Dítě mlátí psa

163
12.4.11 09:23

Mlátí psa

Nevím si rady. Máme 17ti měsíční dítko, které od narození vyrůstá v bytě se psem. Pes je naštěstí velice milé a klidné povahy!! Ale i tak- je to pes..... Jde o to, že od chvíle, kdy začal malý chodit, byl střetem zájmu právě pes. Jsou to kamarádi, hází mu balonky a hračky. Ale poslední 2 měsíce je peklo! Pes už se malému preventivně klidí z cesty, ale malý si ho vždy najde a musí ho praštit třeba hřebenem, rukou, nebo jen tak kdykoli je u něho do něho kopnout!!! Nevíme si rady!!! Zkoušíme po dobrém říct, pejska to bolí!! Nedělej to… ale on to naschvál udělá znovu a víc! Zkoušíme i zvýšit hlas…a třeba maličko bouchnout přes prdelku… Bohužel. Opravdu nic nezabírá!! Díky za každou radu!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
12.4.11 09:37

Zazivali jsme neco podobneho s pritelovou dcerkou - nepomohlo vubec nic - jen cas :-( Potom se Endy jednou nazlobil a sjednal si poradek - jakoby zavrcel a tafnul po kostce kterou mala drzela a chtela ho prastit… sice jsem se silene lekla, ale mala si uvedomila ze nemuze vsechno a zacala mit z pejska respekt… nastesti Endy je takove povahy, ze to proste splachl a deti se neboji i pres to, co vytrpel!
Preji hodne trpelivosti tobe i pejskovi a snad vam to dopadne jak nam!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
12.4.11 09:38

Jenze byla kapanek starsi :-( neco okolo dvou let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
12.4.11 09:54

Nezlob se na mě, ale co znamená maličko bouchnout přes prdelku? Co si z toho dítě vezme? Buď to udělej pořádně, aby to pěkně štíplo, nebo to nedělej vůbec, ale tohle nemá naprosto efekt…Nebo můžeš domlouvat a domlouvat a to bych se vůbec nedivila, kdyby dřív psovi ruplo v kouli :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
12.4.11 09:55

Ahoj, nejsem toho zastáncem, ale 17 měsíční bych asi už bouchla přes prdelku hodně s patřičným zařváním :think:
U nás to bylo podobně, my tedy máme Amstafa, sice naprosto úžasnýho, ale jak říkáš, je to jen pes a kdyby se jednou ohnala…
U nás to zabralo výborně, od té doby se k ní syn chová dobře a jsou to kámoši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
12.4.11 10:12
Meredit píše:
Ahoj, nejsem toho zastáncem, ale 17 měsíční bych asi už bouchla přes prdelku hodně s patřičným zařváním :think:
U nás to bylo podobně, my tedy máme Amstafa, sice naprosto úžasnýho, ale jak říkáš, je to jen pes a kdyby se jednou ohnala…
U nás to zabralo výborně, od té doby se k ní syn chová dobře a jsou to kámoši.

Taky souhlasim… chce to byt durazny/a :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
12.4.11 10:25

ono se to lehce rika bouchnout dite pres zadek, ale neni to prave to, co se snazi diteti vysvetlit? ze bouchat se nema? jak si to pak ma takhle male dite v hlave srovnat? ze ja psa bit nesmim, ale rodice me jo?
Kdyz prcek psa uhodi ( nebo vidite, ze ho chce uhodit, kopnout atd) jit na jeho uroven ( kleknout si k nemu) primy ocni kontak a zvysenym hlasem mu rict, ne, to se nedela a vysvetlit, ze takove chovani nehodlate akceptovat, pak ho poslat na „hanbu“ samozrejme, ze tak male dite clovek nemuze poslat pryc, ale dejte treba maly polstarek do jednoho rohu na zem a tam dite musi sedet, nebo do kuchyne atd( 1minuta na rok veku). tahle metoda vazne pomaha - mam triletou „pubertacku“ a ma rocniho brasku, ktereho by ted momentalne jen triskala, ale bohuzel fyzicke tresty nic moc nevyresi, dite se musi naucit,ze veci se musi resit i jinak nez mlacenim.
Jinak muzete samozrejme s timhle nesouhlasit, ale ja vyrustala v rodine, kde fyzicke tresty byly kazdodenni chleba a proto jsem se rozhodla si nastudovat vsechny mozne knizky o trestani a vychove deti bez fyzickych trestu a nejlepe se mi osvedcily rady od Jo Frost, anglicka supernanny. :palec:

Příspěvek upraven 12.04.11 v 16:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
12.4.11 10:38

Děkuju! Já jsem taky spíše chtěla nějakou radu bez „bacání“. Taky se mi to nějak příčí! Nevím jak si ta jeho hlavinka poradí s tím, že on psa mlátit nemá a já jeho můžu… :nevim:
Samozřejmě jsme to zkoušeli!! Přes zadek a přes ručičku!! To, že jsem napsala trochu jsem myslela tak, že jsem ho samozřejmě neseřezala jako žito!! Ale cítil to, to jo!! Bohužel bez výsledku!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
12.4.11 10:48
mrkvicek píše:
Děkuju! Já jsem taky spíše chtěla nějakou radu bez „bacání“. Taky se mi to nějak příčí! Nevím jak si ta jeho hlavinka poradí s tím, že on psa mlátit nemá a já jeho můžu… :nevim:
Samozřejmě jsme to zkoušeli!! Přes zadek a přes ručičku!! To, že jsem napsala trochu jsem myslela tak, že jsem ho samozřejmě neseřezala jako žito!! Ale cítil to, to jo!! Bohužel bez výsledku!!

Pochopitelně dělej, jak uznáš za vhodné a každý má jiný styl. Podle mě si s tím hlavinka poradí dobře, stejně tak, jako že tatínek kouří a já nesmím, maminka chodí přes silnici sama a já nesmím, strká cosi do zásuvky, ale já na ní sahat nesmím. Jenom doufám, že tu brzo nepřibude téma Náš pes pokousal dítě, které ho dlouho terorizovalo, mám ho dát utratit? Hodně štěstí, pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
12.4.11 10:51

No já nevím, já taky dostávala když jsem něco udělala a že bych měla tendenci mlátit jiný, to ne. Prostě rodič je autorita a sjednává pořádek. Když dítě neposlechne na několikáté vyzvání, domluvy a pod, je lepší trochu plácnout, než aby bylo pokousaný od psa.

Co to ale zkusit opačně? Snažit se naladit dítě, aby psa ladilo, hrálo si s ním a za to dítě velice chválit a být nadšená. Podporovat dítě, aby pejskovi dávalo mlsky, učesalo ho a pod? Jen nápad, ale prostě ho zapojit do péče a moc ho za to chválit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
12.4.11 11:08

To samozřejmě děláme!! Jak jsem psala, jsou to kamarádi. Malý mu hází hračky a balonky, pes mu je ochotně nosí.....Ale jsou chvilky, kdy malému jakoby něco přelítne přes nos a jde mu namlátit. Normálně ho motivujeme k tomu, aby ho hladil a měl rád. Což i dělá… ale jsou prostě chvilky, kdy ho jen a jen mlátí.
Jak jsem psala, plácali jsme i přes ruku, přes zadek, ale efekt žádný! Jde a udělá to znovu a znovu! Když mu dáme přes zadek, začne řvát jako když ho vraždíme a oplatí mu to s ještě větší razancí! Dostane opět na zadek a chce se pomazlit. Ovšem za půl hodiny jde a opět ho bouchne a pořád a pořád dokola!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
12.4.11 11:40
Pochopitelně dělej, jak uznáš za vhodné a každý má jiný styl. Podle mě si s tím hlavinka poradí dobře, stejně tak, jako že tatínek kouří a já nesmím, maminka chodí přes silnici sama a já nesmím, strká cosi do zásuvky, ale já na ní sahat nesmím. Jenom doufám, že tu brzo nepřibude téma Náš pes pokousal dítě, které ho dlouho terorizovalo, mám ho dát utratit? Hodně štěstí, pevné nervy.

Naprosto s tebou souhlasím :palec: . Pokud to chce zakladatelka bez „bacání“- strašné slovo pro dospělou osobu, tak ji přeji, aby zde za pár dnů nepsala o pokousaném dítěti :cert: . On ten pes má taky jen jedny nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
12.4.11 12:25

Nejde o to že on nesmí uhodit a já ano, spíš aby věděl jak je to když uhodí nepříjemný.
Já taky syna nebiju, použiju to jen v nejnutnějších situacích, třeba zrovna u toho psa, nebo když dělal že neslyší a vletěl na odrážedle do silnice…Tím plácnutím poznal že to vážně přehnal a už to neudělal.
Nevím jak jinak to u vás řešit když domluvy nepomáhají, asi jen důslednou separací když ho to popadne, případně pejska darovat někam kde bude mít klid, i když by mi to trhalo srdce.
Ale opravdu se bojím jak psaly holky že se tu brzo objeví diskuse o pokousaném dítěti :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
12.4.11 12:27

No nebití je hezká věc a argumenty znějí jasně a dávají smysl..Nicméně někdy fakt nic jiného nezabírá..
Já bych plácla přes ruce a to tak ,že by to štíplo a to tak, že by řval a to tak, že by si to joooo pamatoval..

Ano bít se nemá a my mu jen ukazujeme, že když ON bude bít, tak MY také..Takže i toto má logiku - když on bít pejska nebude, ani jemu se nic nestane.. 8-) 8-)

Polštářek v koutě a sednout na hanbu je v tomto věku nemožné ( alespon dle mého dítěte) - vůbec by nepochopil co se po něm chce, natož aby tam vydržel..to je pro školkové děti..

Zkus být ráznější a když opravdu nechceš dítě více plácnout, tak nezbývá než ohlídat jejich styk.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
12.4.11 16:43
Lizbeth píše:
No nebití je hezká věc a argumenty znějí jasně a dávají smysl..Nicméně někdy fakt nic jiného nezabírá..
Já bych plácla přes ruce a to tak ,že by to štíplo a to tak, že by řval a to tak, že by si to joooo pamatoval..

Ano bít se nemá a my mu jen ukazujeme, že když ON bude bít, tak MY také..Takže i toto má logiku - když on bít pejska nebude, ani jemu se nic nestane.. 8-) 8-)

Polštářek v koutě a sednout na hanbu je v tomto věku nemožné ( alespon dle mého dítěte) - vůbec by nepochopil co se po něm chce, natož aby tam vydržel..to je pro školkové děti..

Zkus být ráznější a když opravdu nechceš dítě více plácnout, tak nezbývá než ohlídat jejich styk.. :mavam:

s tim si dovolim tak trosku nesouhlasit…puvodne jsem si taky myslela,ze tahle metoda je vhodna az tak treba pro dvoulete dite, ale kamaradka mi dokazala opak je pravdou,mame stejne stare deti - ty rocni( jsou 3 dny od sebe ) a obe jsme mely problem, ze prckove kousali, kdykoliv se nekdo pomazlil tak se do nej malej zahryzl a Jo to resila tak, ze kdyz to udelala jeji Abi tak ji odnesla na druhou stranu pokoje, rekla ji, ze se to nesmi a dala ji tim najevo, ze to nebude tolerovat.Zkusila jsem to doma s Alexem taky a po par dnech po kousani ani pamatky,rychle si spojil, ze kdyz bude kousat tak nebude zadne chovani a mazleni. :wink: takze se to da vpodstate delat uz i u mladsich nez jen skolkovych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí