Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky ted jsem ve školce dostala ránu. Jsem z toho neštastná. Malej 4roky začal chodit do školky a je prý hrozně nesamostatný. Po třech dnech si nepamatuje značku oblečení mu musí připravit jinak neví moc se nezapojuje do her spíš kouká a prý na učitelky vubec nereaguje. Ale s dětma si hraje. Prý ostatní děti už vědí co mají dělat a on je pořad bezradnej. Měli jste to někdo taky tak a zlepšilo se to?
A to si tak ucitelka stezovala, nebo jen konstatovala? Nas je tam taky tri dny a pochybuju, ze to zvlada bez problemu ![]()
Mně to přijde úplně normální chování dítěte které je 3 den ve školce. Já jsem byla se synem první den skoro celé dopoledne ve školce a můžu říct, že jsem večer úplně hotová, unavená a copak ty děti! Každé je jiné syn taky vůbec první den neopakoval, nechtěl říct své jméno a pod. Nikdo to neřešil.
Dala bych mu čas a promluvila bych si znova s učitelkou.
Příspěvek upraven 04.09.13 v 13:05
@lynč od toho tam snad je, aby mu pomohla a hlavne aby to pochopila.
Na ucitelku (a vuubec nechapu, jak tohle muze rict ucitelka, ktera se potkava s detmi dnes a denne a vi, ze kazde je jine) bych se vykaslala - nestresuj, opravdu ne…rozkoukava se.
@lynč holka, vždyť je tam tři dny, žádnou tragedii v tom nehledej. Jak ti to podala učitelka, ve zlém? pokud ano tak bych si s ní promluvila, podle mě je naprosto normální že si děti hrají samotné, někdo holt je kolektivní hráč, někdo samotář, můj syn si taky hraje sám, vím to, chodím šmírovat za plot ![]()
Co se týče obrázku na skřínce tak ví, ale zase se neumí obléknout, převléknout a paní učitelka si nestěžovala, naopak řekla ať já to neřeším, že se chytí. Je teda mladší, je mu 3.5, ale co tak ráno koukám tak maminky třeba převlékají a obouvají i starší děti.
@lynč píše:
No jo ale učitelka si stěžuje že je nejpomalejší
tak já ji tam pošlu mého, to bude koukat ![]()
Učitelka si stěžovala. Že řeknou běžte si pro svačinku děti jdou a on stojí a čučí. Ted jsem ho zkoušela a on opravdu vubec nevěděl kde má kalhoty. A ještě jim řekl že ho doma krmíme. To ale vubec není pravda. No jsem z toho hodně špatná. Jo a že všechny děti si malovali a on ne
Já teda nevím co náš 4 letý, ale zatím nic učitelky neříkaly, většinou dobré..
Já si myslím, že to dělá trochu i učitelka, jak na děti působí..
My jsme chodily na odpolední hraní a byla tam jedna pani učetelka, a kluk absolutně nechtěl nic. Jakoby mu nebyla sympatická nebo příjemná, nevím jak napsat. Prostě nechtěl s ní moc spolupracovat.. Teď má ve školce jiné učitelky a zatím!! ho teda chválí, a dokonce si sám vyžádal, že tam bude dýl
jakože chodím brzo, že si nestačí pohrát ![]()
Příspěvek upraven 04.09.13 v 13:13
Po třech dnech bych to neřešila… a učitelka to nemusela myslet vůbec zle, jak jsou tam ty děti nové, tak maminky chodí vyzvedávat a furt se ptají, tak co - nebo aspoň já tam s takovým dychtivým výrazem chodím - tak ti řekla, co jde a co mu zatím moc nejde… naše malá na tom není dobře s oblíkáním (má ale teprve 3) a nesleze dolů ze schodů - bojí se, tak učitelka řekla, že ji bude vodit za ruku…
@lynč píše:
Holky ted jsem ve školce dostala ránu. Jsem z toho neštastná. Malej 4roky začal chodit do školky a je prý hrozně nesamostatný. Po třech dnech si nepamatuje značku oblečení mu musí připravit jinak neví moc se nezapojuje do her spíš kouká a prý na učitelky vubec nereaguje. Ale s dětma si hraje. Prý ostatní děti už vědí co mají dělat a on je pořad bezradnej. Měli jste to někdo taky tak a zlepšilo se to?
Každé dítě je jiné a na nástup do školky reaguje jinak.
Je důležité rozlišovat, zda Ti to paní učitelka řekla jako „stížnost“ - tj. „maminko, dělejte s tím něco“… nebo jako informaci o Tvém dítěti.
Pokud je to první případ - jemně, ale asertivně bych ji upozornila, že dítě přišlo do školky poprvé, je tam třetí den, potřebuje čas na adaptaci a že to můžeme spolu pořešit za měsíc, pokud by to snad mělo být stejné.
Pokud je to druhá varianta, na Tvém místě bych jí poděkovala a byla ráda, že mám kvalitní zpětnou vazbu.