Nechce chodit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
13.4.11 15:16
Lucík83 píše:
Tak to taky nebudu řešit, prostě až začne tak začne. Jen naší doktorce se to zdá divný že ještě nechodí, prostě není tabulkové dítě a hned v tom vidí problém. Jinak díky za odpověd

Tabulky jsou nastavené tak, že horní hranice pro začátek chození je 18m. Zkouší se sám postavit? Normální je, že dítě nejdřív stojí a něčeho se drží, pak obchází nábytek s držením a pak teprve se vydá do prostoru. Někdy v průběhu tohoto období se naučí stoupat si samo v prostoru. Pokud klečí a leze a v tomto věku teda asi i samostatně sedí, tak není kam spěchat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
13.4.11 16:41

Ahoj,já se taky přidávám k těm,co říkají nevodit za ruce.Nech tomu volný průběh,myslím,že nemá nic zmeškáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
13.4.11 17:15

Já mám taky skoro 13ti měsíční holčičku a teprve si začala na roce stoupat natož chození. A doktorka to vůbec neřešila nepřišlo jí to divné, říkala, že času dost. Takže klid :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
13.4.11 19:54

ahoj,resila jsem stejny problem nasi malou,zacala chodit pred 14dnema,a to je ji 16mesicu. zacala,pak doma prestala a vcera zase behala po restauraci jak diva. a ted taky doma uz zase chodi.pediatr mi jen rekl,ze jestlize nechodi po spickach,tak se nema co resit.obvodacka rikala,at ji nechame,ze klouby proste nejsou pripravene.tak mu dej cas,do 18ti mesicu je to pry normalni.on se ti rozchodi sam,neboj.

• Citovat
  • Upravit
27305
13.4.11 22:06

Nevodit, nevodit, nevodit. Až bude chtít, pustí se nábytku sám. Náš jen obcházel nábytek skoro dva měsíce a chodit samostatně začal v 15 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
18.9.14 15:36

Nemate nejakou radu?

Mam 17,5m chlapecka a nechce chodit, kdyz ho hodne namotivuju, ujde treba deset kroku, ale on nechce. Za ruku jde normalne, jen hodne zesiroka. Pristi tyden jsme objednani na neuro, poslala nas tam detska, protoze rikala, ze do 18m urcite chodit nebude. (Tenhle stav uz je dele, zlepseni tama moc neni.) Nemate najakou radu, jak ho namotivovat?

Nejradsi leze po kolenou, z chuze nepada, sam jde na kolena. Kdyz ho nutim, rve.. Mne uz fakt nenapada co s nim. Na rhb jsme chodili, nejake cviky mel, ale vlastne mu nic neni, jen slabsi brisko a trosku sikovnejsi jednu stranu tela. Lezl po 10m, sedel az po 11m (a popravde musim rict, ze takovy ten hezky rovny sed nema doted), stoupl si az v roce. K cviceni ho donutit moc nejde, ani rehabilitacni ve cvicich nespolupracoval. On proste dela jen to, co chce.. sama mi rikala, ze kdyby chtel, davno vsechno umi. Zkousela jsem radu kamaradky s vareckou (vodit ho za ni a pak ji pustit, ale na to je on moc chytry, takze nic.)

Mne je to celkem jedno, ze nechodi, asi ma svuj cas, ale tabulky.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
7009
18.9.14 15:42

@Anielka já bych ho nechala, důležité je, že leze, tím se mu zpevňují ty správné svaly.
Chodíte na hřiště? Třeba by měl motivaci, kdyby viděl ostatní malé děti chodit.
Zkoušeli jste nějaké aktivní chodítko, zkouší před sebou strkat třeba židli? To by mu mohlo pomoci v chůzi vpřed. Koupila bych třeba takový ten nákupní vozíček, může v něm doma vozit hračky.
Zkoušeli jste si ho mezi sebou posílat s tatínekm/babičkou/dědečkem, jako že velká sranda, dítě člověku padne do náručí, pak zase láká druhý a vy se nenápadně pomalu oddalujete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
18.9.14 15:45

Eliška se postavila v 11 měsících, rovnou obcházela nábytek..chodit začala až v 15m a to už jsem z ní byla docela zoufalá. Taky jsme zkoušeli všechno možný, chodítko, židli, vařečku. Za ruku chodila ráda, ale jakmile neměla oporu (tu naši) sedla na zadek a řvala jak pominutá..takže tě chápu, okolí to musí řešit, ale ono je pravda, že každý má svůj čas, tak to neřeš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
18.9.14 15:45

Dceru jsme rozchodili tak, že jsme si ji „posílali“ s mužem mezi sebou, nejdřív jeden krok, že vlastně jen přehmátla z jednoho na druhého, pak dva kroky…a po několika týdnech si dala říct :-D

synovi je 16,5m a stojí, obchází nábytek, ale když se chce někam dostat, tak prostě leze :zed: ještě na něj moc netlačím, dám mu čas do těch 18m :-D Naštěstí naše doktorka tabulková není, takže děti nemusí dělat v určitém věku určité věci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
18.9.14 15:46

@Anielka kamaradky syn zacal chodit az v 19mesicich ze dne na den, ona mela dobre ze ji mudra nenervovala. uvidis ze vse bude v poradku, je to jen lenoch :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
18.9.14 15:52

@Bibi239 On ma starsi segru, takze to bych rekla, ze je motivaci dost (na hriste chodime).. ano, obcas chodi za zidli, jezdi tu na pukylinu, chodi tu s kocarkem, ale odmita chodit sam. Ano, motuvujeme ho, tohle vsechno delam, ale on ujde par kroku, po chvili se sprajcne a nechce.. Tohle vsechno delam uz dva mesice a je tam minimalni pokrok. Treba mu rekni, dojdi k posteli, on to udela.. ale k chozeni jako takovemu to proste nevede. :nevim:

Jinak starsi chodila taky pozde, prvni krucky v 15m, chodila normalne az v 16. I ja jsem byla pomalik na chozeni, manzel taky… je mi jasne, ze to ma v genech, ale ja uz se desim, jak nas neurolog bude posilat po vsech vysetrenich :(

Jinak je to fakt sikovny chlapecek, je snad 2m bez plenek pres den, spojuje uz slova, vsemu rozumi, i pediatra ho chvalila… :nevim: Jen je teda hrozny vztekloun., hned se zabejci a co nechce, to nedela, takovy klasicky beran.

• Citovat
  • Upravit
Any11
18.9.14 15:54

Jinak ja vubec nemam tabulkovou detskou, to ne.. ona je v tomhle super, na rehabky jsem chodila ze sve iniciativy, protoze jsem si vsimla, ze vic pouziva jednu stranu.. Ale ted mi rekla, ze nas k neuro posle.. (ono je to dane i tim, ze starsi mela ted neuro onemocneni, tak to asi nechce zanedbat)

• Citovat
  • Upravit
Any11
18.9.14 15:55

@veeeraf Jenze ja uz to resit bohuzel musim. :nevim:

Ne, ja mam nastesti uplne normalni rodinu, takze tim je to uplne jedno.. zadne tahani za ruce, ani reci, ze by uz mel, u nas nastesti vubec nejsou. :-)

• Citovat
  • Upravit
7009
18.9.14 15:58

@Anielka to vypadá, že se šprajcuje už v rámci prvního vzdoru. Já bych ho nechala, on si k tomu holt dojde sám. Pokud jste zkoušeli všechno tohle a nic a víte, že fyzicky je toho schopen, tak bych naopak motivovat přestala, pokud cítí tlak, očekávání, šprajcne se kvůli tomu. Možná že až to nebudeš v sobě řešit, tak to najednou půjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
18.9.14 15:59

@Anielka ono zas když už jste motorické problémy měli, tak je rozumné, aby měl neuro vyšetření a případně další rehabilitaci. Mně malýho občas zkoukne naše Rehabka, ke které chodíme s dcerou :-D naposled mi říkala, že by měl začít chodit, protože když ještě trochu povyroste, tak se začne bát, teď prý je ještě dobrá doba, tak ať ho nějak přemluvím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí