Nerozkouše jídlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nerozkouse jidlo
Zdravim, moje 13.mesicni mimi polyka jidlo takrka nerozkousane a vubec ji to nevadi. Vcera jsem ji dala kukurici a hrasek a lzicku at papka sama no papkala krasne. A dnes koukam do plinky a to jsem cele kusy. Prece ji z toho musi bolet brisko! Neplace nic, ale pro traveni toto asi neni uplne zdrave ze? Ma asi 8 zubu. Mam zacit s mixovanim? Dekuji za rady!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@FamilyB u kukuřice a podobných věcí je to zcela normální, neboj, nic jí nebolí. Jinak nemixovala bych, volila bych měkké druhy zeleniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dítě začalo pořádně jíst a kousat až když mělo stoličky.. neboj se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč mixovat, když má 8 zubů? naše má 2 zuby, je jí rok a taky nějak extra nekouše. Jinak si nemyslím, že by tvoje dcra nekousal vůbec, prostě jí sem tam nějaký ten celý kousek proklouzne. Naopak bych ji motivovala k tomu, aby kousala. Když budeš mixovat, jako bys ji hodila o pul roku zpátky, nebude mít motivaci. Slyšela jsi o baby led weaning? Zkusila bych ho. Já dávám malé některé potraviny do ruky (jablíčko, banán,..) a ona sama ukusuje.
- Citovat
- Upravit
U mých dětí taky, co snědli, měli v plíně. Nevypadali, že by je nějak bolelo bříško
Věkem se to upravilo.
Super je třeba hroznové víno ![]()
Určitě bych už nemixovala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jen aby traveni bylo v poradku, ona papa sama uz skoro od 8. Mesicu ji davam do ruky at papa susenky, ovoce, chleba, krekry atd tak ok nebudu mixovat ale nekdy mi je schopna se dusit ikdyz ji dam do riky kureci palicku at papa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna u kukuřice je normální že jak do tebe vleze tak i vyleze
u dětí je normální že začnou více kousat až se stoličkama, krájej na co nejmenší kousky aby se případně nezadusila, určitě nemixuj, pokud nebude mít co kousat tak nebude mít potřebu kousat a prodloužíš tohle období kdy si ještě neumí pořádně poradit s jídlem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hrášek a kukuřice jsou zcela normální, stejně tak třeba kousky mrkve. Nech to na prckovi, on si poradí a časem přijde i to pořádné kousání:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš má kousky ve stolici ještě teď a to mu bude rok a půl. Taky vždycky všechno polykal, teď už jakžtakž kouše, ale třeba jablko strouhám pořád, protože celým kouskem se dusí. A to mu prosím pěkně chybí 3 zuby ke kompletnímu dětskému chrupu
Taky se mi to nelíbí, že ten jeho malý žaludek musí chudák trávit takové kusy, ale zase jak se to má naučit že? To je těžké…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak veci typu hrasek a kukurice vidim v pline take a je nam bez mala dva roky… tez mnoho veci nekouse… jablko, nektarinku, banan, piskoty, krupky… to kouse… ale obed atd. proste nekouse a polyka, nechapu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit