Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jak vám spí vaše dětičky?Malý 2roky už nechce chodit přes den spát.Mě přijde,že je to ještě brzy,že je večer přetažený.Ale nevím jak ho donutit spát ![]()
Ahoj,
nas chodi kolem 12.30 a da tak 2 hodinky, nekdy i tri.
A sam uz bezi k posteli, ze si chce odpocinout, ale je mu teprve rok a pul, tak nevim, co bude za pul roku.
Ale preju si, aby mu to vydrzelo co nejdyl.
Chodis s nim pred obedem ven? To by ho mohlo unavit..
na naseho to teda plati na 100%.
Mihaicka píše:
Ahoj,
nas chodi kolem 12.30 a da tak 2 hodinky, nekdy i tri.
A sam uz bezi k posteli, ze si chce odpocinout, ale je mu teprve rok a pul, tak nevim, co bude za pul roku.Ale preju si, aby mu to vydrzelo co nejdyl.
Chodis s nim pred obedem ven? To by ho mohlo unavit..na naseho to teda plati na 100%.
Právě,že ještě tak před týdnem spal 3hodiny v kuse.A teď jako když mám jiného Matýska
.
Ven nechodíme..nyní je nastydlý a předtím jsme chodili jen odpoledne po spaní.Takže žádná změna v zajetých kolejích. ![]()
My ještě chodíme okolo 12.30-13 hod a spí tak dvě hodinky.Ale samozřejmě když ho dávám spát tak nechce a chvilku protestuje,ale nechám a za pár vteřin ho to přejde a usne.Taky jsme jednou nedali spát odpoledne a kolem 17 hodiny byl dost protivný,tak spánek potřebuje.
Mono,
to je teda neprijemne…takova zmena. Co si budem rikat, to jejich spani bude strasne chybet…
chvilka casu jen pro nas anebo take spani, ze?
Zkousela jsi ho davat treba co 15 min, jestli uz nezabere? Neco jak psala Pertra.. ![]()
Ještě spát chodí, ale už si to zkracuje ( ze 3 hodin na 1,5h) a nyní je také nastydlá ( tedy spíš jen malá rýma) a spí hůř..
není to tím nastydnutím??
ps. první dcera nespala od 1 roku přes den vůbec, takže je možná, že prostě přišel jeho čas ![]()
petra79 píše:
My ještě chodíme okolo 12.30-13 hod a spí tak dvě hodinky.Ale samozřejmě když ho dávám spát tak nechce a chvilku protestuje,ale nechám a za pár vteřin ho to přejde a usne.Taky jsme jednou nedali spát odpoledne a kolem 17 hodiny byl dost protivný,tak spánek potřebuje.
Nám právě včera nespal vůbec a dnes jen půl hodiny a předtím půl hodiny a to tam ještě brečel tak deset minut.
Jo,ale je po očkování.Nemůže to mít souvislost? ![]()
Lizbeth píše:
Ještě spát chodí, ale už si to zkracuje ( ze 3 hodin na 1,5h) a nyní je také nastydlá ( tedy spíš jen malá rýma) a spí hůř..
není to tím nastydnutím??ps. první dcera nespala od 1 roku přes den vůbec, takže je možná, že prostě přišel jeho čas
Jo
.Já mu dám čas
,já ještě nejsem připravena
![]()
Ahojky, zrovna dneska se tu rozčiluju s Barunkou.
Ne a ne jít spinkat, přitom vím že kolem půl 6 bude usínat. Včera usnula před 3. No a večer koukala ještě v půl 10. ![]()
Přitom do teď usínala krásně. kolem půl 1 a spala dvě hodinky a večer v půl 8 - 8 hod. byla tuhá v postýlce.
Taky neví jak na ní. V březnu jí byly dva roky a taky si myslím že spánek po obědě ještě potřebuje. Na druhou stranu kamarádky holčička od roka a půl vůbec nespí po obědě. Vstává v 8 a večer jde spát v 9.
Musím na ní něco vymyslet, je pravda že jít ven by jí určitě utahalo. Co máme Honzíka tak jsme dopolední procházky trochu omezili, možná je to tím.
Tak po očkování byla malá taky vždycky jak vyměněná. Vliv to mít může.
To malinké tělíčko dostalo zabrat.
Mates chodí po obědě odpočívat - někdy usne, někdy ne, ale pravidlem je, že po obědě se u nás odpočívá (a já piju kafe
). Když usne, spí tak dvě hodinky, když jen odpočívá, je to na hodinku, déle v posteli nevydrží.
neumisa píše:
Mates chodí po obědě odpočívat - někdy usne, někdy ne, ale pravidlem je, že po obědě se u nás odpočívá (a já piju kafe). Když usne, spí tak dvě hodinky, když jen odpočívá, je to na hodinku, déle v posteli nevydrží.
A jak ho udržíte v posteli?Já jen řeknu hají a hned je řev ![]()
Náš chodí spát každý den okolo dvanácté a tu 1,5-2 hodiny spí, usíná sám. Bez spánku by to ještě nedal. Synovec o 8 měsíců starší dá přes poledne i 4 hodiny a sám se hlásí, že chce jít spát
Naproti tomu neteř nespala od 18-ti měsíců.. takže jak kdo ![]()
Podle toho co píšeš, tak se ti pomalu směřuje k tomu, že spát nebude
Taky bych zavedla nějakou odpočívací hodinku třeba s knížkou nebo u pohádky na CD ![]()
monapupp píše:neumisa píše:A jak ho udržíte v posteli?Já jen řeknu hají a hned je řev
Mates chodí po obědě odpočívat - někdy usne, někdy ne, ale pravidlem je, že po obědě se u nás odpočívá (a já piju kafe). Když usne, spí tak dvě hodinky, když jen odpočívá, je to na hodinku, déle v posteli nevydrží.
on se tam tak nějak udrží sám
zřejmě zjistil, že je mnohem příjemnější zmizet matce z očí, než si dá dávku kofeinu
Ale vážně … opravdu ho odvedu do pokojíčku, uložím a on si sám v posteli hraje … nebo usne. Sám přišel na to, že vylízat nemá cenu, protože ho vždycky zaženu zpátky.
Jo já taky řeknu hají a je řev.Pokaždé řeknu větu.TeĎ si chvilku odpočineš a potom si zase budeš hrát a docela to zabírá.Hlavně když ho dám do postýlky,tak musím hned odejít,nezůstavat v místnosti pokud to jde.Jakmile zjistí moje zaváhání tak je to v pytli.
Nedávno byl v Sama doma dětský doktor a povídal,že dítě si určí samo kdy odpolední spánek nepotřebuje,ale jak to poznám já
nicméně teda říkal že do 3 let je vhodný aby ještě spinkalo.
Já budu mít obavu až bude chodit do školky
to si myslím,že bude problém.