Svobodná maminka bez partnera

515
13.3.11 07:44

Svobodná maminka bez partnera

Moje kamarádka chce odejít od svého partnera, protože už dál nemůže snášet jeho chování. Je to hodná holka a nezaslouží si, co jí dělá. Ale zpět k tématu.. Chtěla bych ji nějak pomoct, tak hledám nějaké info, na co by měla nárok. Když odejde se svým 4měsíčním synem, tak bude začínat znovu. Nemá nikoho. S rodinou počítat nemůže. Peněz na mateřské moc není, zatím neví kam odejít - nějaký podnájem. Takže opravdu vše od nuly. Čím by měla začít, aby mohla svou situaci řešit a osamostatnit se? Je vlastně plně závislá na partnerovi. Teď má peníze ještě hezké, měla vysoký plat, ale za chvíli přejde na rodičovský příspěvek 7600, s tím se moc vyžít nedá. Jsou tu maminky, které to zvládli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
13.3.11 07:48

Měla jsem v okolí dva podobné případy, ale tam naštěstí pomohli rodiče nakonec u obou.
Zkusila bych tuhle možnost ještě zvážit :wink:
S dávkama neporadím, ale na jejím místě bych asi šla do dvouletého rodičáku, s tím že bych počítala, že ve 2 letech prcka prostě půjdu zpět do práce a dítko do jeslí. Protože pokud nebude mít ani alimenty na prcka, tak se 7,6tis. asi jen tan nevyžije. To dá pravděpodobně jen na nájem, a co jídlo atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
13.3.11 07:50

Alimenty mít určitě bude. Otec dítěte podniká a syna rád má. Jen k ní se chová hnusně a už to tak dál nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
13.3.11 08:04

rodičovský příspěvek si může vzít radši na 2 roky 11400Kč, během těch dvou let může vymyslet co dál a určitě nemá budoucnost spoléhat se jen na příspěvky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
13.3.11 08:09

zvladnout se to da, nerikam ze je to lehke ale jde to. M byla od dvou let v jeslickach ale v pohode. Drziom palce, je to narocne ale kdyz ma kolem sebe pratele tak to jde lip :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
13.3.11 09:01
Raduš s Alexem píše:
rodičovský příspěvek si může vzít radši na 2 roky 11400Kč, během těch dvou let může vymyslet co dál a určitě nemá budoucnost spoléhat se jen na příspěvky

To může ale jen v případě, že má odpovídající příjem před mateřskou. Nevím přesně, ale tuším 380,– Kč/denně vyměřovací základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
13.3.11 09:24

taky samy

Ahoj já zustala s dcerkou taky sama jen s mateřskou 7600 a alimenty ty nejsou nijak závratné.Budu si podávat žádost o příspěvek na dítě a na bydlení.Dá se to ale až po třech měsících co člověk žije sám a musí se písemně doložit že už spolu nežijete a že je jen jeden příjem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
13.3.11 09:46
Míša8808 píše:
Raduš s Alexem píše:
To může ale jen v případě, že má odpovídající příjem před mateřskou. Nevím přesně, ale tuším 380,– Kč/denně vyměřovací základ.

aha, já to brala jako samozřejmost:-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
14.3.11 08:48

Ahoj .. to mě právě zajímá .. jestli jsi na sociálce musela dokládat rozsudek od soudu s výměrou alimentů nebo stačí pouze písemná ověřená dohoda mezi rodiči. Ono je to asi v každém městě jinak, protože kamarádka z Brna se rozešla po porodu s přítelem a na sociálce jí stačil papír o dohodě, že on s nima nežije, ale tady v Plzni zase bylo druhé kamarádce řečeno, že musí mít od soudu výměr alimentů, aby měla nárok na další dávky jako matka samoživitelka .. :think:

a stejně .. jeden stát a v každém městě jiné podmínky .. by mě zajímalo kdo si tohle vymejšlí ?? :lol:
jitulka80 píše:
Ahoj já zustala s dcerkou taky sama jen s mateřskou 7600 a alimenty ty nejsou nijak závratné.Budu si podávat žádost o příspěvek na dítě a na bydlení.Dá se to ale až po třech měsících co člověk žije sám a musí se písemně doložit že už spolu nežijete a že je jen jeden příjem
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
14.3.11 13:33
Lusiellla píše:
Ahoj .. to mě právě zajímá .. jestli jsi na sociálce musela dokládat rozsudek od soudu s výměrou alimentů nebo stačí pouze písemná ověřená dohoda mezi rodiči. Ono je to asi v každém městě jinak, protože kamarádka z Brna se rozešla po porodu s přítelem a na sociálce jí stačil papír o dohodě, že on s nima nežije, ale tady v Plzni zase bylo druhé kamarádce řečeno, že musí mít od soudu výměr alimentů, aby měla nárok na další dávky jako matka samoživitelka .. :think:a stejně .. jeden stát a v každém městě jiné podmínky .. by mě zajímalo kdo si tohle vymejšlí ?? :lol:
jitulka80 píše:
Ahoj já zustala s dcerkou taky sama jen s mateřskou 7600 a alimenty ty nejsou nijak závratné.Budu si podávat žádost o příspěvek na dítě a na bydlení.Dá se to ale až po třech měsících co člověk žije sám a musí se písemně doložit že už spolu nežijete a že je jen jeden příjem

Tady na sociálce stačí jen písemná dohoda nemusí být od soudu jen z matriky a čestné prohlášení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
27.3.11 23:54
jitulka80 píše:

Ahoj, ja mela to same, odesla jsem od partnera kdyz byly dcerce 2 roky, mam 3letou materskou, prvni mesice pomohli rodice,pak jsem dostala prispevek na bydleni,ale jelikoz jsme v podnajmu, musela jsem mit trvale bydliste,ale zvladame to. jsme sice chudsi,ale stastne a mame obe s dcerkou nervy v klidu ze na nas nikdo sproste nerve a nebije :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat