Děti 8m - Kdy? Co? Kam? Proč?

167
15.4.11 20:38

Děti - Kdy? Co? Kam? Proč?

Mám 8 měsíčního chlapečka a zajímá mě co bych měla začít dávat k jídlu? Co by jsme měli začít zkoušet? Co jej učit? Kam chodit?

Děkuji za tipy a vaše zkušenosti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
15.4.11 20:43

Promin ze reaguji, i kdyz ti nemuzu poradit - mam teprve trimesicni holcicku :-)
Ale moc rada si poslechnu rady ostatnich a jinak by mi to mejl nechodilo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
15.4.11 20:52

Tak u nás v 8m už dítě jedlo zeleninu, maso, přílohy, ovoce, chleba, jogurty. Chodili jsme plavat a na cvičení dětí od 6m do roka a cíleně jsme neučila nic, ale jak si s dítětem hraješ, povídáš, zkoumáš hračky a knížky, tak se pořád něco učí. Asi jsem moc neporadila. Ale nemyslím, že bys „měla“ někam chodit nebo ho "měla " něco učit. Určitě vám nic neuteče, když se mu budeš věnovat a na kroužky je času mooooře. To je jen teď takový trend. My chodili, protože máme všichni rádi vodu a jsme rádi mezi lidma. JInak s jídlem doporučuju jako všichni tady kojení.net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
15.4.11 20:59

Tak já mám stejně starého syna a ještě občas (hlavně v noci a ráno) kojím nebo si dá se mnou k snídani chleba…pak svačinka ovoce doma dělané nebo přesnídávka…v poledne příkrm masozelenina nebo jen zelenina (střídám)… svačina kojení a potom jogurt s přesnídávkou (ten dávám také poslední týden), večeře kaše (tu dávám poslední týden) a tak za 3 hodiny Sunar. A v noci kojení podle potřeby (takže často :zed::-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
15.4.11 21:08

Ahoj!Taky mame 8 mesicniho chlapecka :-).Tady posilam odkaz,je tam vse o prikrmech,hezky rozepsany.
http://www.kojeni.net/prikrmy.php
Umi paci paci,jak je velikej,pa pa.Miluje hru na schovavanou..Chodime do plavani miminek,tam se mu moc libi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
15.4.11 21:09

Zatím jsi jen kojila? nebo nerozumím otázce :nevim: , jestli ještě nikdy nic jiného neměl než mléko, tak se koukni na www.kojeni.net - co se týče stravy.
Pokud se týká ostatních aktivit, tak to záleží přeci na tobě :wink: povídej si sním, hraj si, zpívej mu, jdi do MC, můžeš chodit plavat, sledovat kachny na rybníku, co je ti libo a baví i jeho :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
15.4.11 21:11

tak naše holčička má teprve 7 měsíců, ale jíme ovoce ke svačině (zatím ze skleniček, syrové měla jen jablíčko) a masozeleninu k obědu. Jinak jen UM :) a nechodíme nikam, i když plavání mě trochu láká :) a doma děláme tak normálně, pár říkanek jako paci paci, různý hračky, snažíme se ji přesvědčit, aby promluvila a tak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
15.4.11 21:16

Co k jídlu? Výborně zpracováno je to na kojeni.net
Co začít zkoušet? Nechpu otázku…
Co jej učit? Takhle malé dítě nic moc nenatučíš, ale mojemu synovi se třeba líbilo ukazovat v knížce zvířátka a předvádět u toho zvuky.
Kam chodit? V podstatě kromě preventivních pohlídek u doktora není nic povinné, dobré je chodit na procházky :lol: . My chodíme plavat, protože mám syna vodníka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
15.4.11 21:19
vevertka píše:
Tak u nás v 8m už dítě jedlo zeleninu, maso, přílohy, ovoce, chleba, jogurty. Chodili jsme plavat a na cvičení dětí od 6m do roka a cíleně jsme neučila nic, ale jak si s dítětem hraješ, povídáš, zkoumáš hračky a knížky, tak se pořád něco učí. Asi jsem moc neporadila. Ale nemyslím, že bys „měla“ někam chodit nebo ho "měla " něco učit. Určitě vám nic neuteče, když se mu budeš věnovat a na kroužky je času mooooře. To je jen teď takový trend. My chodili, protože máme všichni rádi vodu a jsme rádi mezi lidma. JInak s jídlem doporučuju jako všichni tady kojení.net

Tak zeleninku jíme docela málo, ale lepší se to, ale třeba kamarádka co má ještě o 14 dní mladší holčičku, tak už jí cpe snad všechno. Špagety, maso jako kusy, rohlík, chleba a já nevím co všechno, tak si říkám zda nejsme pozadu nebo ona napřed :roll:
Taky mě zarazila otázkou - „vy ještě nechodíte na písek?“ 8-o … nevím kam spěchat, myslím že teď to není něco co by ho zas až tak bavilo. Písku si ještě užije dost :-D
Jinak chodíme na cvičení, občas jdeme na bazén, teda do dětského bazénku který slouží i jako vířivka :mrgreen: tak si to i užiju 8-) a doma samozřejmě hrajeme na schovávanou, učím jej paci paci, pápá apd. Ale třeba mě zajímá kdy zkusit malého posadit na nočník?
Deny teda už leze a to fofrem :dance: a ťapká kolem nábytku v tom je docela napřed, ale zatím třeba krom slova „mam“ a „ebu“ toho moc nenakecá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
15.4.11 21:27

v 8 měsících už můžeš dát chleba, jogurt, zkoušet čerstvé ovoce…

na písek máte ještě čas, na nočník taky - ten se doporučuje zkoušet až tak v roce a půl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
15.4.11 21:30

Tak já tě ubezpečuji, že na vaší straně je vše v pořádku a normální :wink: Tuším až okolo toho desátého jsem mu dala i kousek chleba s Lučinou :think: jinak ve vašem věku už by mohl i jogurt.
Písek neviděl ani náš, takže nic zmeškáno nemáte :lol: myslím, že do žaludku je těžký a hrát si s ním tedy zatím asi nebude umět :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
15.4.11 21:33
mom.kri píše:
v 8 měsících už můžeš dát chleba, jogurt, zkoušet čerstvé ovoce…na písek máte ještě čas, na nočník taky - ten se doporučuje zkoušet až tak v roce a půl…

Jogurt jíme každé ráno, ten mu chutná moc. A čerstvé ovoce jaké? Můžu třeba ananas?
Dnes jsem zkusila mu dát kousek rohlíku, ale po chvíli co si ukousl menší kousíček tak začal kašlat :-? … mám docela strach, aby mu nezaskočilo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
15.4.11 21:38

ananas ne, ale jablko, banán…
rohlík - ze začátku jsem dávala jen ten vnitřek a po kouskách přímo do pusy, a co dětské sušenky a křupky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
15.4.11 21:38

Ananas snad jo,existují i přesnídávky, ale stejně musíš počítat s případnou reakcí, to je u všeho. Rohlík bych mu nedávala, doteď se s ním Honzín dusí, lepší mu to dávat po kouskách, ne do ručky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1037
15.4.11 21:41

tak zrovna rohlik bych takhle malemu nedavala. a ananas je alergen :-) vseobecne nechapu krmeni takhle malych deti rohlikem, jeho vyzivova hodnota je nula nula nic :lol: to radsi porid pohankove/ryzove/kukuricne krupky (neslane).
z ovoce jablka, hrusky, banany, my vyzkouseli jahody, nastesti alergicka nebyla. ty mela pak hooodne rada.
precti si to kojeni.net, tam je to fakt skvele napsane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí