Pes vystartoval po synovi

Anonymní
16.4.11 22:29

Málem jsem zabila sveho psa

:think: Holky,pred asi dvema hodinama,si malej hral na koberci a pri tom koukal,nasi fence do domecku,nic vazneho,nekricel,nesparal,jen se dival..z nicehonic fenka po nem skocila a zacalo ho rafat,ja hned vyskocila a fenu vzala a hodila s ni docela prudce o koberec a rvala ze nesmi,fuj,to se nedela,a tak no.fena zacala rvat,a knucet,malej taky,ze mu chci zabit psa,a ja zustala jako oparena,ale proc to pisu,myslite ze moje reakce bla prehnna?podotkam,ze fenecka je srnci ratlik,pul roku,a jink strasne hodna,doted ji deti nevadily,spis naopak,nemuzu si fakt stezovat.pred chvili jsem ji chtela trosku pochovat,samozrejme nechtela vlezt z domecku,a kdyz jsem ji vytahla normalne ji tekly slzy,jako ale fakt tekl..holky ja jsem mrcha co? :cry: :cry: pred mesicem mlasiho syna pokousal velky labrdor od sousedu,tak ja nevim jestli nejaka reakce,ci co..stalo se vam to taky?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
16.4.11 22:32

A nechtěla si fenka jen hrát?Je to štěně,mohla to brát jako hru.Ona reakce to byla silná,ale zase na druhou stranu to byl strach o dítě,aby mu něco neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
16.4.11 22:32

tvoje reakce je normální. Prostě si se lekla. Ale jak jsi to psala tak mi je pejska uplně líto. Každopádně jen tak na prcka vzjet nesmí. A snad si ho chudáka nepřizabila. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.11 22:36
motika píše:
tvoje reakce je normální. Prostě si se lekla. Ale jak jsi to psala tak mi je pejska uplně líto. Každopádně jen tak na prcka vzjet nesmí. A snad si ho chudáka nepřizabila. :-(

holky ani nevite jak mne je ji lito,nejradsi bych se liskla fakt,no ona je na me napucena,vubec zamnou nechce jit(coz se teda nedivim),ale myslim ze ji nic neni,to by knucela,vzala jsem ji prohmatala a nic,uz me i olizovala,princezna moje,ja jsem uplny trotl fakt :cry: :cry:

• Citovat
  • Upravit
22051
16.4.11 22:39

Nestalo se mi to - ale myslím, že je to úplně přirozená reakce mámy. Bylo by hodně divné, kdybys zůstala v klidu, když Ti pes vystartuje po dítěti. I kdyby ten pejsek byl stokrát miláčkem rodiny, pořád je to pejsek. Vždycky budeš bránit svoje dítě, proti komukoli na světě - jsi úplně normální máma, v krizové situaci se vždycky instinktivně zastaneš svého „mláděte“. Nemáš důvod mít výčitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
16.4.11 22:40
Anonymní píše:
motika píše:
tvoje reakce je normální. Prostě si se lekla. Ale jak jsi to psala tak mi je pejska uplně líto. Každopádně jen tak na prcka vzjet nesmí. A snad si ho chudáka nepřizabila. :-(
holky ani nevite jak mne je ji lito,nejradsi bych se liskla fakt,no ona je na me napucena,vubec zamnou nechce jit(coz se teda nedivim),ale myslim ze ji nic neni,to by knucela,vzala jsem ji prohmatala a nic,uz me i olizovala,princezna moje,ja jsem uplny trotl fakt :cry: :cry:

zejtra už bude pejsek ok, uvidíš. Kup ji nějakou mlsku
:wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
16.4.11 22:40

Co vím, tak psi nemají rádi, když se ji někdo dívá zblízka do očí, obvzlášt když byla ve svém domečku. Příště malého hlídej, aby to nedělal, psy to dráždí a proto vyjela. Já úplně trnu, když malej jde pohladit nějakého pejska a skloní se obličejem k němu nebo si sedne na bobek a dívá se na něj. Tohle si hlídej, a taky aby jí nešahal do misky. Jinak je mi tý fenky líto, jestli jí tekly slzy. Dítě a psa musíš hlídat pořád, nikdy nevíš, o se stane. Ty jsi ten kdo má za oba odpovědnost, nemůže za to ani pes ani díě, dítě je malé a neví co pes může udělat.Tak přeju aby se to už neopakovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.4.11 22:41

Asi ta reakce byla prudší, než bylo nutný, ale zase na druhou stranu to chápu… Psisko si nesmí dovolit na prcka vyjet… :roll: NA druhou stranu mohla mít blbou náladu a to „nakukování“ mohla brát jako provokaci… Kdo ví… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
16.4.11 22:43

Nooo, vyjet po dítku pes neměl. My u toho nebyli. Hysterickou reakci z tvé strany ......... chápu. Jak moc silou jsi s ní flákla o zem, nevím. Ale je mi jí teda moc líto. I když nejsi jediná. Možná by ve strachu lidi udělali i něco horšího. :nevim:
já jsem nervák a řezala bych a ješela. Asi. No prostě nevím, co přesně se seběhlo. Snad už to pro příště neudělá a i ty ses určitě poučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
16.4.11 22:45

Mám kamarádku taky s malým psem. A 2 holkami , ale většími 6 a 9 let. Když jsme tam šla s Katkou, vždy varování,ž e za ním Katka nesmí k boudičce, jinak vyjede…

V jiných situacích naprosto bez problémů.

Prostě tvé mládě narušilo soukromý prostor psíka.

Reakce - stalo se, bála ses především o dítko, psovi dej zítra mlsek. Taky je to mládě, bude to dobrý uvidíš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
16.4.11 22:46

Ahojda, neblázni, psice to rozdejchá :-D Já mám teda velký psy, ale můžu říct, že takovéto opravdové naštvání a vystartování po nich je jediné co na ně platí. Fence jsi prostě ukázala, kdo je u vás pánem. Ve smečce by to taky tak bylo, kdyby cizí fena vyjela po mláděti jiné samice.
Já bych jí teď ani nijak „nepodlejzala“, klidně bych byla naštavá dál, ať si přijde ona. Ona udělala průser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12934
16.4.11 22:47

Z toho popisu mi není jasné, jestli si ten pes nechtěl třeba jen hrát.
Ale asi ne, to by ses tak nelekla. Tvoji reakci do určité míry chápu, ale asi sis uvědomuješ, že byla přehnaná. Pokud na dítě vyjela, tak tato reakce spíš stav zhoršila.
z toho popisu je mi toho psa docela líto, třebaže bylo potřeba mu tvrdě dát najevo, že překročil hranici.
Mám ještě jednu připomínku. Každý pes je jiná povaha a třebaže si spoustu věcí nemůže dovolit, je potřeba některé věci respektovat.
Je nevhodné na psa upřeně zírat nebo se k němu sklánět z výšky, smát se a hlasitě při tom mluvit. Tyto signály si pes obvykle vyloží jako agresi a může se cítit ohrožen. Podle mě je potřeba naučit určitému respektu vůči psu(psům) i děti, ne každý pes si nechá vše líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
16.4.11 22:49
Aladina píše:
Jak moc silou jsi s ní flákla o zem, nevím. Ale je mi jí teda moc líto.

Určitě s ní zas tak moc neflákla, když je to srnčí ratlík a fyzicky se jí nic nestalo (aspoň to tak chápu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.4.11 22:51
nelaa píše:
Ahojda, neblázni, psice to rozdejchá :-D Já mám teda velký psy, ale můžu říct, že takovéto opravdové naštvání a vystartování po nich je jediné co na ně platí. Fence jsi prostě ukázala, kdo je u vás pánem. Ve smečce by to taky tak bylo, kdyby cizí fena vyjela po mláděti jiné samice.
Já bych jí teď ani nijak „nepodlejzala“, klidně bych byla naštavá dál, ať si přijde ona. Ona udělala průser.

Já osobně bych nepodlejzala, ani nijak dál neřešila tím, „být naštvaná“… Podle mě to pro psisko je do jisté míry vyřešený a stejně už nebude vědět, která „bije“… Paradoxně i když ta razance zásahu mi přijde už hodně velká, bylo to možná to nejlepší, co se dalo udělat… Psice udělala něco, co dělat nesmí a okamžitě dostala odpověď, že „takhle ne“… :nevim:
Prostě bych to teď už považovala za uzavřenou kapitolu a dál neřešila… Přece jen ratlík v půl roce už je docela puberťák, co zkouší, co si může nebo nemůže dovolit. Já si v tomhle období se svojí psicí zažila takovejch pernejch chvilek (byť teda po nikom nevyjížděla, ale k slzám mě doháněla zase jinak :mrgreen: )…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.11 22:51

holky ja se citim jko bych liskla o zem s deckem :lol: my ji mam efakt jako dite,a malemu jsou ctyri roky,vi ze nesmi do Adélce do jídla,ani ji nejak tahat,nebo postuchovat,on fakt jen nakukoval,jako uz mnohokrat :nevim: a ja skladala pradlo asi pul metru od neho,takze jsem je na ocich mela,no hold se stalo,poprve a naposled doufam,poprve jsem videla psa brecet,hrozny pocit, :zed: :zed: :zed: zitra bude mega pamlsek pro Aelku :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML