala zrovna skvelou..
Podvadet bych v zivote nedokazala, to ani zkouset nebudu.
A co toho nabidnout, myslim si ze mam, proto si nekolikrat rikam, co by za me dal nekdo rozumejsi, co opravdu uz ma zivot sporadany. ![]()
Když odejít nedokážeš, tak nedokážeš. Každý svého štěstí strůjcem
Časem pochopíš, že v životě se dělají i těžké věci.
No pritel proste pujde svou cestou jinou nez otec, parkrat si rozbije hubu nez prijde na to co je dulezite a spravne, mozna to bude prave rozchod s pritelkyni… Bohuzel vas nezname, tak ti nereknem jestli ty jsi pro neho prilis dobra nebo se ti to jen zda a je to treba naopak. ![]()
Ahoj, citlive tema ale nemam s kym tohle resit.
Uz v prosinci budu mit rocni vyroci s mym prvnim pritelem. Pred nim jsem mela pouze sexualni partnery (4), ty taky nebyly tip top ale dalo se to i uzit. No k veci, pritel (20), ja (22) je stydlivejsi typ, proto jsme netlacili na pilu a po mesici jsme se vyspali, od te doby to byl sex spis ze to chtel on, a posledni 3 mesice se to hodne zhorsilo, doslova se do toho nutim, pri kazdem sexu ze me samy vyhrkne brek, ktery samozrejme skryvam, boli to (coz se mi nikdy nestavalo, zvlast kdyz ma prumerny pen. s), neni mi to vubec prijemne.. Jde to az do bodu, ze kdyz nekdy na me sahne je mi to slizke, nechci zkouset nove polohy, mista, ucila jsem ho prst. t to mu taky nejde a akorat mi vadilo, taky rikal ze by chtel jit nekdy u me dolu, jednou to bez meho vedomi skoro zkusil, to bylo pro me hrozne odpuzujici, vsechno je s nim tak nucene neprirozene.
A moje otazka zni, je to mnou nebo pritelem?
Ja poslednich par mesicu zjistila, nerealny typ, ze me dost pritahujou starsi 35+, libi se mi dominance (nemyslim mlaceni), kdyz s vami dokaze „hazet“ v posteli, dokaze privest tu sexy atmosferu, celkove ten vzhled starsiho.
Ale tohle je takova moje zadni schovana uchylka?
Pritele miluju, jsem s nim rada, nasmejeme se od rana do vecera, pripada mi pritazlivy ale ne na ukor ze by me vzrusil. Plus se chova detinsky, musim ho JA poucovat, vysvetluvat mu plno veci, musim mu veci rikat pomalu jinak je nepochopi, musim ho hnat do veci aby je udelal. A bohuzel to je jak kdybych mela dite, mozna proto me nebere. Ikdyz je to muj ten typ ktereho v realnem zivote muzu mit - vysoky, rukav, tmavovlasy.
Bije se to ve me hrozne moc, nechci o neho prijit jako o cloveka, dokaze me podporit, je mi s nim dobre, je to takovy muj jediny pravy kamarad kteremu se muzu sverit ale zaroven vim ze tohle je spatne, ze s nim nechci spat, vubec.
Mozna jsem to napsala nesmyslne, pisu v rychlosti a v noci, tak nad tim moc nepremyslim, jen jsem se potrebovala z toho vypovidat