Nesadli sme si s kolegynami

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
26.5.18 14:36

Nesadli sme si s kolegynami

Ahojte,
pred mesiacom som začala pracovať na novom mieste, na mojom oddelení mám ešte šesť kolegýň, so všetkými v pohode, len sú tam dve, s ktorými sme si nejako nesadli alebo ako to nazvať.
Ja uznávam, že som tam nová a že prácu ktorú už oni robia rýchlo a automaticky, ja nad ňou ešte musím rozmýšľať, tým pádom mi to trvá dlhšie ako im, plus mi občas niečo treba pripomenúť.
Predtým som robila v inom odvetví, toto je pre mňa nové.
No a tieto dve kolegyne majú stále poznámky o tom, že prečo mi to ide tak pomaly, že u nich sa to tak ako to robím ja nerobí - pričom výsledok je rovnaký, a stále niečo. Jedna z nich na všetkom čo spravím nájde niečo, čo som spravila zle. Druhá mi „len“ stále opakuje, že som pomalá.
S ostatnými je to ok, šéfka ok, kolegovia z iných oddelení tiež všetci fajn…
Mna to strašne mrzí, ja mám rada so všetkými urovnané vzťahy, a keď viem že budem v práci s tými dvoma tak sa mi tam ani pomaly nechce ísť.
Obe sú o generáciu staršie ako ja.
Teraz som si to po sebe čítala, znie to ako také teenagerske výlevy :)
je mi jasné že to za mňa nevyriešite, ale možno sa nájde niekto s podobnou skúsenosťou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1319
26.5.18 14:40

Starší kolegyně :roll:

Si zvyknou na tebe za půl roku a začnou resit jinou.Snaz se je ignorovat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79798
26.5.18 14:40

No tak jedině vydržet a klid, ono to přejde. Hodně štěstí v nové práci. A uvař jim kafe a optej se jich, jak bys to mohla dělat líp. Třeba budou polichocené a dají ti pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26851
26.5.18 14:44

@gorilka007 Nechci byt pesemisticla. Ale jestli chteji prudit, budou prudit porad. Nechapu, proc si lide zbytecne kazi prijemne pracovni prostredi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
26.5.18 14:46

@gorilka007 Obě jsou to buranky. Vytahovat se po 20ti letech praxe na holku, co nastoupila minulý měsíc :roll: Radši ani nekomentuju ten zlozvyk „já to tak dělám xxx let tak to tak dělej taky.“ Zažila jsem, starší kolegyně mě nemohla vystát od první minuty. Po přímé konfrontaci po pár měsících to dopadlo tak, že mě povýšili a ona je stále tam, kde je. Tím jsem se jí naštěstí zbavila. Ale úplně chápu, jaká hrůza je s někým takovým být každý den. Co jsem slyšela od kamarádek, tak se nějaký takový člověk vyskytuje v téměř každém kolektivu. Až se zapracuješ, kolegyně si na tobě už nebudou moct honit ego. Pokud to jen trochu jde, zkusila bych svou pracovní náplň směřovat tak, abych s nimi pracovala co nejméně. A je bych ignorovala. Ze zkušenosti, tyhle lidi nepředěláš. I kdybys jim každý den nosila hrušky z vlastní zahrádky, ony se nezmění. Ty jsi mladá, na té pozici nezůstaneš navždy :kytka: Ale ony se svým přístupem už asi ano.

• Citovat
  • Upravit
10
26.5.18 14:53

U nas sa len bohužial pracuje systémom, že vždy sme v práci len 2, s tým že nie sú stále dvojice, ale strieda sa to, takže vyhnúť sa práci s nimi nemôžem tak úplne.
Ale dakujem, dievčatá, ste super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
26.5.18 14:57

@gorilka007 Docela tě obdivuji, že to dáváš :kytka: Já bych z toho nespala:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79798
26.5.18 16:32

@maluvka Kvůli takové ptákovině? pokud s nimi nemusíš dělat každý den celou směnu, tak je nesmysl si ničit zdraví.
@Lalelale Třeba nejsou buranky, třeba jenom mají strach, že je nová bude v práci brzdit nebo začne vymýšlet kdovíjaká vylepšení a budou komplikace. Já bych se jich klidně u toho kafe optala. Protože je nesmysl jít do konfrontace s někým, koho zaprvé neznám a s kým za druhé musím dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
27.5.18 00:10

Nevim, ja v tom vidim spis alergii na slovaky :nevim: a kor pokud evidentne nemluvis česky. Na to je alergicka spousta lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79798
27.5.18 09:55

Nevíš, odkud zakladatelka píše, může pracovat na Slovensku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
27.5.18 10:28
@inkakřivák píše:
Nevíš, odkud zakladatelka píše, může pracovat na Slovensku

Jako ze by slovenka zijici a pracujici na Slovensku, ktera by nemela nic spolecneho s CR, bude psat na české emimino? :mrgreen: Tomu prece sama neveris ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79798
27.5.18 11:16

A proč ne? Budeš se divit, ale jsou tu takové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
27.5.18 11:58
@inkakřivák píše:
A proč ne? Budeš se divit, ale jsou tu takové.

8o bez komentare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79798
27.5.18 13:18

Proč? Jo máme tu v uzavřence dokonce dvě, obě bydlí na Slovensku a podle fotek, co přidávají, tam skutečně žijí. Asi se jim tu dobře diskutuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
27.5.18 18:25

No ja som asi ta výnimka, som Slovenka pracujúca na Slovensku :)

A emimino je diskusná stránka, podľa mňa je jedno či pre Slovákov či Čechov :) U nás bohužial nejaká obdoba nie je, keď nerátam modrého koňa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat