Rychlý růst?

12735
14.4.11 10:18

Rychlý růst?

Ahoj holky o spaní mé dcerky jsem tady zakládala už spoustu diskuzí. Teď řeším úplně jiný problém. Je tomu 14 dní co mi začla dcerka (21 měsíců) docela hodně jíst, jedla tak normálně ale střídmě, snídani, svačinu, oběd, svačinu, večeři. Ale začla prostě jíst ve velkých porcích, po obědě začla spát místo hodiny i dvě či tři a večer i tak padla mezi 7-8 hodinou a spala do rána s jednou přestávkou kdy vypila 250ml mléka. Moje mamka mi říkala, že to tak míval brácha na jaře a na podzim, že děti rostou. To trvalo týden, od neděle se ale vše obrátilo, dcerka stále papá dost, pije taky hodně, ale po obědě si dá hodinku a večer nechce jít do postele dříve jak mezi 21-22 hodinou. Když jí dáme ve 20 hodin tak sebou hodinu i víc plácá a nezabere. Když jí tak dlouho nechám tak tu lítá a hraje si pak jde tedy spát a vytuhne hned a spí až do rána v noci dá max 10 hodin spánku. Vůbec nevím co to je. Jestli si zkracuje spánek a 10 hodin jí stačí? Zkoušela jsem jí odbourat odpolední spánek, včera poprvé a krize přišla v půl páté odpoledne kdy vypadala že odpadne do té doby byla čilá jako rybička, v pět přišel manžel a už byla zase v pohodě no v a 7 usnula jako když jí do vody hodí ale v 8 už byla vzhůru a lítala tu až do 22:30 a evidentně byla grogy, ale nemohla zase zabrat ve 22:30 ale zase padla a spala až do rána do 9 hodin. Příjde mi, že abych ani ne 2 leté dítě dávala spát tak pozdě je špatně. Mám první dítě tak vůbec nevím jestli je to normální nebo co se děje. JInak je v pohodě, bez teplot, chodíme i ven na zahradu nebo na procházky. Nemá kašel ani rýmu, kaká normální, prdí normálně. PRostě normální zdravé dítko. Určitě jí dnes naženu po obědě do postele, protože evidentně potřebuje alespon 30minut spánku po obědě aby v půl páte zase nebyla úplně mrtvolka. Ale co večer? Opravdu jsem jdu pro radu či zkušenost se stejným případem. Díky moc za veškeré postřehy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6378
14.4.11 11:32

Bohužel radu pro tebe nemám,ale mám pocit že jsem to psala já.Máme s malou úplně stejný problém-má 16měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
14.4.11 11:39

Rebeko, některé děti chodí spát později, i malá od švagrové zabere až kolem 22hod. Naše malá si taky prodloužila dobu ukládání, dřív ve 20hod.už spala a ted ji dávám až ve 21hod., do té doby prostě není unavená a věřím tomu, že kdybych ji nechala lítat i do 22hod., tak jí to vůbec nevadí. Ráno vstává stále kolem 8hod. A italské děti chodí většinou až po 22hod., ale zase mají dlouhý odpolední spánek(i 3hodky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
14.4.11 12:12

Deri, opravdu? No malá když mi vytuhla po té 21 hodině tak pak spala do 8 do rána. Včera teda vytuhla v těch 22:30 a spala do 9. Mě to nevadí, jen si říkám jestli to není špatně. Víš jak mám prostě zažité že po večerníčku se jde spát a nazdar. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
14.4.11 12:31

Ahoj LadyRebeko, mám chlapečka 23měsíců a u nás to spaní je podobné jako u Vás, já ale myslím, že s tím nic moc neuděláš, některé děti to tak mají dané. Malej nám usíná cca kolem 21hod., někdy i až v půl desáté večer a v půl sedmé se už budí, naspí většinou 9 - 10hodin za noc a přes den dá 1-1,5 hodiny. Taky mě napadlo jako Tebe zrušit polední spaní, ale je pak mezi čtvrtou až pátou odpoledne hotovej, usne třeba v půl sedmý večer, ale v půl osmé se vzbudí, zjistí, že je ještě světlo a nezabere a nezabere a blbne do noci. U nás to takhle už probíhalo vloni. Zjistila jsem, že se mu spaní upravuje dle období, v zimě, když se brzo stmívá, tak chodíval vloni i letos spát mezi 7-8 hodinou večer a jak začne být na jaře a v létě dlouho vidět, tak skutečně usíná až se stmíváním, tzn. v létě mezi 21-22hod. Zkoušela jsem s tím dělat leccos, ale vždy tam tak dlouho řičí, že jsem to vzdala. Respektuju jeho potřebu spánku a pak většinou nebývá problém, sám večer zavelí hají a usne pak během chvilky /pokud mu nerostou zuby jako teďka :zed: /.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
14.4.11 12:35

Jo a ten rychlý růst, jak jsi psala, nevím jestli na jaře či na podzim děti nejčastěji rostou, ale u nás to bezpečně poznám tak, že začne žrát jako protrženej a pije po dobu 1-3 týdnů v noci tři flašky mlíka (naposledy jsem takhle potom vyřazovala asi osmery tepláky - byly mu najednou krátký :lol: ). Obyčejně dá za noc jednu flašku a další ráno po probuzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
14.4.11 12:51
Lakyna píše:
Jo a ten rychlý růst, jak jsi psala, nevím jestli na jaře či na podzim děti nejčastěji rostou, ale u nás to bezpečně poznám tak, že začne žrát jako protrženej a pije po dobu 1-3 týdnů v noci tři flašky mlíka (naposledy jsem takhle potom vyřazovala asi osmery tepláky - byly mu najednou krátký :lol: ). Obyčejně dá za noc jednu flašku a další ráno po probuzení.

Jo tak to je u nás to samé, jí furt, včera si dala k večeři krajíc chleba, pak snědla půl krajíce mi a ještě si dala flašku mlíka, to bylo v 18:30 no a pak si dala v těch 22:30 další flašku a spala do rána. Tak já ji nechám, mi to nějak vyloženě nevadí, jen jsem si říkala, jestli to není blbě. ALe jí nejde nějak o světlo. Má zatemňující závěs a v pokoji tmu jak v pr*eli ale prostě nezabere. Přes den dá taky hodku max 1,5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
14.4.11 13:06

Taky mám z dětství zažité, že po večerníčku se jde spát…, jenže u nás to moc nejde. Když to lámu přes koleno, tak je u toho spousta křiku, pak se většinou pohádáme i s manželem…, takže to nechávám koňovi, ten má větší hlavu :mrgreen:

Samozřejmě by se mi líbilo, kdyby usnul v sedm večer, já měla večer klid a spal tak do sedmi do rána :mrgreen: ale to nehrozí. Takže jsou dvě možnosti, buď usne brzo večer a bude strašit ráno, nebo usne později a ráno se vyspím i já. No a já nejsem zrovna ranní ptáče, takže mi ten náš režim nakonec docela vyhovuje. Malej většinou kolem té 21hod. vytuhne a já chodím stejně spát nejdřív ve 23hod., takže ty dvě hoďky pro sebe mám. No jo no, holt jsou to zlatíčka ty naše dětičky.

Co já si z dětství pamatuju, tak chodily jsme se ségrou spát asi hodinu po večerníčku, ale to už jsem byla předškolák a pak školák a v létě nás taky mamka nechala vzhůru třeba do devíti či půl desátý, když jsme nemusely do školy a bylo déle vidět.

Taky mě občas štvaly keci lidí, že malej nechodí spát v sedm, ale přestala jsem to poslouchat a všímat si toho a máme svůj režim, kterej nám vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
14.4.11 19:46

Ahoj, mě malá taky chodí spát v 9 večer. Ráno vstává kolem 8. Dřiv bych ji stejně neuspala. A chodí mi tak snad od 1roku.
To chození spát po večerníčku platí spíš pro děti, které musejí ráno vstávat. Např. do školky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.4.11 19:52

Ahojky, no, ono je to u toho prvního vždycky takové rozlítané… Potom se to ale ustálí a až přijdou další děti, už nastoupí do rozjetýho vlaku a bude spinkat pěkně. :wink:
Jinak já se taky vždycky snažila dávat děti brzy, patří mi to k nim. Ale holt mají svá období…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí