Kakání ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1185
25.8.13 14:37

kakání ve školce

Ahojte, opět si jdu pro radu. Můj tříletý syn nastupuje teď do školky, a tak mám pořád obavy, jak to tam vše zvládne. Věřím, že jo. Ale jedinná věc, která mě „děsí“, že si neumí až tak pořádně utírat zadek po kakání. Pořád na něho musím dohlížet, když to neudělám, tak si to celé rozetře po zadku, nebo neutře skkoro vůbec. Mám 3 a 3 měsíce, je malinký. Celkově mu vše trvá déle, ale přesto se snaží, ale potřebuje dohled. Což asi paní učitelky na to nedohlíží, co? Jaké máte zkušenosti? Navíc on chodí kakat tak 3× denně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65285
25.8.13 14:40

U nás toto dělají učitelky a chtějí aby na ne děti volaly když jsou hotové právě proto že to ještě moc neumí tak je raději utrou ony ať je to pořádně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30395
25.8.13 14:45

Moje dcerka, když je „hotová“, tak volá „Komín“ - ani nevím, kde to vzniklo, ještě asi po nás, kdy se říkalo „Udělej komín“. Ze školky vždycky hned doma mazala na velkou a tak jsem se jí ptala, proč nechodí kakat ve školce. Byla smutná a říkala - „Když já jsem volala Komín a nikdo nepřišel…“Chudítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
25.8.13 14:48

Náš čerstvej tříleták jde ted taky do školky…a doufám, že zadek mu utřou to teda neumí ani ho to zatim neučim…budu ráda když to zvládnou do záchodu a ne do kalhot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
25.8.13 15:00

Ve školce těm malým dětem pomáháme, tak neboj, určitě ho učitelky nenechají jen tak, u nás některé děti musíme i vysazovat, jsou menší a tak nedosáhnou ani na ten malý záchůdek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
25.8.13 15:01
@terkam1 píše:
Náš čerstvej tříleták jde ted taky do školky…a doufám, že zadek mu utřou to teda neumí ani ho to zatim neučim…budu ráda když to zvládnou do záchodu a ne do kalhot

si mě uklidnila. Já tu propadám depresi, jaká jsem matka, že jsem ho nenaučila utírat zadek! ALe když on je malej. A jsem ráda, že si vždy stíhá sám dojít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
25.8.13 15:06
@Petorka píše:
Ve školce těm malým dětem pomáháme, tak neboj, určitě ho učitelky nenechají jen tak, u nás některé děti musíme i vysazovat, jsou menší a tak nedosáhnou ani na ten malý záchůdek :mrgreen:

tak doufám, že to tak bude i u nás. Dnes jsem se na něho i zlobila 8o, že si to totálně rozetřel a já si pak představila, co si o mně řeknou.
Ony totiž někdy paní učitelky pak říkají, že ty rodiče děti nic doma neučí, když přijdou do školky a mají tam být samostatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
25.8.13 15:06
@Lístečka píše:
si mě uklidnila. Já tu propadám depresi, jaká jsem matka, že jsem ho nenaučila utírat zadek! ALe když on je malej. A jsem ráda, že si vždy stíhá sám dojít.

no já si nedělám moc iluze…malej navíc nemluví opravdu jen pár slov takže doufám, že se tam rozmluví a vím, že když jsme byly v lázních (malej má astma) tak že byl problém s kakáním že si neřekl včas a neustále jsem tam někde přepírala kalhoty ted si teda už říká včas a stihne to…ale to je doma…změna prostředí může udělat své… už jsem mu tam zabalila i slipy na převlečení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
25.8.13 15:12

@Lístečka Dcera to taky neumí. Ale ona má problém i ten že si sama na ten zachůdek nesedne - je malá a prostě se tam nevyšplhá. utřít se taky neumí, stejně jako se neumí vyčůrat venku na procházce. No mám z toho všeho děs, ale snad jí nenechají neutřenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
25.8.13 15:13

Náš tam vyleze ale je to sranda jak tam leze je to úplně atletický výkon…ale zvádne to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
25.8.13 15:33

Dcera nastupovala do školky ve 2,5 letech a to v takovém stavu že neuměla kakat na záchod(na čůrání už byla bez plíny) nějak se stalo že díky kolektivu se kakat do záchodu naučila a jak se utírá netuším dodnes :mrgreen: :mrgreen: doma si mě na utírání volá ale ve školce mě to nikdy nenapadlo řešit, chodí s čistým zadkem tak asi učitelka utírá fakt netuším a ani to nechci vědět, hlavně že domů chodí s čistýma kalhotkama :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
25.8.13 15:41

@Lístečka Tak náš mladej si prcku neutře ještě v 5ti letech. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
25.8.13 15:42
@Lístečka píše:
si mě uklidnila. Já tu propadám depresi, jaká jsem matka, že jsem ho nenaučila utírat zadek! ALe když on je malej. A jsem ráda, že si vždy stíhá sám dojít.

símtě a co mám říkat já, když náš prcek při nástupu do školky kadil jedině do nočníku? :roll: ve školce nechodil a čekal na doma na nočník. Teprve ted o prázdninách (v září jde druhý rok, budou mu v listopadu čtyři) se konečně překonal a chodí na dětské prkénko, uf. Pochopitelně ale utírám já. Ovšem už ted hlásí, i když už umí na záchod, že ve školce se mu nikdy, ale opravdu nikdy kakat nechce :-D

No ale k tvému dotazu, zažla jsem několikrát, když jsem ho vyzvedávala, že dítě sedělo na záchodě a ani nevolalo, ale učitelka chodila se co chvila ke dveřím ptát, jestli už je hotovo a pak řekla: dobře, tak se jdeme utřít a zmizela na záchodě. :-) Vsadím se, že v každé školce těm malým takto pomáhají. U nás pomahájí malým i s oblíkáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
25.8.13 16:11

U nás učitelky utírají.
Pětileťák se mi sice sám utře, ale blbě. A zatím ze školky se špinavýma trenkama nepřišel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
25.8.13 17:17
@Clementine píše:
símtě a co mám říkat já, když náš prcek při nástupu do školky kadil jedině do nočníku? :roll: ve školce nechodil a čekal na doma na nočník. Teprve ted o prázdninách (v září jde druhý rok, budou mu v listopadu čtyři) se konečně překonal a chodí na dětské prkénko, uf. Pochopitelně ale utírám já. Ovšem už ted hlásí, i když už umí na záchod, že ve školce se mu nikdy, ale opravdu nikdy kakat nechce :-DNo ale k tvému dotazu, zažla jsem několikrát, když jsem ho vyzvedávala, že dítě sedělo na záchodě a ani nevolalo, ale učitelka chodila se co chvila ke dveřím ptát, jestli už je hotovo a pak řekla: dobře, tak se jdeme utřít a zmizela na záchodě. :-) Vsadím se, že v každé školce těm malým takto pomáhají. U nás pomahájí malým i s oblíkáním.

už jsem trochu klidnější :lol: dám pak vědět, jak to u nás probíhá. Zítra jde poprvé, tak se bojím :lol: Mám větší strach jak on :lol: Myslím, že u nás etra nepomáhájí, když dceru nechaly jít na procházku bez bundy… jen protože jí jednou řekly vem si bundu a ona nic, a to byla zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí