Nepřiznaná mateřská
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
já bych tam raděj zašla sama a nahlásila to a snažila se to vyřešit apeníze vrátit. myslím že by to mohl být i trestný čin ne?? za průser těch pár kaček nestojí
.
zašla bych na socku kde žádáš o mateřskou - rodičovský příspěvek ![]()
- Citovat
- Upravit
Určitě to budou chtít vrátit, tak bych se s nimi raději spojila sama.. Klidně zavolat a zeptat se na účet, kam to vrátit..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jestli máš možnost dojdi tam osobně, možná budou nadávat žes to nenahlásila ale zas to chceš vrátit poctivě, tak to bude +
.
Nevim jestli by ti to dali na pokutu .. to asi ne … ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, taky se mi to stalo, že jsem to zapomněla nahlásit.
Hlásí se to na úřad práce, který si vyplácí rodičák. Napíšeš jim ohlášení změny - oznámení o výplatě PPM od určitého data. Protože jsi změnu neohlásila do 8 dnů, což je lhůta daná zákonem, zahájí s tebou správní řízení. Pak ti pošlou, kolik jim musím vrátit přeplatek, který ti zaplatili navíc. Jinak mně potom přišlo napomenutí za přestupek, vrátila jsem jim na účet přeplatek, pokuta žádná nebyla. Určitě bych nečekala, až se ozve úřad. Je to tvoje povinnost jim to ohlásit. Potom bys s tím měla akorát zbytečné starosti a byla by i nějaká ta pokuta, a přeplatek by byl vymáhám exekučně. Ahoj ![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Ahoj, prosím o radu, jde o peníze, tak raději anonymně. Byla jsem na rodičovské dovolené, ta mi měla končit 20.2.2011 a 15.2.2001 jsem nastoupila na druhou mateřskou dovolenou (zaměst. poměr stále trvá). Jenže jsem nikde nehlásila, že toho 15.2. nastupuji na MD, tudíž mi přišla za únor poměrná část rodičáku a od 15.2 i poměrná část mateřské za únor.
Měla bych asi vrátit rodičák za těch 5 dní, jenže nevím, kam to hlásit. Poradíte prosím? Nebo mám počkat, až se příslušný úřad ozve sám, abych to vrátila? Za jak dlouho se asi tak ozve? Hrozí mi pak nějaká pokuta? Děkuji.
A kolik ti přišla ta mateřská za únor?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale však by to tak mělo být. Do 15.2. jsi dostala ještě část RP a od 15.2. část MD za ten měsíc. Tak si myslím, že ti nic nepřeplatili. Já jsem to tak měla když jsem přecházela z MD na RP. Za část měsíce MD a zbytek RP. Ale klidně se tam pro klid duše zeptej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anabellka píše:
Ale však by to tak mělo být. Do 15.2. jsi dostala ještě část RP a od 15.2. část MD za ten měsíc. Tak si myslím, že ti nic nepřeplatili. Já jsem to tak měla když jsem přecházela z MD na RP. Za část měsíce MD a zbytek RP. Ale klidně se tam pro klid duše zeptej.
Ale rodičák se neplatí poměrně podle počtu dnů, takže pokud to zakladatelka nenahlásila, tak jí přišel celý rodičák plus ta mateřská od 15.2.
A když si přecházela z MD na RD, tak ti vyplatí poměrnou část MD a pak dostaneš doplatek RP nikoli podle počtu dnů, ale jako doplatek do 7600,– (11400,–)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jasně, zásadní je, kolik jsi dostala tu mateřskou
já to měla taky tak, teda s tím, že jsem to nahlásila a rodičák mi automaticky stopli (ten dělený měsíc jsem ji nedostala, že prý ji dostanu jenom za určitých podmínek)
nakonec to dopadlo tak, že rodičák mi udělal víc než ta mateřská (7600) a tak mi tu mateřskou už nedopláceli
určitě bych se přihlásila, ať tě třeba za pár let nepřekvapí exekutor
, je to extrém, ale teď je možný fakt všechno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
sorry, zamotala jsem se do toho
mateřská udělala víc než 7600, proto nedoplatili ten zbytek rodičáku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
katek78 píše:
sorry, zamotala jsem se do toho
mateřská udělala víc než 7600, proto nedoplatili ten zbytek rodičáku
Jojo, přesně tak to je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:Anabellka píše:
Ale však by to tak mělo být. Do 15.2. jsi dostala ještě část RP a od 15.2. část MD za ten měsíc. Tak si myslím, že ti nic nepřeplatili. Já jsem to tak měla když jsem přecházela z MD na RP. Za část měsíce MD a zbytek RP. Ale klidně se tam pro klid duše zeptej.Ale rodičák se neplatí poměrně podle počtu dnů, takže pokud to zakladatelka nenahlásila, tak jí přišel celý rodičák plus ta mateřská od 15.2.
A když si přecházela z MD na RD, tak ti vyplatí poměrnou část MD a pak dostaneš doplatek RP nikoli podle počtu dnů, ale jako doplatek do 7600,– (11400,–)
Aha. Já jsem z toho nepochopila, že jí došel celý rodičák. Tak to v tom případě jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:Anabellka píše:
Ale však by to tak mělo být. Do 15.2. jsi dostala ještě část RP a od 15.2. část MD za ten měsíc. Tak si myslím, že ti nic nepřeplatili. Já jsem to tak měla když jsem přecházela z MD na RP. Za část měsíce MD a zbytek RP. Ale klidně se tam pro klid duše zeptej.Ale rodičák se neplatí poměrně podle počtu dnů, takže pokud to zakladatelka nenahlásila, tak jí přišel celý rodičák plus ta mateřská od 15.2.
No je to tak, bohužel. Od toho 15. do konce měsíce jsem dostala za druhou nějakých 8 tis a pracák mi vyplatil 11 400 jako do konce měsíce. A já budu muset vrátit celých těch 8 tis, co jsem dostala jako mateřskou. No zdá se mi to divné, paní říkala, že mi to vše pošlou písemně a pak s tím papírem mám jít do pokladny a vrátit to, nebo čekat na složenku a poslat to přes účet. No čekala jsem, že RP budou proplácet nějak poměrně k počtu dnů, ale ono ne ![]()
- Citovat
- Upravit
Jojo, přesně tak RP se nerozpočítává na dny, buď je celý, nebo nic nebo doplatek do celého. Takže budeš vracet přesně tu částku, která ti přišla jako PPM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Ahoj, taky se mi to stalo, že jsem to zapomněla nahlásit.Hlásí se to na úřad práce, který si vyplácí rodičák. Napíšeš jim ohlášení změny - oznámení o výplatě PPM od určitého data. Protože jsi změnu neohlásila do 8 dnů, což je lhůta daná zákonem, zahájí s tebou správní řízení. Pak ti pošlou, kolik jim musím vrátit přeplatek, který ti zaplatili navíc. Jinak mně potom přišlo napomenutí za přestupek, vrátila jsem jim na účet přeplatek, pokuta žádná nebyla. Určitě bych nečekala, až se ozve úřad. Je to tvoje povinnost jim to ohlásit. Potom bys s tím měla akorát zbytečné starosti a byla by i nějaká ta pokuta, a přeplatek by byl vymáhám exekučně. Ahoj
Ahoj, je to bohužel tak.
. Mně vyplatili rodičák v základní výměře 7600,– za měsíc červen, s tím že od 19.6. jsem pobírala mateřskou. Vracela jsem přesně tu částku, která mi jako mateřská přišla od toho 19.6. Já měla teda hodně malou mateřskou, takže jsem vracela jen 972,–.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, prosím o radu, jde o peníze, tak raději anonymně. Byla jsem na rodičovské dovolené, ta mi měla končit 20.2.2011 a 15.2.2001 jsem nastoupila na druhou mateřskou dovolenou (zaměst. poměr stále trvá). Jenže jsem nikde nehlásila, že toho 15.2. nastupuji na MD, tudíž mi přišla za únor poměrná část rodičáku a od 15.2 i poměrná část mateřské za únor.
Měla bych asi vrátit rodičák za těch 5 dní, jenže nevím, kam to hlásit. Poradíte prosím? Nebo mám počkat, až se příslušný úřad ozve sám, abych to vrátila? Za jak dlouho se asi tak ozve? Hrozí mi pak nějaká pokuta? Děkuji.