Neproběhlý KET kvůli folikulu

15
30.10.24 12:26

Neproběhlý KET kvůli folikulu

Ahoj, stalo se některé, že neproběhl KET kvůli přítomnosti folikulu?

Beru estrofem 1-1-1, podle UTZ sliznice 9mm ok, ale i přes léky vyrostl folikul. A transfer se nekoná.

Mate zkušenost, poradíte někdo? Znamená to, že bude ovulace? Nebo je to prázdný folikul?
Jde mi o to, jestli máme šanci doma.
Minulý cyklus (při čekání na ms před stimulaci na KET) jsem otěhotněla úplně nečekaně, ale bylo to biochemické.

Za 2 týdny mám UTZ jestli folikul praskl a není cysta.

Předem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
30.10.24 14:27

Nechápu, proč bys neměla na ket kvůli folikulu? Vždyť se často ket dělá v nativu, kdy se na ovulaci vyloženě čeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
30.10.24 15:27

Taky moc nechápu. Já jednou dokonce absolvovala iui a transfer zároveň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
30.10.24 15:49

Já mám právě KET řízený, tam být údajně nesmí. Hlídá se sliznice a folikul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
30.10.24 15:50
@ugluk píše: Více

Viď, dokonce tu je i jedna mamina, co při ketu zároveň otěhotněla přirozeně a teď má dvojvaječná dvojčata, kluka a holku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
30.10.24 15:52
@terulexx píše: Více

Co? 8o
U mě to nikdo neřešil a to mám z toho ketu desetiletou holku…..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.24 15:59

Správně nemá být folikul, ale taky se mi stalo. Dostala jsem Orgalutran a pak Ovitrelle, aby neprasknul a KET proběhnul.
Jediné riziko je, že se neví kdy prasknul a špatně se zvolí den transferu.

• Citovat
  • Upravit
15
30.10.24 16:38

@Janli To vám na kontrolním ultrazvuku hlídali pouze sliznici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
30.10.24 16:47
@Anonymní píše: Více

No já mám sice v nativu, ale cyklus se po ivf protáhl a dýl nechtěli čekat, takže se ovitrelle píchal 20dc při folikulu 13mm. No ale včera jsem ještě šla na krev a protože je progesteron nízký tak mi zvedli dávku. Jenže jsem byla i na utz na preventivce a folikul měl včera 20mm, tak to vidím dneska na ovulaci a přitom mám zítra KET 5denní blasty :roll: jsem z toho taky jelen, ale prý stačí, že sliznice má aspoň 8mm, správnou strukturu a budu 5.den braní progesteronu.
S řízeným nevím jak to je, ale taky si myslím, že na tom folikulu nezáleží, důležité je jak je na tom sliznice, zbytek uřídí progesteronem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
30.10.24 16:58

Jistě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
30.10.24 17:09

Jestli ti transfer zrušili a máš dominantní folikul a praskne, tak šance doma určitě je :) víš kolik měl mm? Já takto měla zrušené i jedno IVF, kdy jsem píchala gonal, nerostli rovnoměrně tak nedošlo k opu, ale mohli jsme se snažit doma tím, že tam byl jen 1-2 větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
30.10.24 20:39

@Ardilera a jak to dopadlo?
Bohužel nevím kolik měl mm.
Jen co mám načteno - estrofem kromě přípravy sliznice blokuje ovulaci.
Dr mi po UTZ říkal, že je tam folikul, transfer tedy neproběhne, počkáme další cyklus. A na moje špinění mi řekl, že to tedy bylo předovulační.
Tak jsem z toho jelen. :D
Tak teď přemýšlím, jestli ten folikul je prázdný skrz ty léky nebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
30.10.24 20:40

@Ardilera držím palce, ať KET dobře dopadne se šťastným výsledkem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
30.10.24 20:58

@terulexx po tom zrušeném ivf jsem nakonec měla annovulační cyklus takže místo ovulace přišla rovnou ms. A trvalo to i další 2 cykly :roll:
Jestli estrofem blokuje ovu, ale folikul ti narostl i tak, tak teď když ho vysadíš by k ovulaci klidně dojít mohlo. To jestli je ve folikulu vajíčko žádný lék neovlivní. Jen může ten růst potlačit nebo naopak podpořit. Já už mám za sebou 3ivf a pořád se nestačím divit, protože pokaždé je to úplně jiné. A mám pocit, že i teď u toho transferu si ty doktorky často protiřečily :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
30.10.24 21:01

Děkuji, je to zatím naše nejlepší embryjko, takže mu moc věřím. 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.