Nechce chodit

51
13.4.11 14:01

Nechce chodit

Ahoj všem maminkám, mám skoro 13ti měsíčního syna který nechce začít chodit, nevím si s ním rady, když ho chytnu za ruce tak se chvilku snaží ale pak se začne vztekat a jde do kolen. Raději leze a objevuje, než by se namáhal chodit. Je na tom někdo podobně jako já? Nevím co si o tom mám myslet, jestli je jen pohodlný, nebo se mu nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
13.4.11 14:05

Ahoj. Mám 14timěsíční, taky nechodí, vůbec mi to nevadí a nikam nespěchám :wink: . Za ruce ji nevodím a vodit nebudu, dokud nezačne chodit sama - i kdyby to mělo být v 1,5 roce.

Pokud dítě začne chodit dřív, než je na to připravené, může mít později velké problémy (s držením těla, se zády, ploché nohy..). A to, že je na to připravené, se podle mě pozná podle toho, že začně chodit samo :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
13.4.11 14:10

Luci, ještě k tomu prostě nedospěl ;) Fakt není kam spěchat. Dlouhé procházky by ti stejně neušel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
13.4.11 14:12

Tak to taky nebudu řešit, prostě až začne tak začne. Jen naší doktorce se to zdá divný že ještě nechodí, prostě není tabulkové dítě a hned v tom vidí problém. Jinak díky za odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
13.4.11 14:12

Tak mi zacali chodit sice brzo,ale Samikuv bratranek az v 17ti mesicich.Neboj,vsak on se chodit nauci,znam spoustu deti,co chodili az pozdeji a ted litaj jak era :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
13.4.11 14:14

má dost času užívej si to, že jen leze… je to stále klidnější období. Míša utekla roku a pokud budeme mít druhé dítko nechám ho se povalovat, dokud to jen půjde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
13.4.11 14:23
Lucík83 píše:
Tak to taky nebudu řešit, prostě až začne tak začne. Jen naší doktorce se to zdá divný že ještě nechodí, prostě není tabulkové dítě a hned v tom vidí problém. Jinak díky za odpověd

Ve 13 měsících se dr zdá divné, že ještě nechodí? :roll:
Vždyť tam takových dětí musela mít hodně. Setkala jsem se s hodně dětmi, které začaly chodit i později a jsou úplně v pohodě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
13.4.11 14:24

Můj syn začal chodit ani ne před měsícem (tj. ve svých 16 měsících) …

Nemáš co řešit, opravdu. Nech ho, až se rozchodí sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
13.4.11 14:26

Ahoj, tak mám 14-ti měsíčního kluka a nechodí. Jsem ráda, že leze, stoupá si a až bude připraven na chůzi, tak začne. Podle doktorky na neurologii je „jedno“ kdy dítě začne chodit, do 18 měsíců se to neřeší a je to v normě. Takže času dost. Za ruce bych nevodila, dochází k vychýlení páteře a následnému vadnému držení těla. Až bude připraven na chození, tak začne, vydrž :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
13.4.11 14:30

říkala jsem si to samé :D :mrgreen: a pak najednou z ničeho nic začal šlapat ze dne na den!! ted bych klidně i brala jeden den aby to neuměl :D

• Citovat
  • Upravit
103
13.4.11 14:35

Za ruce nevodit, jen at leze co nejdele, to je pro deti nejlepsi, hezky si zpevni svaliky.. Nase zacala taky az v 16 mesicich a bylo to v norme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
13.4.11 14:36

Přidávám se k pozdně chodícím. Syn začal v 17 měsících, takže těsně před deadline, ale za týden lítal jak šus, takže ted je k neudržení a vzpomínám na dobu plazení a lezení se slzou v oku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
13.4.11 14:41

Lucík já chodím s malým na RHB, jelikož se v 9m přetáčel pouze ze zad na bříško a to navíc přes jednu stranu a co vím, tak dr. říkala nechat být - nevodit za ruce, že to není dobrý pro záda a navíc si osvojí špatný postoj - jak jsou prohlí, takže bych ho nechala být. Od známé syn ve 2 letech uměl psát značky aut, ale chodil až v 18ti měsících - takže není kam spěchat a každé dítě je jiné. Náš taky nechodí a když chci, aby někam přešel, tak radši sleze na zem a doleze :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
13.4.11 15:02

tak je to asi v pořádku, jinak v postýlce je na nohou každou chvilku, umí ji i pěkně obejít. Děkuji všem za odpovědi, pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
13.4.11 15:06

Ve 13 měsících je opravdu ještě hodně brzo na nějaký znepokojování. Pokud si stoupá, nikdy s pohybem problémy neměl a nemá, tak jednoduše jen není připravenej a je mu příjemnější, pohodlnější a jistější se dostat tam kam potřebuje po 4. Nedělala bych si s tím hlavu.

Navíc podle těch zmíněných tabulek by obecně dítko mělo začít chodit do 18m.

U nás potíže byly a dcerka ve 13 měsících ještě ani neseděla a nelezla. Teď (23m) běhá jak Zátopek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí