Nutit čtyřleťáka do školky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1337
3.9.13 23:36

Nutit čtyřleťáka do školky?

Ahoj,

dávali byste do školky dítě, které tam nechce být (v případě, že jste doma)? A teď nemám na mysli nějaký ranní řev v šatně. Vojtíkovi jsou 4, v pondělí šel poprvé. Nezapojil se, jen čekal až přijdu. Já jsem doma, takže mám představu, že bude chodit třeba dvakrát, třikrát týdně jen na dopoledne, aby byl trochu v kolektivu. Teď večer mi tu brečel, že nechce do školky, že chce být se mnou, že se mu ve školce stýská. Vím, že je ještě brzy na to dělat závěry, protože tam byl jen jednou a jeho reakce je stejná, jako tisíců dalších dětí. Nutno však podotknout, že manžel byl to samé. Školku poctivě nenáviděl až do konce, s nikým si nehrál, prostě jí přetrpěl. Jeho maminka už chodila do práce, takže ale neměl jinou volbu. Já jsem doma, tak nevím, jestli si ho třeba ještě doma nenechat. Mám ho doma ráda, ale chtěla jsem, aby byl trochu s jinými dětmi, osvojil si třeba některé dovednosti.
Ještě podotknu, že do školky nešel sám, ale s mladší sestrou. Té se tam líbilo a těší se tam. Ona je ale vyloženě společenský typ. Vojtík nikdy na děti moc nebyl, hraje si svým způsobem a sám.
Je ještě brzy dělat nějaké závěry, ale vím, že je velikej cíťa a nerada bych, aby měl ze školky nějaké trauma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
K-Black
3.9.13 23:43

@Drogheda kdyby se to do konce týdne nezlepšilo nechala bych si ho doma, když máš tu možnost. Rozumím ti, proč jsi malého dávala do školky, náš byl včera prvně a dobrý, dneska nechtěl domů :( takže druhý extrém. Přitom je to můj ťuťánek a mazlíček. Ve školce si hraje sám, byla jsem šmírovat i na písku a taky sám, nezapojuje se s více dětma. Dej mu ještě pár dní a uvidíš.
Myslím pár dní, ale klidných, když by jen kňoural, pokud by dělal scény a řval hodně tak by ho tam nedávala.

• Citovat
  • Upravit
3234
3.9.13 23:52

Dcerce trvala adaptace na školku 3 měsíce, ale u ní to bylo tím, že mohla v té době chodit jen na těch 5 dní v měsíci. Takže než si trošku zvykla, tak měla delší pauzu a bylo to zas na novo. Nastoupila v září, v prosinci pak měla 3r, od ledna začla chodit denně a to už bylo mnohem lepší, asi po týdnu to bylo konečně bez slz… některé děti to snášejí hůře… :nevim: Kluk začal chodit ve 2,5 a ten byl úplně v pohodě, hned první den tam i spal a s řevem jsme chodili domů, protože tam chtěl zůstat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
4.9.13 00:05

Dcera chodi do skolky vic jak mesic. Place pokazde a obzvlast kdyz ji vezu ja tak to jsou sceny. Je to velky mamanek. Nakonec se zklidni a krasne se zapoji do kolektivu, i kdyz je spise stydliva. Mam pocit, ze skolka ji velmi prospela, stouplo ji sebevedomi a nasla si kamarady. A to chodi jen na tri dny v tydnu zatim dopoledne. Zkus vydrzet. Chapu jak je to narocne, ja to uplakane odlouceni take skoro obrecim. Ale beru to jako pripravu na zivot. Nikdo se s nama nemazlil, chodily jsme i do jesli a prezily jsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
4.9.13 00:05

@Drogheda zkus si s malým promluvit proč tam nechce byt a zas ty mu vysvětli proč by tam chodit měl když nebude netlač na něj, bylo by to jen horší a nesl by si to pak celý život. Přeji hodně štěstí :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Mrs. S
4.9.13 00:09

@Lemuska mě taky takhle nechávali ze jsem stydlivějsi a proto nechci byt ve školce, akorát ze mě tam šikanovala „moc milá“ paní učitelka, nakonec jim to došlo ale po dlouhé době a dali mě jinam, lepší je mluvit ovšem a netlačít na pilu

• Citovat
  • Upravit
3127
4.9.13 00:37

@Drogheda ahojky, já bych si prcka nechala doma… školku jsem protrpěla, s brekem mě tam táta vodil a uřvanou mě máma vyzvedávala. S nikým jsem si tam nehrála, seděla jsem tam učitelce buď na klíně nebo jsem si sama malovala, neuměla jsem se vůbec zapojit a najít si kamarády. Vždycky jsem byla spíš snílek a seděla bokem. Pro mě byla školka peklo a dala mi jen hořký vzpomínky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
4.9.13 02:55

@sabi88 nechavat dite ve skolce za predpokladu, ze vim, ze je co se deti a personalu tyce vse ok. Nastesti ctyrlete dite uz dokaze popsat jestli se ve skolce deji na jeho osobe nejaka bezpravi.
Chlapecek place po prvnim dni, je zatim zvykly jen na maminku. Prvni den place asi vetsina deti, nevyvozovala bych z toho zavaznejsi zavery. Samozrejme, ze pokud by dite melo ve skolce evidentne stradat tak bych ho nenutila.
Vymeknout po prvnich slzickach mi prijde zbytecne stahovani kalhot, kdyz brod je jeste daleko. Ale kazde dite je jine. Memu mamankovi skolka vylozene svedci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.13 03:44

Jeste bych vydrzela.
Pokud opravdu cely dny place a je nestastny stahla bych ho domu. Nas kluk chodil desne rad. Ale ted place kazdy vecer. Odeslo mu hodne kamaradu do skoly a ja jsem tehotna a citim z nej, ze se boji, ze ted budu davat prednost jen miminu :,(
Omlouvam se za anonym- mam tu zname z prace a nevi o mem tehotenstvi ;-)

• Citovat
  • Upravit
9854
4.9.13 05:48

Po jednom dnu by jsem edy rozhodně nedělala závěry, že do školky chodit nebude… :roll: Pláčí skoro všechny děti. Můj syn chodí do školky od 2,5let a brečel prvních 14dní. Potom se to uklidnilo. Ze začátku si hrál i jedl úplně sám, mimo kolektiv dětí.
Takže by jsem se nebála, že si nezvykne… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
4.9.13 06:06

Já bych as raději volila vodit do školky, pokud by to nebylo dobré zkoušet dáváat třeba na dva tři dny v týdnu, vždy obden aby si pomalu zvykal, 4 roky už je docela dost já to u starší hodně zanedbala a teď máme jo problém a mlátím se do hlavy, také jsem byla doma měla jsem 4 letou mateřskou, malá šla ale do školy tak byla jak mumie takže jsme ji nechali doma dalí rok zase nastoupila ale ráno scény že nejde a pod takže když šla 3 za měsíc byl zázrak dalčší rok se opakovalo to samé. nu v pondělí měla jít už do porvní třídy ale máme odklad jelikož ani v 5 letech nedokáže denně docházet do školky, prostě není zvyklá na ten ražim, chybím ji, pláče a pod. Takže letos školka bude hodně bojová ale musí tam chtě nechtě každý den aby příšt rok zvládla školu. Opravdu vydrž nenehcej se ukecat a malého do školky dávej, první dny bude boj ale zvykne si neboj tak jako všechny děti, do školy a práce taky bude muset chtě nechtě ;) je to příprava na žvot a hodně důležitá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
4.9.13 06:23

Ted bych jeste vubec nepremyslela, jestli ho necham doma, nebo ne. U nas ve skolce chtel nejaky chlapec probourat dvere hlavou a utect za maminkou. Sceny jak z hororu, nikdy sem nic takoveho nevidela. Zvyknul si a chodil.Ja svoji holku nechala chodit 3 tydny, porad plakala, uz pred spanim se ptala na skolku a rano pred odchodem chodila s bolestma bricha a stokrat curat.To uz sem rekla, ze ne a ze skolky ji odhlasila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.9.13 06:29

Já bych dávala a rovnou bych se zeptala učitelky, jak se chová tam, protoaže já mám doma taky 4 letého, v říjnu rodím, a přemýšlela jsem, že ho budu taky dávat nedávat, a holky mě to rozmluvily, že pak bude vědět, že když doma něco, že jít nemusí..
Právě zkušenější kamarádky mi řekly, že se spíš mám zeptat tam, protože pár jichzažilo, že dělají scény před mámou a jakmile se zavřely dveře, tak prostě klid a nic zvláštníh se nedělo..
Ale taky nemusí to být váš případ, ale možná bych se na to i dívala, že třeba zkouší, třeba..
Mě včera kluk říkal, že nepůjde, že se mu nechce a řečí okolo a když jsem přišla do školky, tak jsem ještě čekala až se dohraje a na dotaz, jestli mám přijít zítra před spaním mi řekl, že až pak, že si ještě zítra pohraje s kuchyňkou - jakože po spaní myslel.
No a před náma byl chlapec v šatně, zrovna vedle nás a ten pusu natáhlo u slzy jak hrachy a já došla pro kluka dřív a chlapec si spokojeně hrál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
4.9.13 06:41

Nedávala bych, ani jsem nedávala. Zkusili jsme to nešlo to, tak zustala doma. Teď je jí 5 tak zkoušíme zas. A taky ji nutit nebudu kdyby to nedělalo dobrotu. Každá máma své dítě zná nejlíp a cítí comu prospívá a co nopak. A proto že znám povahu svoji i manželovu a svoje zkušenosti se školkou tak to lámat nebudu. Starší taky šla později, když jsme viděli že už byto mohlo být k něčemu dobré. Držím palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
4.9.13 07:00

Počkala bych měsíc, jestli se něco nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí