Neroste nám hlavička

144
19.4.11 12:11

neroste nám hlavička

Maminky nemáte někdo podobnou zkušenost? Zjistila jsem, že dcerce od 6 měsíců do teď,je nám 11 m. vůbec nepoporostla hlavička. Měřila jsem jí kvůli čepičce a příjde mi to divné. Jinak proporčně vypadá úplně normálně a malá(hlavička) mi nepříjde. S malou hlavičkou se narodila, ale ze začátku jí rostla hezky:
při nar. 33cm (2820g)
6 týdnů 38 cm
3m 41 cm
6m 44 cm
a od té doby ani ťuk, fontanelu má tak pro prst. Už jsem z toho šílená, bojím se aby nebylo něco špatně, jinak malá je drobounká váží cca 7700g, jinak je šikovná leze od 8 měsíců a celkově je velmi živá a zvídavá. Ale ta hlavička?? Myslíte že je možné že by rostla skokem? Při narození jsme byli na 10 percentilu, pak na 90 a teď už zas na 10. Nevím jestli běžet k mudr, když jdeme za 3 týdny na roční kontrolu, ale je mi z toho úplně zle snad ani neusnu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
19.4.11 12:22

Děti když jsou starší, tak už nerostou tak rychle, jako od narození…

pokud chodíš na kontroly k doktorce, měla by hlavičku přeměřovat…a pokud by něco nebylo ok, řekla by ti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691

neboj,počkala bych za ty 3 tydny,v 10 ti mesicich Dr.měřila?jestli nic nerikala,tak ok..Jonas ma zase me prijde hlavu velkou a fontanelu tak 1×1cm..zda se mi,ze vubec nezarusta..pockej do kontroly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618

Já myslím, že je to v pořádku - kdyby jí hlava pořád rostla, kam až by narostla? Neboj, ono se to zase pohne! A čepice z podzima jsou jí jak? Fakt uplně stejně dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

ahoj, já bych tam zavolala jestli je třeba s tím přijít a podle toho se zařídila… je fakt drobná, moje dcerka má v pěti měsících stejně a má 43,5 tuším tak možná to bude ten důvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
19.4.11 12:32

Fakticky má tu hlavičku úplně stejnou, čepičky z podzima jí jsou stejně, mě ani neznepokojuje že má těch 44 cm, to je pořád ještě v normě, spíš to, že jí půl roku nepoporostla. Jinak s tou váhou asi nic neudělám, víc už toho do ní nenacpu je pořád ještě kojená a normálně papá kromě kaší, ty neveme ani UM ani jiné mléčné výrobky. Ale to má po mě , mě ještě na základce strašili ozdravovnou jestli nepřiberu :-) no a teď bych potřebovala dát pár kilo dolů :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
19.4.11 12:33

počkala bych, co dr.
ale celkově je velikost OK, aspoň podle našich měřítek, můj 3.5 letý syn má dneska 46cm s odřenýma ušima :)

ono i záleží, jak jí tu hlavičku změří, musí se stejným metrem, na stejném místě.. (říkala mi to neurolžka, ke které jsme se dostali pro malou hlavu - 39cm v 6m.. 8-) )

buď úplně v klidu, myslím,že hlavičku má velkou dost, důležité je že má zachovalou fontanelu. a uvidíš, kolik naměří dětská dr., ona to má v ruce..
mě se kolikrát stane, že měřím blbě.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
19.4.11 12:34
My právě byly na kontrole v šesti měsících a pak nás jen v 8 m. převážila a říkala že to je ok, hlavičku měří jen podle kontrol v průkazce
KriJona píše:
neboj,počkala bych za ty 3 tydny,v 10 ti mesicich Dr.měřila?jestli nic nerikala,tak ok..Jonas ma zase me prijde hlavu velkou a fontanelu tak 1×1cm..zda se mi,ze vubec nezarusta..pockej do kontroly..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
19.4.11 12:42

Pokud budeš mít klid, můžeš jít na roční kontrolu hned.....
Důležité je, jestli se malá vyvíjí......
S nerostoucí hlavičkou jsme si užili své, asi jsme jiný pžípad, rozhodně se na vše zeptej a klidně hned.

Jinak pokud je dcerka drbnější, ta hlavička nemusí růst tak rychle…
Můžu napsat SZ, ale určitě budete ok

• Citovat
  • Upravit
144
19.4.11 12:56
můžeš mi prosím napsat SZ jak to bylo s vámi? jsem z toho špatná ale zas nechci vypadat jak hysterická matka která si najednou vzpomene a hned letí k doktorce
byron píše:
Pokud budeš mít klid, můžeš jít na roční kontrolu hned.....
Důležité je, jestli se malá vyvíjí......
S nerostoucí hlavičkou jsme si užili své, asi jsme jiný pžípad, rozhodně se na vše zeptej a klidně hned.Jinak pokud je dcerka drbnější, ta hlavička nemusí růst tak rychle…
Můžu napsat SZ, ale určitě budete ok
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
19.4.11 13:10

Měřila jsi oboje ty? Tipuji to na chybu měření.
Kluk měl například v porodce 37 při na sále, 35 při propuštění :roll: Záleží jak kdo měří nebo se může i splést. Čepicí bych se neorientovala - natáhne se. Syn má od půl roka stále stejné čepice a hlava mu roste.
Pro svůj klid zavolej doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
19.4.11 13:35

Zavolala bych a zeptala se doktorky, už pro svůj klid, jestli je to možné, že se růst přechodně zastaví nevím. Malý byl kvůli hlavičce taky víc hlídaný a jemu rostla pořád. Je dobře, že ještě má fontanelu, takže švy by měly být volné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
19.4.11 14:13

hele pokud se mereni hlavicky tyce, tak v tom ohledu je podle me nejvic nepresnosti - taky mi mladej skakal po percentilovem grafu nahoru dolu… a ze ma fontanelu je v tom ohledu spis prizniva znamka, znamena to, ze hlavam ma kam rust, nejsou predcasne srostle svy - alespon ne vsechny. nekdy se stane, ze predcasne sroste jeden sev a hlava pak vic roste ve smeru tech ostatnich a je pak treba „vezovita“. ty tri tydny do kontroly to urcite vydrzi, zvlaste kdyz je to sikula a ne placka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
19.4.11 14:30
brouczek píše:
Maminky nemáte někdo podobnou zkušenost? Zjistila jsem, že dcerce od 6 měsíců do teď,je nám 11 m. vůbec nepoporostla hlavička. Měřila jsem jí kvůli čepičce a příjde mi to divné. Jinak proporčně vypadá úplně normálně a malá(hlavička) mi nepříjde. S malou hlavičkou se narodila, ale ze začátku jí rostla hezky:
při nar. 33cm (2820g)
6 týdnů 38 cm
3m 41 cm
6m 44 cm
a od té doby ani ťuk, fontanelu má tak pro prst. Už jsem z toho šílená, bojím se aby nebylo něco špatně, jinak malá je drobounká váží cca 7700g, jinak je šikovná leze od 8 měsíců a celkově je velmi živá a zvídavá. Ale ta hlavička?? Myslíte že je možné že by rostla skokem? Při narození jsme byli na 10 percentilu, pak na 90 a teď už zas na 10. Nevím jestli běžet k mudr, když jdeme za 3 týdny na roční kontrolu, ale je mi z toho úplně zle snad ani neusnu :-(

Buď úplně v klidu a neřeš to a pokud možno se ani nenervuj… Koukám, že jste měly v 6 m ,44cm. To moje malá měla taky a dr. jí chtěla hnát na sono, že má určitě hydrocefalus. Teď je jí 9m a má 46cm, a jiná dr. říká, že je to normální…

Můžu ti říct, že mně z těmi jejich tabulkami pěkně ser..!!! :mrgreen:

Proč sakra, neberou v potaz dědičnost? Když máme s manželem hlavy jak starostové, tak se jim tam holt ty hlavy do těch tabulek nemusí vejít… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
19.4.11 15:29

Děkuji všem za příspěvky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie