Ráda bych práci odmítla, ale mám strach

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.5.18 21:06

Ráda bych práci odmítla, ale mám strach

Malá nastpupila do školky a já si začala hledat práci. Celé 3 roky jsem měla strach, že mě po mateřské nikam nevemou. Mám strach, že když onemocní a budu muset jít na paragraf, hned mě ve zkušebce vyhodí. Chtěla jsem práci v našem městě, ale když se dlouho nic neoběvovalo, poslala sem životopis i do vedlješích měst. Ozvali se, že mě zvou na pohovor, už tehdy jsem si říkala, že tam pracovat nechci (i když je to něco podobného, co jsem před RD dělala), ale že si tedy zkusím alepson pohovor než půjdu někam, o co stojím. A co čert nechtěl, když vám to je jedno, tak vás vezmou. Měla sem radost, že me po RD někde berou, ale ty myšlenky, kdybych alepson životopis neposlala, bylo by mi lépe, byli pravdivé. Od té doby nespím a mám nervy, neumím si představit už za týden nastoupit. Malá má své tempo, zatím chodí do školky tak jak vstane, nejdéle však v 8. Je těžká a jakmile má špatnou náladu a začne se vztekat, že dnes do školky nechce, já ji oblékám, ona je schopná se mezi tím svlékat, ještě sebou praští o zem a když jí chci zvendou má snad tunu. No neumím si představit stíhat autobus. Musela bych jí tam dát alespon půl hodiny před tím, než by mi měl jet autobus. Což by bylo v 6:30 v době otvíraní školky a já bych musela v 7 na bus a 5 min než doběhnu do práce. K tomu začali 3 měsíční práce na silnici a bus by měl často spoždění, tak by mi zaměstnavatel musle upravit prac dobu. Často bych jezdila domů v 6 a někdy v 5 hodin. Manžel bývá v práci také dlouho, a často by vyzvedával dceru po 4 hod, což je zas zavíračka školky. Tak že by tam byla od otevíračky do zavíračky a za chvíli by sme šli všichni spát. Jednou za 14 dní bych mohla poprosit sestru, aby malou vyzvedla dřív, ale když ona končí v práci dřív, tak má pak domací přípravu, tak bych zas přidělala práci i jí. Řídit ještě neumím. Zaplatila jsem si jízdy, ale začínám až za měsíc a budou to víkendové jízdy.
Malá bude mít za měsíc na 6 týdnu zavřenou školku.
Já prostě nevím, už se rozhoduji přes týden, zda to místo vzít, je mi zle od žalutku, v noci nespím, mám toho plnou hlavu. Zkoušela jsem se radit i s rodinou a přáteli. Podle všech je to težké rozhodnutí, ale asi by práci odmítli. Manžel taky chce, abych byla doma nebo v místě.
Bylo by pro mě jednodužší to odmítnout, ale zas mám strach, abych za měsíc něco našla, a taky je fajn že tahle práce je v oboru, ale musela bych často na vícedenní školení :zed: Já prostě nevím, asi mám hroznej strach abych později nelitovala, ale opravdu mám pocit, že bdue lepší když práci nevezmu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3145
24.5.18 21:15

Nešla bych do toho, místo jsem si hledala v místě bydliště právě proto, aby děti nebyly ve školce od rána do večera. Taky dávám do školky v 6:30, ale mám kvůli tomu auto, aby to pro děti nebylo takové martyrium a ve 3 už stepuju před školkou a vyzvedávám.
Dítě je malé jen jednou a takový drobek by měl být ve školce ideálně tak 6 hodin max.
Pokud máš oporu v partnerovi a budete zvládat finančně, nevidím důvod k tomu, abys z domu chodila za rozbřesku a vracela se na večeři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
24.5.18 21:16

Ja osobně bych to aspoň zkusila, kdyz to nepůjde tak ve zkušebce můžeš odejit ze dne na den. Byla by skoda, to vzdat predem a pak treba za mesic litovat, ze jsi to odmitla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
24.5.18 21:28

1. mazejte do práce
2. mazejte do psychoterapie a řešte svoji úzkostnou poruchu.

Všechny ty nesmyslné racionalizace jsou jen zastírání obavy, že to nezvládnete a že se bojíte risrovat selhání.

Úzkostem se čelí a překonávají se - tím slábnou a mizí. Čím více svého života jim obětujete, tím méně vám toho dovolí dělat a nakonec skončíte regulérně v léčebně, protože nebudete schopná vycházet z bytu.

Máte problém s úzkostí. Čím dříve ho začnete řešit, tím méně práce to dá a už teď to bude složité…

Pro začátek vřele doporučuju alespoň knihu, abyste porozuměla tomu, jak úzkosti fungujou https://www.kosmas.cz/…ost-a-obavy/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
24.5.18 21:30

Jinak tedy dovolte proboha své dceři, aby mohla fungovat i jinde, než ve vaší kontrolující náruči.

Čím dříve se naučíte ji pustit, tím méně bolesti to dá vám a tím méně ji poroucháte tím, že ji používáte jako tišidlo svých úzkostí - protože přece se musíte obětovat pro dítě. To je dokonalý důvod, proč neriskovat to, čeho se bojíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2935
24.5.18 21:33

Zkus to, třeba to bude lepší, než to teď vypadá :hug: abys nelitovala, že jsi to ani nezkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
24.5.18 21:35

Takovou praci bych nevzala. Kdybys mela aspon auto, ale takhle :nevim: nedokazu si představit moje deti tahat z postele tak brzo, urcite bych nebyla schopna je dostat do skolky tak abych stihala. Budes mit akorat kazdodenni nervy hned od rana. A ze manzel konci tak pozde je taky na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
24.5.18 21:36

@Ou ty už jsi vážně úplně zešílela :zed: Tady je vidět, že žiješ v jakési bublině, která nemá s realitou nic společného, sama teorie a praktická zkušenost nula…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2896
24.5.18 21:36

Zkusila bych v práci dojednat pozdější nástup - ve velkých firmách s tím často nebývá problém, já byla na pohovoru v dubnu a nastupovala v září. Mezitím bys měla čas zkusit hledat něco jiného. Nicméně pokud je to malá firma, tak to vůči nim není fér a stejně by ti to ani neumožnili.
Ale aspoń bych to zkusila, odejít ve zkušebce můžeš kdykoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
24.5.18 21:41

Takovou práci bych nebrala. Mě teď trvalo dost dlouho, než jsem našla práci, která mě baví - abych byla doma v 15:45… a to děti vyzvedává táta, když má volno (má krátkej, dlouhej týden), nebo babičky, aby nemuseli být ve škole/školce dlouho a ráno je taky vozí, aby nemuseli vstávat v 5:30… taky jsem měla možnost mít super místo, ale prostě rodina je důležitější než kariéra… v práci předtím jsem se domů vracela mezi pátou a sedmou a vůči rodině to byl ztracený rok a půl, kdy jsem děti skoro neviděla a dodneška mi to je líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
24.5.18 21:51

Požádala bych o pozdější nastup po té pauze ve školce a urychlila kondiční jízdy na auto. mesic se je strasne dlouho..manzel nebo nekdo z okoli nezaskoli? praci bych vzala pokud je v oboru a manzel muze vyzvednout. v zkusebce muzes skončiť kdykoliv a autem to bude pohoda.tak nebo tak nejde o život :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28661
24.5.18 21:52

Odmítla bych práci. Taky jsem odmítla super nabídku na práci, protože jsem si nedokázala představit, jak zvládne tříleté dítě celé dny ve školce. Dnes nelituju, jak jsem se rozhodla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
24.5.18 21:54

Hledala bych práci se slušnější pracovní dobou případně na zkrácený úvazek. Proč by dcera musela být od sedmi do pěti ve školce, to je šílené. Proč bys musela najít práci za měsíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6821
24.5.18 21:56

Já nevím, ale já bych to alespoň zkusila. Od kolika do kolika dělá manžel? Nemůže si o kousek posunout pracovní dobu on a dávat dítě do školky? Třeba to tak horké nebude. Jak dlouho chodí dcera do školky? Jak daleko je tvá práce? Máš strach, to je pochopitelné. Ale pak taky nemusíš sehnat dobrou práci hned. Ano, sice se říká, jak všude hledají, ale spíš mi to přijde, na ty podřadné práce, nebo řemesla, fabriky… :nevim: Abys pak nelitovala. Jinak stejné pocity a strach budeš mít i v práci ve městě. Je to prostě změna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
24.5.18 22:07

Evidentně na to ještě nejsi připravená. Tím pádem ani dcera a ta bude pořád nemocná, protože vycítí, že ty nejsi ok. Počkala bych do září, nebo, pokud jsem dobře pochopila, jsou jí 3, bych si ještě o rok prodloužila rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat